Makinist 2004 tr-TR

Makinist (2004)

(Gerilim - Dram)
2004
IMDB
7.7
(23) 4 225 0 5
210
15
İZLEDİM
SONRA İZLE
23 Yorum
BU FİLM, EN ÇOK BEĞENİLENLER ARASINDA!
15 Ocak 2018
''Hadi ama kaan! Oldu olacak Fight Club'ı da tavsiye et...'' diyenleriniz olabilir, haklılar da, fakat fazla bilinen filmleri buraya taşımama prensibimi bu filmle delmiş oluyorum. Aslına bakarsanız delmek de istiyorum çünkü bu nefis filmi hala izlememiş olanları görünce üzülüyorum. 1 yıl kadardır hiç uyumayan bir makinistimiz var, ki kendisi rolü için kilo alıp verebilen inanılmaz Christian Bale'in ta kendisi. Ve bu adamımız gittikçe karmaşıklaşan olaylar içine sürüklenmekten kendisini alamıyor. Tam anlamıyla beyninizi çamur kıvamına getirip ortada öylece bırakacak nefis bir film. Tadını doya doya çıkarın!

Makinist - The Machinist

filmine yorum yap!
Alkanistan
07 Haziran 2023
Çaylak
Bu filmin üzerine ne söylenebilir bilemiyorum açıkçası. Christian Bale'in film için girdiği ölümcül olarak niteleyebileceğimiz diyet sonrası halini gördüğümde gözlerime inanamadım. Zannediyorum bir oyuncunun sinema tarihinde bir film için yapabileceği en özverili tavırlardan biridir bu. Christian Bale, bu film için özel bir diyetle 82 kilodan 54 kiloya düşmüş. Aslında 45 kiloya düşmesi planlanmış ama sağlık nedenlerinden dolayı buna izin verilmemiş. 28 kiloluk bu kayıp bir aktörün bir film için kaybettiği en yüksek miktar olarak rekor kitaplarına geçmiş.. İnanılır gibi değil gerçekten. Adeta tanınmaz haldeydi. Bir yıl hiç uyumayarak nasıl hayatta kalınır pek emin değilim. Vücut yorgun düşer ve gerekli fonksiyonlarını tam anlamıyla yerine getiremez diye düşünüyorum. Evet insomnia (uyuyamama) hastalığı varolan bir rahatsızlık lakin koskoca 1 yıldan bahsediyoruz. Bu uykusuzluk neticesinde yaşanan psikolojik sendromlar, sürekli gelgitler yaşayan bir hafıza ve akıl oyunları oynayan bir beyin... Neyin gerçek neyin sahte olduğunu anlayabilmek için zaman kavramının kırılma noktalarında yaşamak.. Tanrım! Düşünmesi bile korkunç!

Vizyon tarihinden tam 8 yıl sonra izlemek nasip oldu. Gerçekten çok gerilimli ve sürükleyici bir senaryoydu. Oyunculuklar için herhangi bir söz söylemeye gerek bile duymuyorum çünkü muhteşemdi...
Ayfer Y.
08 Mayıs 2023
Sıkı Üye
Bu filmi uzun zamandır bilip ertelediğim için kendime kızdım. Christian Bale'in oyunculuğuna diyecek yok tabi. Adam yine şahane bir oyunculuk sergilemiş. Film adından bana başka şekilde bi film olduğunu çağrıştırırken bambaşka bir senaryo ile karşılaştım. Sonu özellikle şaşırtıcı bitmesi de ayrı şaşırttı beni.
SPOILER [GÖSTER]
Alperen
28 Ocak 2023
Usta Yorumcu
Filmin atmosferi çok iyiydi, Christian Bale'in oyunculuğundan bahsetmeye bile gerek yok zaten. İzlerken biraz sabırlı olmak gerekiyor ancak filmin sonunda bunun meyvesini de en iyi şekilde alıyorsunuz.
Hacer Ö.
11 Ocak 2023
Sıkı Üye
Valla çok beğenmedim, tamam oyunculuk falan okey de bitireyim diye zorladım kendimi. Niye bu kadar IMDb puanı almış onu da anlamış değilim..
kayıp B.
20 Ağustos 2022
Filmi çok da etkileyici bulmadım, uzun süredir uykusuz olan birinin halisülasyon görmelerini anlatıyor. Çok durağan bir flim. Hiç de Beynimi Yaksın türünde değil her şeyi gayet de önceden anladım, tahmin ettim, sonu dahil hiçbir sahnesinde şaşırmadm.. Beğenmedim.. Zaman kaybıydı, çok sıkıldım izlerken.
İrfan K.
02 Şubat 2022
Film kendi başına çok bir anlam ifade etmiyor ama Christian Bale çok güzel oynamış. Dövüş Kulübü'nü sevdiyseniz şans verebilirsiniz.
Pablo.Escobar
26 Kasım 2021
Sıkı Üye
Fractured filmini de andırıyor... Tavsiye ederim.
E.N.A.
07 Kasım 2021
Usta Yorumcu
Christian Bale oynasın yeter bence. Hala bu filmi seyretmeyen kalmış olamaz!
Daphne
01 Eylül 2021
Sıkı Üye
Cidden şaşırtıcıydı, acaba nereyi kaçırdım filmi izlerken daldım gittim mi diye düşündüm..
dwaekki W.
17 Ağustos 2021
Usta Yorumcu
Müthiş bir şeydi. Kesinlikle izlemelisiniz.. Sonu da çok iyiydi.
Daha fazla yorum13
the machinist konusuthe machinist izlethe machinist yorumlar

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.