13. Kat 1999 tr-TR

13. Kat (1999)

(Gerilim - Fantastik)
1999
IMDB
7
(25) 4 126 0 5
120
6
İZLEDİM
SONRA İZLE
25 Yorum
IMDB
7
BU FİLM
20b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
BU FİLM, EN ÇOK BEĞENİLENLER ARASINDA!
24 Aralık 2017
Son zamanlarda izleyip etkilendiğim, hatta etkilenmekle kalmayıp üzerine uzun uzun düşündüğüm, beynimle adeta dalga geçen nefis bir film getirdim size. Aslında sadece bu giriş bile sizi bu filmi izlemek için ikna etmiştir diye düşünüyorum fakat ben yine de bu kıyıda köşede kalmış şahane film için birkaç kelam etmek istiyorum. Bazı filmler bitince başlar ya hani, bittikten sonra uzun uzun düşüncelerin tam ortasına bırakıverir sizi, işte bu film tam olarak bunu yapıyor. Fakat şunu da söyleyeyim; filmimiz 1999 yapımı bir film. Fakat o geçmişliği size hissettiriyor mu? Hayır. Hatta bir 10 yıl sonra bile izleseniz, içindeki kurguyu hala geçerli bulacağınız nefis filmlerden. Matrix'i hatırlayın. ''Şimdi ne alaka kaan matrix falan?'' diyebilirsiniz, sizi hemen şaşırtayım. Kurgu olarak bu film benim için Matrix'den bir tık daha yukarıda diyebilirim. Filmimiz, içinde fazlasıyla simülasyon ibareleri barındırıyor ve sizi o kasvetli havasıyla sürekli geriyor ve şaşırtıyor. 1937 yılına ayarlanmış bir simülasyon aletimiz var ve kısıtlı zamanlarla kişiyi geçmiş yıllara götürüyor. Sadece bu bile müthiş bir olay iken sonrasında gelişen olaylar daha fazla şaşırtıyor. Üzerine uzun uzun düşüneceğiniz, ''lan acaba?'' diye sorgulamalar yaşayacağınız nefis bir film izleyeceksiniz. Tadını çıkarın!

13. Kat - The Thirteenth Floor

filmine yorum yap!
mert Y.
29 Şubat 2024
Çaylak
Duygusal yönü olan bir film. Öyle aşırı derecede beyin yakma olmadı bende ama kalitesi tartışılmaz.
Ayhan B.
20 Ağustos 2022
Usta Yorumcu
Muhteşem, hiç düşünmeden izleyin. 2000 sinemasının aynası gibi... Matrix... Inception... Minority Report... Truman Show... Hepsini içinde barındıran bi başyapıt.
Umut Ö.
16 Haziran 2022
Çaylak
Matrix ile aynı anda çıkıp matrix kadar ilgi görmeyen ama benim için matrix kadar güzel olan bu film izleyene "biz de mi bir Simülasyonda yaşıyoruz" diye sorgulatıyor. İnsanı sonuna kadar sürükleyen güzel bir film... Bu filmi izlerken bize gündelik hayatımızda hep dikte edilen "yalan dünya her şey boş" sözlerini de hatırlayacaksınız... Acaba gerçekten de SİMÜLASYON'da mı yaşıyoruz...
Bedia
05 Mayıs 2022
Sıkı Üye
Uzun zaman önce izlemiştim. Acaba bende mi simülasyonda yaşıyorum diye düşündüren bir film...1999 yapımı olmasına göre çok başarılı…
mustafa Y.
26 Ocak 2022
Zamanına göre çok iyi bir film, zamanlar içinde dolaşma türü filmleri seviyorsanız hoşunuza gidecektir. Filmin en sonunda 2024 yılını gösteriyor (film tarihine göre 25 sene sonrasını tahmin etmişler, keşke öyle olsaydı ama şu an tam tersi)
pinkdreams
14 Ekim 2021
Çaylak
Bu filmin şansızlığı Matrix ile aynı yıl çıkması bence. Senaryo konusunda hangisi hangisinden ilham almış vebali günahı boynuna ama benim öyle gözümü efektlerle boyayamazlar ben senaryoya ve verdiği mesajlara bakarım diyenlerdenseniz izleyin derim.
Serkan B.
16 Ağustos 2021
Usta Yorumcu
Hala izlememiş olanlar varsa; çekim tarihine bakarak ön yargılı olmayın. Bugün dahi bu kalitede filmler çok fazla değil.
ahmet Y.
05 Temmuz 2021
Çaylak
Öncü niteliğindeki harika bir bilim-kurgu filmi, tek kelimeyle muhteşem.
Mel
17 Haziran 2021
Usta Yorumcu
Bu tarz kült filmleri izlemenin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Öncü bir film. Ayrıca görüntü kalitesi çok iyi, izlerken 2010'da çekilmiş bir film izlenimi yarattı. Düşünmeye sevk eden, tahminler yürüttüren, üzerinde düşünülmüş ve kesinlikle izlenmeli.
ayten Y.
15 Nisan 2021
Usta Yorumcu
Westworld tarzı bir dünyayı konu alıyor film ve kendi dünyasına hemen inandırıyor. İlk başlarından biraz kafa karıştırsa da ortalarında kafanızda tamamen taşlar yerine oturuyor. Dikkatle izlenilmesi gerekiyor, bazı sahnelerdeki diyaloglar önemsiz gibi gelse bile sonraki sahnelerde önem kazanıyor.
Daha fazla yorum15

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.