Koma 2019 tr-TR

Koma (2019)

(Fantastik - Bilim Kurgu)
2019
IMDB
6.6
(22) 4 79 0 5
67
12
İZLEDİM
SONRA İZLE
22 Yorum
IMDB
6.6
BU FİLM
73b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
14 Mart 2020

Uzun zamandır izlemek için sabırsızlandığım bu filmi aranızdan "Kenan Buğdaycı" bana tavsiye olarak göndermişti. Nihayet az önce bitirdim ve hemen bir koşu size geldim... Peşin peşin söylemek istiyorum ki bolca fantastik, biraz sanatsal, yoğun bir miktar da Rusça bulunan filmler size pek çekici gelmiyorsa hemen diğer tavsiyelere geçin derim. Şimdi filmimiz, bir kaza sonrası gözünü çok farklı bir dünyada açan genç bir mimarın yaşadıklarına odaklanıyor. Adamımız kendini birden gerçek ve rüya karışımı bir dünyada buluyor ve daha "Burası nasıl bir yer?" bile diyemeden bir kargaşanın ortasında hayatta kalmaya çalışıyor... Öncelikle çok uçuk bir senaryo ve düşünürken beyin yakan sağlam bir temele dayanan bir Rus filmi izleyeceğinizi söylemek istiyorum. Şahsen ben bu güne kadar "Koma" halini konu alan bir film izlememiştim. O yüzden bazı detaylar gerçekten çok hoşuma gitti. Hatta yer yer "Acaba böyle bir şey olabilir mi?" diye bile düşünürken buldum kendimi. Siz yine de beklentinizi çok yüksek tutmayın ve kulağınız Rusça film izlemeye alışkın değil ise bunun filmi beğenmenizin önüne geçmesine de izin vermeyin. Kafa karıştırıcı bir dünya, fantastik olaylar ve ilerledikçe parçaların yavaş yavaş birleştiği bir film izleyeceksiniz. Yorumunuzu aşağıya mutlaka bırakın. Farklı bir şeyler arayıp, keşfetmeyi sevenlerdenseniz bu filme şans verin derim. Bu arada diğer beyin yakan tavsiyelerime şuradan ulaşabilirsiniz. Hadi tadını çıkarın!

