Mustang 2015 tr-TR

Mustang (2015)

(Dram)
2015
IMDB
7.6
(7) 4 36 0 5
32
4
İZLEDİM
SONRA İZLE
7 Yorum
28 Ocak 2018
Sizi, dünyanın bildiği fakat bizim ise adını dahi pek duy(a)madığımız bir film ile tanıştırmak istiyorum. Film Türkiye'de çekiliyor, oyuncular da bizden, fakat neden bu filmi daha önce duymadınız? İşte sorun bu. Çünkü film, içerdiği konu ve sahneler nedeniyle ülkemizde kabul görmedi ve benimsenmedi. Fransa da bu filmi aldı ve Oscar'a aday gösterdi... Ne garip değil mi? Filmimizde bir grup kız kardeşin hayatına misafir oluyoruz. Bu kardeşlerin çocuk yaşta evlendirilmeleri ve "mahalle baskısı" gibi konuları ele alan film beni beklemediğim kadar derinden sarstı. Sizi de sarsacak, sarsmalı. Bu arada size bir de dipnot; "Mustang", dizginlenemeyen, baskı altına alınamayan yabani atlara verilen bir isim. Hadi şimdi gidin ve bu filmin tadını çıkarın!

Mustang - Mustang

filmine yorum yap!
Aslı B.
10 Ocak 2024
Usta Yorumcu
Gerçekten çok sarsıldım, çok derinden sarıldım. İzlerken sinirlendim, ağladım birçok duyguyu bir anda yaşadım. Bunlar Türkiye'nin gerçekleri bir yerde, hepimiz yani büyük bir çoğunluk kızlar baskı görerek büyüdük, elbetteki abimiz, babamız tarafından koruma içgüdüsüyle. Burda olan çok farklı bir boyut, Allah boyunu devirsin kendi yeğenine göz koyanların. Bir gram moralim vardı, o da gitti. Bu bir film ama gerçek hayatta da bunlar oluyor, kabullenemiyorum. Allah'ım nasıl olur? Hep mi kızlar, kadınlar ezilmek zorunda? Bir süre ara vermeliyim filmlere, çok sarsıldım, modu düşük olan izlemesin daha da düşürüyor çünkü bu film.
SPOILER [GÖSTER]
Dilruba Ö.
13 Ağustos 2021
Çaylak
Türk kadınına olması gerektiği gibi diye düşünülerek yapılan her hareket çok büyük bir cahiliyet, çok büyük bir saygısızlık ve bu hala daha günümüzde benzer şekilde devam ediyor. Bekaret testi nedir ya, bir kadının namusu sadece kendini ilgilendirir. Hesabını sormak da kimsenin haddine değildir. Film güzeldi ama bu ahlak adı altında bizi objeleştirme işinin artık son bulması gerek.
Kaan A.
05 Kasım 2020
Sıkı Üye
Türk-Fransız senaristimiz Deniz Gamze Ergüven'in yönettiği film. Kendisi pek bilinmez, ülkemizde kıçı kırık twitter feminazileri ağlasın. Kendisinin adını Perry Mason (tavsiyedir) filminin sonunda görünce bizzatihi balkona çıkıp bayrakları asmışımdır. Öyle biri yani!
Aytek S.
08 Temmuz 2019
Usta Yorumcu
"kadının adı yok" konusunu işleyen bir film.
serayk
29 Ekim 2018
Çaylak
son sahnelere gelene kadar "yok ya böyle şeyleri izleye yaşaya kanıksamışım, beni etkilemiyor artık" diye düşündüm çoğu olayda. kapanışta ise çılgınlar gibi ağladığımı hatırlıyorum. yavaş yavaş, sakince ama derinden etkileyen bir filmdi.
Betülay M.
05 Temmuz 2018
mükemmeldi
Betül Ö.
01 Şubat 2018
Sıkı Üye
harikaydı her türk kadını bu filmi izlemeli.

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.