22 July 2018 tr-TR

22 July (2018)

(Dram - Suç)
2018
IMDB
6.8
(10) 4 41 0 5
39
2
İZLEDİM
SONRA İZLE
10 Yorum
22 Nisan 2020

Filmimiz, 2011 yılının 22 Temmuz'unda Norveç'i tam anlamıyla kana bulayan gerçek bir terör saldırısını konu alıyor... Öncelikle "Şimdiye kadar nasıl izlememişim!" diye yakındığım bir film oldu bu. Söylemek istiyorum ki bu filmin ilk çeyreğinde, görüp görebileceğiniz en gerçekçi, en sarsıcı, en etkileyici saldırı sahnesine şahit olacaksınız. Öyle sade, öyle gerçek ve öyle sarsıcı bir saldırı sahnesi çekmişler ki, bir an bir filmi değil de 22 Temmuz 2011'de olanları kaydeden bir kameraya ait görüntüleri izliyorum sandım. Hani birden çok kötü bir şeye şahit olursunuz da kan birden beyninize sıçrar, kalp atışınız hızlanır bir anlık afallarsınız ya, işte bu filmin ilk çeyreğinde tam olarak başıma bunlar geldi diyebilirim. Ciddi anlamda çok etkinlendim. Filmin devamında ise, bu saldırıdan sonra yaşananları izliyoruz. Peşin peşin uyarayım; Bu filmde gördüğünüz pek çok sahne sizi çok ama çok kızdırabilir. "Neden böyle yapmıyorsunuz abi?!" diye çıldıradabilirsiniz fakat Norveç, tarihlerindeki bu kanlı olayı filmleştirerek, bir teröriste demokrasi ile nasıl ders verilir tam olarak tüm dünyaya onu anlatmaya çalışıyor. Kızdığınız anlarda bu cümlemi aklınıza getirin ve filmin sonuna kadar gidin derim. Tüm bunların yanında filmin 4-5 yerinde gözümden birkaç damla da düştü şimdi yalan yok biz bizeyiz. Yani "Ağlatsın" kategorimize eklenecek kadar değil tabi fakat yaşananların gerçek olduğunu bilmek ve öyle izlemek gerçekten insanı çok ama çok etkiliyor... Yorumlarınızı çok merak ediyorum, mutlaka aşağıya bırakın. İyi seyirler!

22 July - 22 July

filmine yorum yap!
eraycoskun
11 Kasım 2020
Usta Yorumcu
Baştan sona kalite kokan bir yapım. Kesinlikle vakit kaybı değil.
Jennifer F.
15 Ekim 2020
Usta Yorumcu
Film gayet güzeldi. Bu tür gerçek olayların film uyarlamalarını çoğunlukla ilgiyle izliyorum.
Şule S.
09 Mayıs 2020
Çaylak
Bir alttaki yoruma kesinlikle katılmıyorum. Böylesine etkileyici bir filme vakit kaybı demek için süper kahraman filmlerinden başka film izlemiyor olmak gerek. Gerçek bir şeyler izlemek istiyorsanız mutlaka izleyin. Fakat aşağıdaki arkadaş gibi hızlı, hareketli bir film bekliyorsanız izlemeyin. Tavsiye için teşekkür ediyorum burada karşıma çıkmasaydı muhtemelen pek rast gelemezdim.
rıdvan K.
08 Mayıs 2020
Sıkı Üye
Film tam anlamıyla vakit kaybı, sıradan. Evet gerçek bir olaydan esinlenmiş ama hepsi sadece bu. Bayağı yavaş bir film.
Yuksel P.
03 Mayıs 2020
Konunun gerçek olması insanı etkiliyor, gerçekten tüyler ürpertici. Fakat film bir süre sonra çok yavaş ilerliyor. Bu durağanlık da sıkıntı yaratabiliyor.
Murat D.
01 Mayıs 2020
Olayın gerçekliği birebir yansıtılmış hissiyatı veriyor. Beni ayrıca en çok etkileyen ve filme kitleyen; katilin bütün tavrının soğuk kanlı olmasıydı. Filmi izlerken gerçekten bu olayların yaşanmış olduğunu bilmek insanı etkiliyor. Ayrıca filmdeki katil karakterin zihniyetiyle kendi ülkemdeki zihniyeti karşılaştırma yaptım. Türkiye'de de mülteci çok fazla hatta yuvası diyebiliriz. Bu zamana kadar bu katil gibi baş kaldıran ve değişiklik yapmak isteyen çıkmadı, çıkacağını sanmam ama bizim ülkede de insanlar içten içe isyan ediyor ve sürekli sorun yaşanıyor. Bu durum sürekli böyle devam ederse ve insanlar kendi ülkesinde kendini azınlık hissetmeye başlarsa bu türde olaylar bizim ülkemizde bile yaşanabilir. Bu çok düşük bir ihtimal ama olmaz diye bir şey yok. Halk ya da tek bir kişi bastırdığı duygularını fiziki olarak gösterebilir. Bu yönetimin kaş yaparken göz çıkarmasıdır. Umarım bu ve buna benzer şeyleri hem insanlık hem de Türkiye yaşamaz.
Aşkın K.
26 Nisan 2020
Usta Yorumcu
Terörden muzdarip ve yanı başımızda bulunan Irak, Suriye gibi komşuları olan ülkemiz vatandaşı gibi değil de, suç oranı düşük, haber bülteni doğru düzgün yayınlanmayan ve saat 18'den sonra bomboş sokakların olduğu Norveç vatandaşı olarak izlemek lazım. Barışa ve demokrasiye inanan toplumdaki terör şokunu çok iyi yansıtmışlar. Silahlı sahneler gerçekçi çekilmiş. Bir tık daha uzatılsa adadaki korku, panik daha iyi anlatılırdı. Genel olarak beğendim. Notu 6
Ayşe V.
25 Nisan 2020
Çaylak
Çok etkilendim. Gerçek olaylardan uyarlanmış olması sinir bozucu bir his...
Nis M.
24 Nisan 2020
Çaylak
Geçen sene izlediğim, çok beğendiğim ve aklımda kalan filmlerden. Gerçek olması insanı etkiliyor...
Miraç I.
24 Nisan 2020
Usta Yorumcu
Yavaş ilerleyen bir film. Zaten amaç da aksiyon değil, yaşananları bizlere olduğu gibi anlatmaya çalışmışlar ve empati yapmamızı istemişler. İnsanların ne yaşadıkları, ne hissettikleri çok güzel anlatılmış. Uzun bir film ama zamanın nasıl geçtiğini fark etmiyorsunuz.
Daha fazla yorum0
22 july konusu22 july olayı22 july filmi konusu22 july izle22 july yorum22 july yorumlarnorveç saldırısı filmisuç filmleriağlatan filmlerağlatan film önerilerietkileyici film önerilerien etkileyici filmleretkileyici filmler 2020

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.