Dünyalı 2007 tr-TR

Dünyalı (2007)

(Fantastik)
2007
IMDB
8
(27) 4 125 0 5
115
10
İZLEDİM
SONRA İZLE
27 Yorum
IMDB
8
BU FİLM
10b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
BU FİLM, EN ÇOK BEĞENİLENLER ARASINDA!
20 Ocak 2018
Burada size tavsiye ettiğim filmler arasında belki de en farklı olan filmi izleyeceksiniz. Tabi ikna olursanız... Farklı diyorum çünkü daha önce ben hiç böylesine rast gelmedim. Öncelikle filmimiz bir bilim kurgu filmi, fakat bu filmde vurdulu kırdılı sahneler, paralel evrenler, ışın kılıçları ya da robotlar falan beklemeyin. Gayet mütevazı ve tüm film tek bir salonda geçiyor. Bu sizi korkutmasın çünkü film sizi akışına öyle kaptırıyor ki bu ayrıntıları gözünüz görmez oluyor. Bir tarih profesörümüz var ve çalıştığı üniversiteden nedensiz yere ayrılıyor. Meslektaşları da onun için bir veda partisi yapmayı düşünüp ona geliyorlar, fakat laf lafı açıyor ve adamımız önceleri biraz çekinse de ilerleyen zamanlarda kendisinin 14 bin yaşında bir mağara adamı olduğunu ve asırlardır dünyada yaşadığını söylüyor. Bu şu an size geldiği gibi bana da biraz komik gelmişti, çünkü bu konuyu sadece salonda işleyen bir film nasıl iyi olabilir ki? ama işte o işler öyle değilmiş... Kahramanımız geçmişten deliller sundukça daha çok beyniniz yanıyor ve ''nasıl ya'' şeklinde tepkiler vermekle yetinebiliyorsunuz. Bütçesi düşük fakat etkisi yüksek nefis bir film. Tadını çıkarın!

Dünyalı - The Man from Earth

filmine yorum yap!
suat T.
10 Nisan 2024
Sıkı Üye
İzlemeden geçilmemesi gereken nadir filmlerden. Böyle düşük bir bütçeyle yapılmış diyalog harikası. İnanç, din, felsefe, biyoloji, antropoloji gibi dalları parmağında oynatan, analitik sorgulama sınırlarını zorlayan eşi benzeri pek bulunamayacak cinsten bir iş. Yorum abartılı gelebilir belki ancak izlerseniz anlayacaksınız. Yüksek beklentinize de kesinlikle değecek.
Aslı B.
29 Şubat 2024
Usta Yorumcu
Bu filmi birkaç yıl önce izlemiştim. Çok ilgi çekici gelmişti ve tereddüt etmeden açtım filmi. İnanılmaz birşey adam bütün tarihe şahit olmuş. Hep merak ederim araştırırım ya da düşünürüm acaba neler oldu? Bugün kullandığımız şeyleri isimlerini falan nasıl buldular? Mesela küçücük kırmızı mercimeği bulup yetiştirip, bir de bundan çorba olacağını nasıl buldular? Hepsine şahit olmak isterdim ben de bu adam gibi. Çok kıskandım O'nu filmi izlerken :) izlemeyen kalmasın.
Legolas
21 Aralık 2023
Çaylak
Söyleyeceğim çok şey var aslında ama sizin de izleyip neleri söyleyemeyeceğinize bırakıyorum..
Alperen
02 Ekim 2023
Usta Yorumcu
Büyük saygı duyduğum bir film. Diyaloglar o kadar akıcıydı ki 3 saat daha olsa izlerdim. Tek mekanda geçmesine rağmen ekrana kitlemeyi başardı ve gerçekten çok etkilendim. İnsanın ufkunu açan ve düşünmeye iten, diyalog ağırlıklı tek mekan harika bir film.
Ahmet Ç.
07 Eylül 2023
Sıkı Üye
Konusuyla çok ilgimi çekmişti. Film, düşük bütçe ile yapılmasına rağmen gerçekten konuyu şahane işlemiş.
İsmail Ç.
29 Nisan 2023
Çaylak
Diyaloglar üzerinden ilerleyen filmler her zaman ilgimi çekmiştir. Diyaloglar yönünden başarılı olduğunu söyleyebilirim ama bence ele aldığı konuyu daha iyi bir şekilde işleyebilirdi. Sanki bir şeyler eksik kaldı gibi hissettim.
cuneytakus
24 Mart 2023
Çaylak
Film, tek mekanda size şu soruyu yöneltiyor "Tüm insanlık tarihine şahit olsaydınız ve tüm önemli tarihi figürlerle birebir tanışma şansınız olsaydı?"... Kesinlikle kaçırmayın derim.
UĞUR D.
21 Mayıs 2022
Çaylak
Ön yargılı davranmayın kesinlikle mükemmel bir film. İzleyin.
Bedia
05 Mayıs 2022
Sıkı Üye
Uzun zaman önce izlemiştim. Masrafsız, mükemmel senaryolu, harika bir başyapıt ancak dikkatli izlenildiği zaman anlaşılacak türden.
Mrtsrpc
20 Mart 2022
Bu zamana kadar nasıl izlemediğim dediğim filmlerden biriydi, gerçekten çok iyi film.
Daha fazla yorum17
the man from earth konusuthe man from earth yorumlarthe man from earth izlebilim kurgu filmleribeyin yakan filmleretkileyici film önerileribeyin yakan film önerileri

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.