Kurak Günler 2022 tr-TR

Kurak Günler (2022)

(Gerilim - Dram)
2022
IMDB
7.8
(9) 4 25 0 5
20
5
İZLEDİM
SONRA İZLE
9 Yorum
2s 9dk
IMDB
7.8
BU FİLM
4.9b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
30 Mayıs 2023

Tarzını çok başarılı bulduğum Türk yönetmen Emin Alper imzalı bu film; yeni, çiçeği burnundaki bir savcının Anadolu'nun bağrındaki bir kasabaya tayinin çıkmasını ve 'susuzluk' ile başı dertte olan bu kasabada yaşananları konu alıyor. Genç savcımız başta hem kasaba halkı, hem de belediye başkanı tarafından çok iyi karşılansa da gelişen olaylarla işler biraz karmaşık bir hal alıyor ve adamımız da kendini tam anlamıyla bir cenderenin içinde buluyor... Ben bu filmi gerçekten çok sevdim. Bitirince "Bu kadar sakin, dingin bir film beni nasıl bu kadar germeyi başardı?" diye düşüncelere daldım. İçindeki sistem eleştirileri, oyunculuklar, en küçük detayın bile tamamen gerçek olması, manzaralar ve çekim teknikleri.. hepsi ince ince işlenmiş. 'Sakin' filmleri sevmeyenler beğenmeyecektir fakat gerçek bir şeyler arıyorsanız ve 'Bizden neden böyle filmler çıkmıyor..' diye yakınıyorsanız işte izlemeniz gereken film bu.. Hem de bizden.. Hadi tadını çıkarın!

Kurak Günler - Burning Days

filmine yorum yap!
Ali K.
16 Ocak 2024
Pek benlik bir film değildi maalesef. Boş zamanda belki izlenebilir.
ZEHRA G.
01 Kasım 2023
Çaylak
Üzücüydü.. ama dünyanın da gerçeği.
Hanife U.
16 Ekim 2023
Sıkı Üye
Çok sevemedim. Belkide bu tür filmler benlik değildir bilemedim.
Defne P.
30 Haziran 2023
Çaylak
Herkesin sevmeyeceği hatta izlemeyeceği bir film. Ben de Selahattin Paşalı için izlemek istedim ilk başta ama filmi de beğendim.
Hacer E.
13 Haziran 2023
Kesinlikle 2.'si çıkmalı çok ucu açık bitti. Pekmez neden öyle dedi, cidden savcı mı yaptı, bir sürü bilinmeyen şey kaldı.
SPOILER [GÖSTER]
Yasemin B.
10 Haziran 2023
Çaylak
Kaan'ın yorumu üzerine seyrettim; 'Sandığımın aksine uzun diyalogsuz sahneler, anlamsız denebilecek geniş plan görüntülü aralar yoktu' minvalinde bir cümle kullanılmıştı YouTube'da anlatırken, ben de şans vermek istedim. Film oldukça başarılı. Neden eşcinsellikle bu kadar öne çıktığına çok şaşırıyorum çünkü filmde anlatılan pek çok önemli şey var.. ama yine önemli konulardansa asla üstümüze vazife olmayacak detayları gündem haline getiriyor olabiliriz :)
Kenan B.
02 Haziran 2023
Sıkı Üye
Sonunun böyle bitmesi beni çok şaşırttı kesinlikle 2. filmin gelmesi lazım.
Alkanistan
01 Haziran 2023
Çaylak
Toplumun farklı kültür ve etnik yapılarının, günümüzde halen devam etmekte olan uyumsuzluk süreçlerine ve bireyler üzerindeki etkilerine değinen fevkalade bir yapım. Sosyal konuları mercek altına alan hikaye; siyaset, yozlaşma ve ırkçılık gibi kavramları da başarılı bir şekilde harmanlıyor.

Çok net söylemeliyim ki, çok uzun zamandır izlediğim ve beni gerçekten derinden etkileyen bir Türk filmi oldu ''Kurak Günler''. Senaryo, oyunculuklar ve kurgu muazzamdı. Altın Portakal film festivalinden çantasına doldurduğu 9 ödülü de sonuna kadar hakediyor.

Kesinlikle izlenmeli...
bünyamin G.
01 Haziran 2023
Çaylak
Nuri Bilge Ceylan filmi tarzı bir film olmuş, sürükleyici ama konusu biraz sıkıcı, sarmadı beni, bir aksiyonsever olarak bu yorumu yapıyorum.
kurak günler film konusukurak günler yorumkurak günler analizkurak günler konusukurak günler filmi konusuemin alper filmleriselahattin paşalı filmleriekin koç filmleri

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.