BU FİLM, EN ÇOK BEĞENİLENLER ARASINDA!
20 Aralık 2017
Bugün bu tavsiyeye 98 kişi baktı.
Film, gelişen dünyada suç oranının artmasıyla icat edilen robot polislerden birine yüklenen bir yapay zeka ile ilerliyor. Robotlardan biri çalınıyor ve yüklenen program ile ortaya hafif matrak, hafif serseri eğlenceli bir robot çıkıyor. Bilim kurgu olarak geçen bu film, sizi bir hayli de eğlendirecek. Ben izlerken acayip keyif aldım diyebilirim. Bu arada filmin renklerini, temasını hafif de olsa District 9 filmine inceden benzetebilirsiniz çünkü bu iki filmin yönetmeni de aynı kişi; Neil Blomkamp. Hem farklı bir dünya filmi olsun, hem eğlendirsin hem de vurdulu kırdılı olsun diyorsanız sizin ilacınız bu. Hadi tadını çıkarın!
Chappie - Chappie
filmine yorum yap!
Film, yapay zekanın "kodlanarak" değil, tıpkı bir çocuk gibi "yaşayarak ve büyütülerek" var olabileceği tezini savunuyor. Robot tasarımları, çatışma sahneleri ve sunduğu aksiyon ile görsel olarak harika bir seyir zevki sunuyor. İzlerken kendinizi şu ahlaki ikilemi sorgularken buluyorsunuz: "Asıl canavar kim? Bilinci olan bir robot mu, yoksa acımasız insanlar mı?" Bazı senaryo klişelerine rağmen; duygusal derinliği, felsefi katmanları olan ve kesinlikle şans verilmesi gereken bir yapım.
Film, yapay zekanın "kodlanarak" değil, tıpkı bir çocuk gibi "yaşayarak ve büyütülerek" var olabileceği tezini savunuyor. Robot tasarımları, çatışma sahneleri ve sunduğu aksiyon ile görsel olarak harika bir seyir zevki sunuyor. İzlerken kendinizi şu ahlaki ikilemi sorgularken buluyorsunuz: "Asıl canavar kim? Bilinci olan bir robot mu, yoksa acımasız insanlar mı?" Bazı senaryo klişelerine rağmen; duygusal derinliği, felsefi katmanları olan ve kesinlikle şans verilmesi gereken bir yapım.
Bir robotun duygusal yönünü kuvvetlendirme fikri, sinemada daha önce işlenmiş ve ortaya orijinal güzel filmler çıkmıştı. Chappie her ne kadar bu fikre ağırlık verse de bilim-kurgusal bir derinliğe sahip gibi gelmedi bana. Ortada anne anne diye koşuşturan bir robot izledim ve filmin -bana göre- eğlenceli bir tarafı da yoktu. Tıpkı öğrenme çağındaki bir çocuk gibi iyi ve kötünün ayrımını görüyor ve bu doğrultuda tercihler yapmak zorunda kalıyor. Bana göre ortalama bir filmdi.
Özg9ün
22 Şubat 2025
Usta Yorumcu
İnsanların robotlaştığı bir dünyada robotların duygusallaşması.. Konusu iyiydi. Çelik Yumruklar'dan sonra izlediğim en iyi robot temalı film. Aksiyon, dram, komedi her şey var. 10/8.7
Kesinlikle izlenmesi gereken bir film. Özellikle ailenizle hafta sonu.
Çok tatlı diyebileceğim bir filmdi. Bence bir şansı hak ediyor. Chapie'ye bayıldım. Filmin müzikleri de iyiydi.
İyi bilim kurgu filmlerinden, gayet keyifli, izlemeyenlere tavsiye ederim.
Chappie, çok da uzak olmayan bir gelecekte geçen, görsel olarak tatmin edici ve ilgi çekici bir bilim kurgu filmi. Die Antwoord ekibi biraz yapmacık kalmış, bir de hikayede gidişata ters düşen noktalar var. Onun dışında harika bir film. Baş kahramanımız bir AI robot ve size şunu söyleyebilirim; cansız bir şeye karşı duygu uyandıran her eser benim kitabımda güzel bir iş çıkarmıştır. Filmi izlemeden önce de size bir soru sorayım: Birinin bilincini bir bilgisayara yükleyip onu bir yapay zekaya dönüştürmek mümkün olabilir mi? Düşünelim...
İzlerken değişik duyguları bir arada yaşamanızı sağlıyor. Gülümsetiyor, üzüyor, sinirlendiriyor. Beklediğimden çok daha iyi bir film seyrettim. Chappie, adamım.
Ailecek izlenebilecek tarzda güzel bir film. Hem akıcı, hem teknolojik, hem duygusal..
Daha fazla yorum12
Yükleniyor...