Arabistanlı Lawrence 1962 tr-TR

Arabistanlı Lawrence (1962)

(Dram - Savaş - Biyografi)
1962
IMDB
8.2
10
8
İZLEDİM
SONRA İZLE
4 Yorum
IMDB
8.2
BU FİLM
9.0b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
23 Haziran 2020

Bu film, size şu ana kadar bu platformda tavsiye ettiğim en uzun film olabilir. Tam 3 saat 48 dakika süren ve 7 dalda Oscar kazanan bu filmimiz, Arap İsyanı'nı başlatan İngiliz askeri "Thomas Edward Lawrence"ı konu alıyor. Öncelikle film, yıllar önce bize karşı yapılan bir kalkışmayı konu aldığı için birçok sahnede Türklerin kötü gösterilmesine hazırlıklı olun ve sizden ricam lütfen buna bir "film" olarak bakın. Elbet beni olduğu gibi bazı yerlerinde sizi de rahatsız edecek fakat sadece "sinema" olarak bakarsanız müthiş bir başyapıt izlediğinizi fark edeceksiniz. 1962 yılında nasıl bu kadar şahane bir film çekilir, gerçekten bu beni şaşırtmayı başardı. Uzunluğu da sizi yormasın, çünkü film tam ortasında bir es veriyor, işte tam orada bırakıp ertesi gün kalan yarısını izleyebilirsiniz. Günümüzden 60 yıl önce, o günün teknoloji ve imkanlarıyla böyle büyük bir filmin altından kalkabilmek gerçekten ciddi bir başarı. Oyuncu seçimi ise ayrı bir alkışı hak ediyor. Bu arada başrolümüzü de bol bol Cüneyt Arkın'a benzetebilirsiniz, çünkü gerçekten benziyorlar... Filmin restorasyonlu ve oldukça kaliteli hali Netflix'te de mevcut. İzledikten sonra yorumunuzu aşağıya bırakmayı unutmayın. Sizin için seçtiğim kıyıda köşede kalmış birkaç iyi film tavsiyeme de şuradan ulaşabilirsiniz. Hadi tadını çıkarın!   

Arabistanlı Lawrence - Lawrence of Arabia

filmine yorum yap!
Popüler Yorum
Aşkın K.
3 yıl önce
Usta Yorumcu
Bu film, yurt dışında Türklerin tanınma sebebidir. Elbette kötü manada... Bu gözle bakmayacağım ama bir kere kafadan eksi ile başlıyoruz. Sonrasında; bitiremediğim bir kaç filmden biri. Çok uzun, illa bir yerde kopuyorsun. Çekildiği tarihe göre çok iyi bir iş. Zaten yıllardır IMDb puanı yüksek ve ilk 250'de.
Gokhankozan
22 Ocak 2023
Sıkı Üye
Politik tarafını ve tarihsel açıdan doğruluğunu yanlışlığını bir kenara bırakacak olursak bu film izlenilmesi ve üzerine düşünülmesi gereken filmlerden.
Ayhan B.
07 Nisan 2022
Usta Yorumcu
Arap ırkını merkeze alarak yapılanları anlatan bir yapım. Atamın o Ortadoğu çukurunda neler çektiğini bu filmi izledikten sonra daha iyi anladım.
Serkan B.
09 Temmuz 2021
Usta Yorumcu
Rastgele getir seçeneğini tıklayınca karşıma çıkan ve eskiden izlediğim bu filmden bahsetmek isterim. Türk karşıtlığı barındıran bu film, aslında başarılı bir yapımla dönemin kirini, pasını gözler önüne seriyor. Vakti olanlar için vay be dedirtebilir.
lawrence of arabia konusuarabistanlı lawrence filmi konusulawrence of arabia izlearabistanlı lawrence gerçeketkileyici filmlerçöl filmleriiyi film önerileri

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.