12 Yıllık Esaret 2013 tr-TR

12 Yıllık Esaret (2013)

(Dram)
2013
IMDB
8.1
(22) 4 151 0 5
146
5
İZLEDİM
SONRA İZLE
22 Yorum
IMDB
8.1
BU FİLM
9.7b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
BU FİLM, EN ÇOK BEĞENİLENLER ARASINDA!
24 Aralık 2017
Öncelikle her şeyi ile bir başyapıt izleyeceksiniz. Beklentinizi de yukarıda tutun çünkü fazlasıyla tatmin olacaksınız. Benedict Cumberbatch'ın boy gösterdiği, Brad Pitt'in bir görünüp çıktığı filmimizde bir özgürlük mücadelesi anlatılıyor. Hatta anlatılmak demeyelim, insanoğlunun yüzüne tokat gibi çarpılıyor. Ben izlerken defalarca o tokadı yedim diyebilirim. Birileri bir yerlerde bir zamanlar sırf teninin rengi biraz farklı diye birilerine kırbaç vurma, hor görme ve köleleştirme gibi insanlık dışı davranışlar uygulamış. İşte filmimiz tam da bunun mücadelesini veriyor. Böyle şeyler izlediğimde mahcup olup tüm insanlık adına özür dileyesim geliyor fakat nafile... Başrolümüz kendisini müziğe adayan ve özgürce yaşayan siyahi bir adam. Fakat bir gün bu müzik zaafı başkaları tarafından kullanılıyor ve yetenekli adamımız kendini birden köle olarak buluyor. İşte bundan sonra başlayan mücadele, insanın tam anlamıyla nefesini kesiyor. Çoğu sahneyi boğazımda bir yumruk ile izledim. Muhtemelen siz de öyle izleyeceksiniz. Tadını çıkarın.

12 Yıllık Esaret - 12 Years a Slave

filmine yorum yap!
Alperen
04 Şubat 2024
Usta Yorumcu
Başyapıt seviyesinde bir film olduğunu düşünmüyorum ama belgesel tadında iyi bir dram filmi olduğunu söyleyebilirim. Yavaş ilerleyen bir yapısı olmasına rağmen ben izlerken sıkılmadım. Zengin oyuncu kadrosu ve senaryosuyla izlemeniz gereken bir film.
lion
27 Aralık 2023
Çaylak
Belgesel tadında bir filmdi, fazla sarmadı çok sakin filmleri sevmiyorum.
Alkanistan
07 Haziran 2023
Çaylak
'Ben hayatta kalmak istemiyorum, YAŞAMAK istiyorum'... Bu olağanüstü senaryoya dair en akılda kalıcı söz kendi adıma söylemem gerekirse buydu. Zalimin zulmünü, en acı şekliyle her bir zerrenizde hissedebildiğiniz, çaresizce çırpınarak yaşam savaşı verirken ne denli büyük bir ızdırap girdabında kaybolduğunuzu fakat tüm ümitsizliklere rağmen her zaman bir UMUT olduğunun çok çarpıcı bir dille ele alınışına tanık oluyorsunuz... Gerçeklik payının oluşu da muhakkak ki filme ayrı bir kalite ve izlenebilirlik katıyor. 12 yıl.. Mutlu bir hayattan, sevgi dolu bir yuvadan koparılıp; sömürülen, hor görülen, işkencelere maruz kalan, yaşanmaması gereken her ne varsa hepsine en kötü haliyle şahit olan Solomon Northup'ın dram yüklü hikayesi.. Yüzyıllardır süregelen bu ırk ayrımcılığı yeni yeni izini kaybettirse de kalıntıları halen bazı ülkelerde devam etmekte. Çok tuhaf bir ironidir ki; zenci oldukları için zulme, hakarete maruz bırakılan, ötekileştirilen bir toplumun üyesi şuanda bir dönem ABD başkanlığı yapmıştı. Hayat ne garip... Bugün size verdiğini yarın hiç düşünmeden geri alabiliyor. Alırken de pek insaflı davranmıyor.

Gerçekten fevkalade bir filmdi.. Keşke olmasaydı, tüm bunlar yaşanmasaydı diyebileceğimiz acı gerçekleri ACITARAK gayet etkili bir şekilde izleyiciye aktarmışlar.
Ayhan B.
05 Nisan 2022
Usta Yorumcu
İzlemeseniz de olur. Oscar'ına da aldanmayın, zaten Oscar almak için film yapacaksan ya köleliği ya da Yahudi soykırımını anlatacaksın akademi'ye..
Serkan B.
09 Mayıs 2021
Usta Yorumcu
Yıllar önce izlediğim "Amistad" aklıma geldi. İnsan önceliği olmayan toplumların elbette vahşice elde edebilecekleri kazanımlar yine vahşi dünyanın olağan durumlarından. Bu filmde buz dağının küçük bir kesiti gözler önüne seriliyor ancak bu kesit dahi insanın kanını dondurmaya yetiyor. İzlenmeli, izletilmeli.
Mustafa
10 Nisan 2021
Usta Yorumcu
Böyle saçma ırkçılıkla yaşamış toplumlar nasıl oldu da bu kadar önümüze geçebildiler anlayamıyorum. Film bu tarzda kült olmuş, izlenmeden ölmeyin kategorisinde bence.
Mathilda9
01 Nisan 2021
Sıkı Üye
Liseye giderken izlediğim ve etkisinden çıkamadığım, en sevdiğim dram filmi.
silentnotes
23 Ocak 2021
Sıkı Üye
Film insanların ne kadar acımasız, vicdansız ve canavar olabileceğini çok güzel işlemiş. 2 saatinizi ayırın ve mutlaka bu filmi izleyin.
Hypatia
10 Ocak 2021
Sıkı Üye
Kesinlikle başyapıt, izleyin ve çevrenize izlettirin bu filmi. Oyunculuk, sahne, konu, duygu aktarımı oldukça kaliteli. Gerçek hayat hikayesi olması kalitesini taçlandırıyor.
eraycoskun
25 Ekim 2020
Usta Yorumcu
"Kuşlar gibi uçmasını, balıklar gibi yüzmesini öğrendik ancak bu arada çok basit bir sanatı unuttuk; kardeş olarak yaşamayı..." Filmi tavsiye ederim.
Daha fazla yorum12

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.