Koma - Coma

filmine yorum yap!
Popüler Yorum
Erdem A.
4 yıl önce
Usta Yorumcu
Tek kelime ile özetlemeyi yani "Muazzam!" deyip geçmeyi, çok isterdim ancak böyle güzel bir platform, bu kadar basit bir yorumu hak etmez :) Film, tam anlamıyla görsel bir şölen. Anlaşılan, yapımcılar hiçbir masraftan kaçınmamış ve tonla uçuk kaçık sahne için her türlü emeği ve maddi imkanları kullanmış ve yetmezmiş gibi, "Sahnelere o kadar uğraştık, senaryo zayıf olsa ne olur?" demek yerine; tam kıvamında, tutarlı, yeri gelince meraklandıran, yeri gelince geren ve yaratmak istedikleri evreni güzelce yansıtan bir senaryo hazırlamış. Oyuncular, karakterler ile gayet örtüşüyor, oyunculukları da bir o kadar güzel. Bahsettiğim gibi senaryo tutarlı, en azından izlerken çelişen bir şey denk gelmedi bana. Bir de türleri arasında, gizem geçiyor mu; bakmadım ama hafiften de bir gizem filmi tadı veriyor. Yer yer kişiler ve olaylar hakkındaki fikirlerinizi tamamen yıkıp başka yerlere bağlayabiliyor. Bu arada, film sonlara doğru selam verdi, ikincisini merakla bekliyorum. Umarım, en az bunun kadar güzel olur.
Alperen
01 Mayıs 2023
Usta Yorumcu
Görsel kurgusu şahane, senaryosu sağlam ve oyunculukları da harika olmasa bile sırıtmayan bir filmdi. Senaryosu gerçekten iyi kurgulanmış ama bana göre bazı yerlerde mantık hataları vardı. Son olarak filmi genel olarak beğensem bile nedense bana biraz ham gibi geldi, sanki eksik olan bir şeyler var ama belki de sadece Rus filmi olduğundandır.
Ayhan B.
16 Temmuz 2022
Usta Yorumcu
Rusların her şeye bulaşma hastalığı; film tam bir çakma "inception"... İzlemeyen bi şey kaybetmez izleyen de bi şey kazanmaz.
Esin G.
13 Temmuz 2022
Çaylak
Filmi tamamen efektler bağlıyor resmen... Rüyalar ve hayaller çok güzel kurgulanmış.. Kendini her şeyin hakimi sanan bir karakter var sonunda ölüyor da kurtuluyoruz bu kibir abidesi kazanırsa çok şaşırırdık zaten :) Öte yandan anlıyoruz ki mimarimiz iş konusunda çok zorlanmış, sonunda umduğu yere geldi ama zirvelerin soğuk olduğunu da anladı, sabırla ve dikkatle izlenmesi gereken bir film aman aman diyemiyoruz 10 üzerinden efektlerin hayrına 7.
Umut Ö.
18 Haziran 2022
Çaylak
Film için yapılabilecek yegane açıklama; Bu filmi izleyecek kişilerin belli bir idraki genişliğe ve temel tıbbi bilgi ve felsefi derinliğe sahip olmaları gerekir ki filmi anlama noktalarında oluşacak patlamalar ile farklı bakış açılarından daha iyi bir sorgulama ile güzel sonuçlara ulaşabilsin ve filmden memnun kalsın..
Zeynep
04 Haziran 2022
Sıkı Üye
Konusu ilgi çekici olup işleyişi ile bunu devam ettirebilen nadir filmlerden biri bence, efektleri ve konu fikrini çok sevdim, bayaa iyiydi.
Film S.
05 Mayıs 2022
Çaylak
Filmin başında acaba izlediğime pişman mı olacağım derken müthiş bir filmle karşılaştım. İsmi beni klasik bir senaryoyu izletecekmiş gibi bir düşünceye itmişti ama görseller iyiydi, güzel düşünülmüş bir senaryosu vardı. Fantastik bilim kurgu sevenlerin kaçırmaması gerek.
Refinery
22 Mart 2022
45 dakika dayanabildim, o da film izlerken yemek yediğim için 45 dk sürdü. Eğer benim gibi film dediğin şey konu bilim kurgu bile olsa mantıksal hataları olmayan, popüler kültür saçmalıklarından uzak ve izlediğinizde anlamak için zihninizin zorlanması hissini seven birisi iseniz bu filmi izlediğinizde benim gibi bilgisayarı (izlediğiniz alet ney ise) kırabilirsiniz.
Serkan B.
08 Mart 2022
Usta Yorumcu
Uzun zamandır sırada bekletiyordum. Nihayet iyi bir alt yazı seçeneği ile izledim. Tek kelime ile kurgu-bilim-gerilim-psikoloji ne arasanız var. Görsel şölen ve kurgu için de sabitlenmiş yorum aylar önce yazılmış ve her şeyi gayet net ifade etmiş. Hala izlemeyen varsa ilk sıralara sıkıştırsın derim.
Emin H.
25 Şubat 2022
İzlediğim en güzel bilim kurgu filmlerinden bir tanesi. Yaratmak istedikleri, göstermek istedikleri şeyi çok güzel anlatmışlar. Başlangıç filmine birazcık benziyor. İzlemenizi tavsiye ederim.
Melike d.
22 Şubat 2022
Çaylak
Son zamanlarda izlediğim en özgün bilim kurgu filmi. İzlerken herhangi bir filmi çağrıştırıp sıkmadı. Sonuna kadar merakla izledim. Görsellik ve kurgu etkileyici. Üstelik gerçek hayatta koma halinde neler oluyor diye düşünmedim değil. Oyunculukta beni rahatsız eden en küçük bir şey olmadı. Uzun süre bu filmi izleyebilmek için beklemiştim. Vakit bulunca bir kere daha mutlaka izleyeceğim. Bu site olmasa bu film karşıma kolay kolay çıkmazdı bu arada.
Daha fazla yorum11
coma film izlekoma film izlekoma film konusucoma film konusukoma film 2020koma film 2019beyin yakan filmlerinception benzeri filmbilim kurgu filmlerirus filmlerifantastik film önerileri2020 film önerileribilim kurgu filmi önerileri 2020koma filmi yorum

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.