Elektrik Savaşları 2019 tr-TR

Elektrik Savaşları (2019)

(Dram - Biyografi)
2019
IMDB
6.5
(7) 4 48 0 5
45
3
İZLEDİM
SONRA İZLE
7 Yorum
IMDB
6.5
BU FİLM
13b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
24 Aralık 2019
Filmimiz, ampulün icadını ve tarihin en önemli isimlerinden Thomas Edison, Nikola Tesla ve George Westinghouse üçgeninde yaşanan mücadeleyi konu alıyor. Her biri de döneminin en zeki insanları olan bu kişiler, bizdeki "Turşu suyu en güzel limonla mı olur? Yoksa sirkeyle mi?" tartışması gibi "Doğru akım" ve "Alternatif akım" tartışmasına giriyorlar ve herkes teker teker kartlarını oynuyor... Öncelikle söylemek istiyorum ki bu film 2017 yılında tamamen vizyona girmeye hazırdı fakat bazı sorunlar nedeniyle yeni izleyebiliyoruz. Bu gecikme de filmin reklam çalışmalarını etkiledi ve filme ilgi çok büyük olmadı. Açıkçası film, bana bu 3 büyük isim hakkında da tatmin edici detaylar verdi diyebilirim. Aksiyon ya da gerilim havanız yoksa, daha "gerçek" bir şeyler arıyor ve tarihe dair de birkaç güzel bilgi yakalamak istiyorsanız 1 saat 40 dakikalık bu film tam sizlik olabilir. Üstelik Benedict Cumberbatch'ın nefis oyunculuğu da cabası... Üye girişi yaparak filmi izleyebilirsiniz. Yorumlarınızı çok merak ediyor ve hepsini tek tek okuyorum, lütfen aşağıya bırakmayı unutmayın. Hadi tadını çıkarın!

Elektrik Savaşları - The Current War

filmine yorum yap!
Mathilda9
01 Nisan 2021
Sıkı Üye
İlk çıktığında izlemiştim, konu çok güzel anlatılmış. Kesinlikle izleyin :)
Miraç I.
19 Ocak 2021
Usta Yorumcu
Yıllar boyunca Edison'u bizim 'edis hun' sanan ben :)) Şaka bir yana Edison'u uzun yıllar boyunca filmde anlattıkları şekilde bildim, elektriğin mucidi gibi halbuki Nikola Tesla asıl mucit olanmış ve bu film ne yazık ki bunu yansıtmıyor. Amerika bunu hala kabullenemiyor göçmen birini övmeyi. Tabi ki film hoşuma gitti ama gerçeği yansıttığını düşünmüyorum maalasef.
Ayşegül A.
24 Kasım 2020
Sıkı Üye
Konu çok iyi ama işlenişi daha iyi olabilirdi. Bence bunun bir an önce dizi yapılması gerekir yoksa yazık olur. Tesla fanı olarak üzdü.
destalyad
08 Kasım 2020
Sıkı Üye
İlk başlarda sıksa da sonlara doğu soluk kazandı, güzeldi. Sanki herkesin bilmesi gereken bir olaymış gibi konuya lönk diye girdikleri için kim, nasıl, neyi ne yaptı sonradan oturuyor.
İrem Ö.
10 Temmuz 2020
N.Tesla'yı konu alan film olarak beklenti içerisine girdiğim bu filmde Edison'a daha fazla yer verilmesi...
Arşivci
11 Nisan 2020
Sıkı Üye
Elektrik Elektronik Mühendisiyim, bu filmi izlemesem olmazdı. Olayların 1890'lı yıllarda nasıl geçtiğini anlatan, anlamak için biraz teknik bilgi ve detaya ihtiyacınız olan film. Ayrıca herkes Edison adıyla bilse de elektriği, gerçek mucidi ve günümüze ulaşmasını sağlayan Nicola Tesla'dır. Buradan saygı ve selamlarımı iletirim. Ayrıca filmde kaçırmamanız gereken bir sahne var; Tesla diyor ki ya elektriği iletmek için kablolara ihtiyacımız olmasa? Bu cümleden manyetik yolla enerji iletimini kasıt etmiş olup, günümüzdeki kablosuz şarj buna çok güzel bir örnektir. Nicola vakti zamanında Tesla Bobinini yaparak kablosuz elektrik iletme deneyleri yapmıştır fakat kıymeti bilinmemiştir. Film tavsiyemdir.
rıdvan K.
25 Aralık 2019
Sıkı Üye
Dönem filmi gerçeklerden yola çıkılmış, şu an kullanılan elektrik, edison'un rakibinin patentini aldığı elektrikmiş. ama edison'un istediği oldu. kaybetse de adını dünyaya duyurdu :)
the current war konusuthe current war yorumlarthe current war imdbnikola tesla filmlerithe current war izlethe current war fragmanelektrik savaşları konusuelektrik savaşları yorumlarelektrik savaşları izle2019 filmlerithomas edison filmlerietkileyici biyografi filmleri

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.