Gæsterne 2022 tr-TR

Gæsterne (2022)

(Gerilim - Korku - Gizem)
2022
IMDB
6.6
(16) 3 25 0 5
1s 37dk
IMDB
6.6
BU FİLM
8.4b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
18 Mayıs 2023

Baştan peşin peşin konuşalım; Aranızdan Onur, Burcu Ferlengez ve Ecem Duva'nın izlemem için tavsiye olarak gönderdiği bu film, çok ama çok rahatsız edici, izlemesi ve hazmetmesi zor bir yapım. Film, İtalya'ya tatile giden bir ailenin, burada tanıştıkları başka bir aile ile yaşadıklarını konu alıyor. 2 aile de hızlıca birbiriyle kaynaşıyor ve çok keyifli zaman geçiriyorlar. Fakat aradan biraz zaman geçtikten sonra gelen bir 'davet', bazı şeyleri yavaş yavaş değiştirmeye başlıyor ve işte film de tam da orada bir kırılmaya uğrayıp yönünü tamamen değiştiriyor... Her ne kadar "Gerilim" filmi olsa da, korku türünden çok 'psikolojik bir gerilim' izleyeceksiniz. Başta da söylediğim gibi; İzledikten sonra film birkaç gün aklımdan hiç çıkmadı. Mükemmel bir film değil, fakat izleyeni öyle etkiliyor, öyle sarsıyor ve öyle sinirlendirip yumruğunu sıktırıyor ki, bence bu yapım, iyi veya kötü, izleyicisini gerçekten etkilemeyi başarıyor... Yorumlarınızı çok merak ediyorum, hadi tadını çıkarın!

Gæsterne - Speak No Evil

filmine yorum yap!
Bülent K.
08 Nisan 2024
Usta Yorumcu
Filmi en iyi açıklayan kelime dizisi RAHATSIZ EDİCİ... Sona kadar durgun geçen bir film, neler olduğunu anlamaya başladığınız andan itibaren sizi içine çekiyor, verdiği rahatsızlık hissiyle beraber sonuna kadar izlediğinizde ise bir kaç aklınızdan çıkmıyor. Sadece sondaki tepkisizlik sinirlerimi bozdu, onu da adamlarını medeniliğine verdim.. :) Keyifli seyirler...
SPOILER [GÖSTER]
Gökçen Y.
27 Aralık 2023
Usta Yorumcu
Çok kez karşıma çıktığından mıdır nedir beklentiyi yüksek tutmuşum, siz öyle yapmayın. Rahatsız edici değil de sinir bozucu bir filmdi benim için.
Nis M.
18 Temmuz 2023
Çaylak
Çok film seyreden bir insanım, fakat bu film rahatsız edici, sarsıcı, kızgınlık ve çaresizlik hissi yaratan zor bir film… Klasik moral öğeleri ile bitmiyor.
Ayşenur O.
11 Haziran 2023
2 çocuklu ebeveynler olarak eşimle çok zor izledik. Empati yapmaktan kendimizi alıkoyamayınca yıprandık, yorulduk. Hemen s*lakça bi şey izlememiz lazım üzerine..
eraycoskun
09 Haziran 2023
Usta Yorumcu
Yani çok da rahatsız edici sahneler yoktu bence. Beni etkilemedi, tamamen zaman kaybı.
Pinkmoon
06 Haziran 2023
Sıkı Üye
Hayatta ne kötü insanlar var. Herkese güvenmemek lazım. Biraz durağan ilerlese de Kaan'ın dediği gibi rahatsız edici.
SPOILER [GÖSTER]
Ayfer Y.
03 Haziran 2023
Sıkı Üye
Kaan'ın da dediği gibi hem sinir bozucu hem de etkisinden çıkamadığım bir film oldu benim de.. Ailenin tepkisizliği o kadar gerdi ki beni gerçekten sinir etti. Böyle bir film olacağını beklemiyordum.
Alkanistan
02 Haziran 2023
Çaylak
Senaryosunu geçtiğimiz günlerde izlediğim ''As Bestas'' filmine benzettiğim fakat ona kıyasla daha çok beğendiğim bir yapım. Bu tarz psikolojik gerilim filmlerinde, hikayenin merkezine oturtulmuş olan sosyopatların amacının ve onları neyin motive ettiğinin cevaplarını alamayışımız bazen beni rahatsız ediyor.

Rüya gibi manzaralara sahip Toskana'da başlayan film, insanın kanını dondurur nitelikteki fazlasıyla rahatsız edici finaliyle Hollanda'da sona eriyor. Dürüst olmak gerekirse filmin ilk bir saati biraz ağır ve yavan ilerliyor lakin finale doğru gerçekten de insanın sabrını, vicdanını ve benliğini allak bullak etmeyi başarıyor. Spoiler olmaması adına detay veremiyorum fakat o malum sahnede gerçekten kanım dondu. Filmi izledikten sonra, hayatınızdaki insanları ve yaşam tarzınızı sorgulama ihtiyacı hissedebilirsiniz. Elbette bir başyapıt değil lakin izlemeye değer bir film olduğu kanaatindeyim. Psikolojik olarak ziyadesiyle rahatsız edici unsurlar barındırdığı için izlemeden önce bir kez daha düşünmelisiniz.
Ahmet. G.
31 Mayıs 2023
Çaylak
Açıkçası beni etkilemedi. Filmin ilk 1 saati sizi etkilemek için zaman geçiriyor. Son yarım saatte olay örgüsü çözülüyor. Fakat öyle aman tanrım dedirtecek bir şey de olmuyor. Peki izlemesem daha mı iyiydi? Kesinlikle evet!
Erdem A.
29 Mayıs 2023
Usta Yorumcu
Her şey basit bir şezlongla başlıyor. Ciddi düzeyde özgüven sorunları olan ve sürekli gülümsemek zorunda kalarak kendini topluma kabullendirebilen zavallı bir baba.. Hayır demeyi bilmeyen karakterimiz; bir yabancı yaklaşıp kibarca şezlongun boş olup olmadığını sorduğunda, bir an bile tereddüt etmiyor. Halbuki o şezlongu kızı kullanıyordu. Ayrıca sondaki diyalog beni de çok etkiledi, "çünkü siz izin verdiniz".
SPOILER [GÖSTER]
Daha fazla yorum6
speak no evil film konususpeak no evil konususpeak no evil film yorumspeak no evil yorumlarspeak no evil gerilim filmien yeni gerilim filmlerigerilim filmi önerileri

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.