Riphagen 2016 tr-TR

Riphagen (2016)

(Dram - Savaş)
2016
IMDB
7.1
(3) 4 29 0 5
25
4
İZLEDİM
SONRA İZLE
3 Yorum
IMDB
7.1
BU FİLM
14b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
02 Aralık 2017
Beklentimi yerle bir ettiği yetmezmiş gibi bir de üzerine çıkıp tepinen nefis bir film getirdim size. Gerçekten yaşanmış bir öyküye dayanmasından olacak 2 saat boyunca göz kırpmadan izledim bu filmi. Öncelikle filmimiz 2. dünya savaşı sırasında Yahudiler üzerinden birçok para kazanan Andries Riphagen'ı konu alıyor. ''Yahudiler üzerinden para kazanma'' kısmını biraz daha açayım. ''Yahudi'' kelimesinin bile yaka paça hapse atılacak olduğu zamanlarda naziler tarafından tüm yahudiler kapı kapı toplanıyor ve hepimizin de az çok bildiği gibi gaz odalarına, ölüm kamplarına yollanıyor. İşte adamımız Riphagen tam da burada devreye giriyor. ''Siz yahudileri bulmaya çalışıp, bulup kamplara götürüyorsunuz. Bana bırakın hem bana güvensinler hem de bu sayede onlardan bilgi koparalım, koparamazsak da yerlerini öğrenmiş oluruz'' gibi bir yaklaşımla olaya dahil olup Almanya ile iş birliğine girişiyor. Peki kazanç nerede? diye soruyorsunuz şimdi, çok basit. Yahudilerin evleri, arabaları tüm değerli eşyalarına ne oluyor sanıyorsunuz? Riphagen yahudilerden kendine bir ağ kuruyor ve kendine güvenmelerini sağlıyor. Güvenen insanlar ise ona eşyalarını, evlerini emanet ediyor. Savaş bittiğinde alacaklarının inancıyla tabi.. Tamamen savaşı fırsata çeviren zeki ama kötü zeki olan Riphagen'ı konu alan filmimiz bir oturuşta bitireceğiniz nefis bir kitap gibi. Çarpıcı sahneleri ve oyunculukları ile sizi 2 saatlik nefis bir yapım bekliyor. Tadını çıkarın, ben iyice bir çıkarttım.

Riphagen - Riphagen

filmine yorum yap!
Umur E.
21 Haziran 2022
Usta Yorumcu
İdare eder bir film. İkinci dünya savaşına dair genelde savaş filmleri izleriz ama böyle entrikalarla dolu yaşanmış bir hikayeyi izlemek iyi oldu. Biraz uzun, yani vaktiniz bolsa izlenebilir.
Gökçen Y.
27 Haziran 2020
Usta Yorumcu
Beklentimin altında kalmakla birlikte, idare eder diyebileceğim bi filmdi.
Aytek S.
22 Temmuz 2019
Usta Yorumcu
koca filmi sürükleyen zeki adamın böyle bi salaklık yapabildiğine inanası gelmiyor insanın. Hitler filmleri arasında "hayat güzeldir" filmi favorim...
SPOILER [GÖSTER]

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.