Ahtapottan Öğrendiklerim 2020 tr-TR

Ahtapottan Öğrendiklerim (2020)

(Belgesel)
2020
IMDB
8.2
(14) 5 44 0 5
44
0
İZLEDİM
SONRA İZLE
14 Yorum
1s 30dk
IMDB
8.2
BU FİLM
16b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
17 Mart 2021

Biliyorum bu belgesel filmi "Ağlatsın" kategorimde size tavsiye ettiğimi görünce 'Kaan vahşi yaşam belgeseli ağlatır mı yahu?' diye söylendiniz fakat evet... Yani hüngür hüngür olmasa da gerçekten duygu yüklü bir yapım izleyeceğinizi söyleyebilirim. 8-9 yılda çekilen bu 1 buçuk saatlik belgesel, sığ sularda tüpsüz dalıp keşfe çıkmayı seven bir adamı ve onun yine bu dalışlarından birinde tanıştığı bir ahtapotu konu alıyor. Zamanla ikilinin arasındaki bağ öyle güçleniyor ki, izlerken ciddi ciddi iyi bir dram filmi izlediğinizi düşünüyorsunuz... Bir dram filmi kadar dram, bir macera filmi kadar macera ve iyi bir belgesel kadar nefis görüntüler içeriyor bu yapım. Beni kesinlikle yakalamayı başardı. Yorumunuzu aşağıya mutlaka bekliyorum, hadi tadını çıkarın! 

Ahtapottan Öğrendiklerim - My Octopus Teacher

filmine yorum yap!
Aslı B.
25 Şubat 2024
Usta Yorumcu
Harika bir görsel şölen izledim. Bilgilendim, hüzünlendim. Mutlaka izlenmesi gereken bir yapım :)
Ertuğrul U.
01 Eylül 2023
Sıkı Üye
Kesinlikle ama kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim, ilk başta bir belgesel ne yapabilir dedim özellikle ahtapot dedim ama sonra ön yargılı olduğumu anladım.
Gökhan Özkol
14 Haziran 2023
Usta Yorumcu
Hayatımda izlediğim en iyi belgesellerden biriydi. Ahtapotun stratejisine ve zekasına hayran kaldım. İnsan ve doğa arasındaki bağın ne kadar derin ve önemli olduğunu bir kez daha gördüm. En önemlisi vahşi yaşamın ne kadar kıymetli olduğunu tekrardan hatırlattı. İzlerken ahtapotla beraber yaşıyorsunuz sanki. Onunla beraber su altı ormanlarında yüzdüm sanki. Hayvanlardan öğrenecek ne kadar çok şeyimiz var ve yaklaşmayı bildiğimiz sürece öğrenebiliyoruz.
İsmail Ç.
22 Nisan 2023
Çaylak
Bir yolculuk sırasında izlediğim güzel bir belgeseldi. Ahtapotun zekasına hayran olmamak elde değil. Köpek balıkları bu belgeselde de kötü rolünü kimseye kaptırmamış.
sekivanc
29 Kasım 2022
Çaylak
Bir ahtapot ve insanın böyle bir ilişki kurabileceklerini ve bir ahtapotun insana çok şey öğreteceğini hayal bile edemezdim! Çok etkileyiciydi.
Beyza Y.
01 Ocak 2022
Sıkı Üye
Baya güzeldi, normalde belgesel sevmem ama harika diyebilirim, çok beğendim herkes izlemeli.
Canan S.
29 Kasım 2021
Çaylak
Bu belgesel aslında bir ahtapotun hikayesinin yanında, kaotik kent ve iş yaşamından, stresten, tükenmişlik hissinden muzdarip bir insanın doğada aradığı bir arınma hikayesi. Ahtapotun hikayesi ise arınmanın kendisi. Çok farklı bir canlıyla kurulan bağ o kadar güzel, şiirsel ve duygusal anlatılmış ki, bu açıdan klasik tekdüze belgesellerden çok farklı. Kısacası çok başarılı ve etkileyici bir yapım olmuş. İzlediğiniz sure boyunca izleyenleri de arındıran bu yapımı kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.
Zeynep
25 Ekim 2021
Sıkı Üye
Harika bir belgeseldi. Tam tadında, sürükleyici ve merak uyandırıcı bir yapım olmuş. Keşfedilmemiş o kadar çok yaşam ve öğrenilecek şeyler var ki...
EBU ALENDER
19 Ekim 2021
Çaylak
Gerçekten ağlattı, çok güzel bir yapım, çok etkilendim..
drsecil
24 Temmuz 2021
Çaylak
Belgeselin sonunda ağlanır mı yahu?! Ahtapotların yer yer savaşçı, yer yer de naif arkadaşlıkları.. Çok etkilendim mutlaka izlenmeli.
Daha fazla yorum4
my octopus teacher konusuahtapottan öğrendiklerim konusuahtapottan öğrendiklerim yorumnetflix belgesel önerileriiyi belgesel önerileri

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.