127 Saat 2010 tr-TR

127 Saat (2010)

(Gerilim - Dram)
2010
IMDB
7.6
(28) 4 260 0 5
242
18
İZLEDİM
SONRA İZLE
28 Yorum
IMDB
7.6
BU FİLM
17b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
BU FİLM, EN ÇOK BEĞENİLENLER ARASINDA!
29 Aralık 2017
Size, izlerken ''Bu gerçekten birinin başına gelmiş'' diye düşünmekten kendimi alamadığım, senaryosu gerçek hayata dayalı taş gibi nefis bir film getirdim. Filmde çılgın, hayattan zevk alan genç bir dağcımız var. Üstelik bu dağcımız bir çılgınlık daha yapıp büyük kanyona kimseye haber vermeden gidiyor. Tabi bu çılgınlık sonraları bir pişmanlığa dönüşse de yola çıkılıyor bir kez.. Dağcımız bir yarıktan düşüyor ve büyük bir kaya kolunu başka bir kaya ile arasına sıkıştırıyor. Hepsi anlık gerçekleşiyor ve bir anda olup bitiyor. İşte dağcımızın burada verdiği hayat mücadelesini konu alıyor filmimiz. Hayatta kalma güdüsünü bize açık bir şekilde gösterirken, ince ince taktikler de vermiyor değil. Çok çarpıcı, yer yer şaşırtıcı nefis bir film izleyeceksiniz. Sonlarına doğru yaşayacağınız duygunun ise tarifi yok. Ben bir süre ellerim başımda bekledikten sonra filmin gerçek hikayesini oturup araştırdım. Şimdiden ağzınızın sulanmış olması gerek. Ya da bunları okumuyorsunuz bile çünkü birkaç cümle önce dayanamayıp filme gittiniz bile... Hadi tadını çıkarın!

127 Saat - 127 Hours

filmine yorum yap!
Alperen
12 Ocak 2024
Usta Yorumcu
Özellikle sonlarına doğru aşırı gerildim. Yaşanmış bir olayı anlatmasının yanı sıra acayip gerçekçi bir yapım olmuş, her anını hissettim diyebilirim. Her an kendinizi karakterimizin yerine koyup ben olsam ne yapardım diyeceğiniz, sürükleyici bir tek mekan filmi.
Ertuğrul U.
09 Eylül 2023
Sıkı Üye
Yaşanmış geçmiş bir olay ama filmi sonuna kadar ben de yaşadım güzel bir yapım olmuş, buna benzer bir film izlemiştim, bir asker çölün ortasında mayına basıyor falan adı Mayın 2016 (Sitede de var) yılında çekilmiş izlemediyseniz ilginizi çekerse ona da bakın derim bu film de o film gibi güzeldi, kendinde tuttu yaşattı tebrik ederim, size de iyi seyirler dilerim.
Pinkmoon
23 Haziran 2023
Sıkı Üye
Filmin bazı yerlerini izlerken baya zorlandım. Gerildim, üzüldüm. İyi seyirler.
Bülent K.
14 Haziran 2023
Usta Yorumcu
Filmi izlerken zaten hep kendinizi kahramanın yerine koyuyorsunuz. Onunla beraber acı çekiyorsunuz, onunla beraber içiniz daralıyor. Sonunda da bunları gerçekten biri yaşamış mı diyorsunuz. Evet yaşamış, bence etkileyiciliği de burada zaten. tamamen yaşanmış bir hikaye. Son zamanlarda en beğendiğim filmlerden biri oldu.
Alkanistan
07 Haziran 2023
Çaylak
Ölüm ve Yaşam arasındaki ince kırmızı hat üzerinde verilen yaşam mücadelesini etkileyici bir kurgu ile betimleyen başarılı bir senaryo. Her insan hayatta ikinci bir şansı hak eder sözünün doğruluğunu vurgulayan yapımda hepimizin alması gereken büyük dersler olduğu kanaatindeyim.. Büyük bir kanyonda kaya parçasının tutsak ettiği Aron (James Franco); tam 5 gün boyunca hareket edemeden, aç ve susuz olarak verdiği yaşam savaşını sonunda kazanıyor ancak vermiş olduğu kayıp tüm hayatı boyunca eksikliğini hissedeceği bir uzvuyla kısıtlı kalmıyor. Yaşadığı stres, korku ve gerilim ilginç sanılar görmesine sebep oluyor ki öyle bir ortamda bu oldukça normal... Tek mekan filmleri her daim ilgimi çekmiştir. Aslında oldukça zordur bu tarz filmleri izleyiciye beğendirebilmek çünkü çabuk sıkılabiliyoruz farklı ortamlar olmadığı takdirde. Lakin gerilim ve sürükleyicilik unsurları ön plana çıktığı için sıkılmadan keyifle izlettiriyor film kendisini... Eksiksiz ve noksansız uzuvlarımızla nefes alıp verdiğimiz için bir kez daha şükretmemize vesile olan, başarılı ve etkileyici film.
Gökmen D.
09 Mart 2023
Sıkı Üye
Gerçekten yaşanmış bir film olması beni ilk başta şaşırtmıştı. Hayatta kalma mücadelesini beyaz perdeye çok güzel şekilde aktarmışlar. Kesinlikle tavsiye ederim.
Umur E.
01 Temmuz 2022
Usta Yorumcu
Gerçekten yaşanmamış olsa yaşanabileceğine zor inanılabilecek bir olay. Çaresizliği, dramı, mücadeleyi ve pes etmemeyi iyi işlemiş bir filmdi.
destalyad
22 Nisan 2022
Sıkı Üye
Gerçekten yaşanmış olmuş olması bile başlı başına izlenmesi için bir sebep.. James Franco'yu saymıyorum bile.
Elis
19 Kasım 2021
Çaylak
İki kere izlemiştim bu filmi. Başrol de harika tabii. Tek mekanda geçmesine rağmen akıcı ve güzel bir film.
dwaekki W.
21 Haziran 2021
Usta Yorumcu
Film güzel ama biraz sıktı beni açıkçası yani sıkıldım, ne olacaksa olsun artık dedim.
Daha fazla yorum18

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.