Çöküş 2014 tr-TR

Çöküş (2014)

(Dram - Tarihi)
2014
IMDB
8.2
(8) 4 64 0 5
62
2
İZLEDİM
SONRA İZLE
8 Yorum
2s 36dk
IMDB
8.2
BU FİLM
8.3b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
22 Ocak 2018

Filmimiz, 1945 yılı Nazi Almanyası'nda Adolf Hitler'in son günlerini ve Berlin'in düşüşünü konu alıyor. Düşman giderek yaklaşıyor ve Hitler, sığınağından otoritesini korumaya çalışıyor. Bazı üst rütbeli askerler onu çoktan terk etmişken, bazıları da onunla ölüme gidiyor. İşte tam da bunları ince ince işleyen film, birçok sahnesi ile beni fazlasıyla etkiledi. Bu arada bombalar patlıyor, birileri vuruluyor ama filmimize bir "savaş" filmi olarak yaklaşırsanız aradığınızı bulamayabilirsiniz. Daha çok tarihi bir drama şahitlik edeceksiniz. Benim için etkisinden çıkamadığım başyapıtlardan birisidir bu film, muhtemelen sizin için de öyle olacak. Hadi tadını çıkarın!

Çöküş - Der Untergang

filmine yorum yap!
Umur E.
24 Ocak 2024
Usta Yorumcu
Almanların o dönemki halini amerikalıların değil de bizzat almanların gözünden izlemek çok iyi bir deneyimdi.
lion
30 Aralık 2023
Çaylak
Filmdeki "Hitler" gerçek gibiydi Bruno Ganz'ı tebrik etmek lazım.
Ertuğrul U.
02 Eylül 2023
Sıkı Üye
Film ilk çıktığında tarih hocamın tavsiyesiyle izlemiştim, unutmuşum yıllar geçmiş üzerinden tekrar izleyeyim dedim hala ilk izlediğimdeki gibi hissettim eğer tarihe ilginiz varsa izleyin yok ben savaş izlemek istiyorum diyorsanız bu film size göre değil.
Ayhan B.
20 Haziran 2022
Usta Yorumcu
2. Dünya Savaşı'nı en iyi anlatan film bence, çok beğendim.
411
19 Temmuz 2021
Sıkı Üye
Rolüne hazırlanmak için hastanede parkinson hastalarıyla zaman geçiren Bruno Ganz'ın Hitler rolü, sinema tarihinin en iyi canlandırılmış tarihi kişiliklerin başında yer aldı ve oyuncuyu uluslararası üne kavuşturmuştu. Filmdeki diyaloglar gerçekten Albert Speer ve o sığınaktaki diğer kişilerin beyanlarına dayanarak hazırlanmış, bu da izlerken her sahnenin gerçekten yaşanmış olabileceğinde şüphe etmememizi sağlıyor. Orijinal dilinden izlenmeli.
taner ö.
14 Ekim 2020
Çaylak
Güzel filmdi. Aksiyon pek yok ama yine de bağlıyor. Ama bu tarz tarihi filmleri sevmiyorsanız açmanıza gerek yok. Filmin hitap ettiği belli bir kesim var, herkese hitap etmiyor.
Mert E.
21 Mart 2020
Çaylak
Film çok aksiyon içermiyor, genel olarak Hitler odaklı. Filmi izlerken dublaj yerine orijinal dilinde Türkçe altyazılı olarak izlerseniz atmosferi daha güzel hissedeceksiniz. Herkesin sevebileceği bir film değil, sıkıcı gelebilir.
Aytek S.
08 Temmuz 2019
Usta Yorumcu
insanlar neden körü körüne bağlanırlar hiç anlamıyorum. kendine hayrı olmayan birinin peşinden gitmek 50 milyon cana mal olmak ülkeni savunursun tamam ama kusursuz ırk için dünyayı talan etmek de ne bileyim... Film güzel bu arada.
der untergang konusuder untergang yorumlarder untergang izlehitler filmihitleri anlatan filmikinci dünya savaşı konulu filmlersavaş filmlerietkileyici filmlernazi filmleri

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.