Seçilmiş 2014 tr-TR

Seçilmiş (2014)

(Dram - Bilim Kurgu)
2014
IMDB
6.6
(11) 4 63 0 5
IMDB
6.6
BU FİLM
17b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
23 Nisan 2019

Bu nefis filmi aranızdan tam 3 kişi izlemem için bana tavsiye etmiş. İlk gönderen "Kübra Çağine" olduğu için hemen yukarıya onun profilini ekliyor ve kendisine teşekkür ediyorum. Büşra Topal ve son gönderen Mustafa Kocael'e de aynı şekilde tabii. Şimdi filmimiz, çok farklı bir dünyayı, din, dil, ırk ve renk gibi insanları farklılaştıran tüm özelliklerin olmadığı bir topluluğu konu alıyor. Fakat bu toplulukta yaşayan bir gencimiz, içinde bir yerlerde bir farklılık hissediyor ve bir mücadele başlamış oluyor... Öncelikle filmde şahane bir insanlık eleştirisi bulunuyor. İzlerken yer yer şu an yaşadığımız dünyada olup bitenleri sorgulayacağınıza eminim. Film hem derin bir problemi konu alıyor, hem de bunu başarılı "bilim kurgu" yönüyle bize sunuyor. Oyunculuklar, filmin atmosferi, işlediği konu, hepsi yerli yerinde. Yorumunuzu çok merak ediyorum, mutlaka aşağıya yazın... E hadi tadını çıkarın!

Seçilmiş - The Giver

filmine yorum yap!
Ahmet Ç.
20 Haziran 2023
Sıkı Üye
Kim ne derse desin bence güzel bir film bu. İmdb puanını hak ediyor, izlemeye değer ki bence konusu da çok iyiydi.
Ayhan B.
20 Haziran 2022
Usta Yorumcu
Üçleme bi seri bu. Romandan uyarlama. Durağan, sıkan ve eksik kalan bi film.
E.N.A.
07 Kasım 2021
Usta Yorumcu
Divergent serisinden esinlenmiş, sonu tatmin etmeyen çerezlik bir film.
uykusarhosu
05 Mayıs 2021
Sıkı Üye
Sonu bağlanamamış, saçmalanmış, becerilememiş birçok film izlemişimdir ama bu film gerçekten ilk üçe girer.
Elgun
30 Nisan 2021
Gerçekten süper bir filmdi, vakit kaybetmeden izlemenizi tavsiye ederim.
Mustafa
10 Nisan 2021
Usta Yorumcu
Çok derin anlamlar barındıran nefis bir filmdi. Farklı bir dünya, yani bilim kurgu severler için kaçırılmayacak bir yapım.
Shak
14 Temmuz 2020
Sıkı Üye
Lois Lowry'nin 1993 yılında çocuklar için yazdığı (ana karakter kitapta 12 yaşında bu arada) aynı adlı romanından uyarlama bu filmden öyle çok şeyler beklemeyin. Çünkü senaryosunu kitaptan alan bu filmde asıl anlatılmak istenen şeyler: duyguların, düşüncelerin, kararların, seçimlerin ve farklılığın önemi. Yani filmdeki mantık hatalarını, sonunun bir anda getirilmiş gibi olmasını ve en en son sahnenin sadece kafa karıştırmak için konulduğunu fark ettiğinizde rica ediyorum bunun aslında çocuklar için yazıldığını ve asıl anlamın derinlerde olduğunu unutmayın. Şunu da belirteyim: Asıl kopyalamayı 2008'de yayımlanan "The Hunger Games" serisi mıntıkalarıyla (ayrıca konusu da Koushun Takami'nin sonradan filmi de çekilmiş ve 1999 yılında yayımlanmış "Battle Royale" adlı romanının konusu ile aynıdır); "Divergent" serisi de insanların gruplara ayrılması ve seçim töreni gibi konularda yapmıştır. Bunlara rağmen kitap bilinmediği için bir de filmi diğer gençlik serilerine benzetiliyor.
Şevval Y.
25 Haziran 2020
Çaylak
Bana göre, derin anlamlar barındıran ve bir o kadar da sürükleyici bir filmdi. Ben çok beğendim.
Sinem B.
17 Şubat 2020
Çaylak
Açıkçası benim favori filmlerimden biri. Etkilesin diyorsanız ön yargısız bir şekilde izleyin. Filmin çok uzun zamanda üzerine çok uğraşılmış bir senaryosu yok, sadece akışına bırakırsanız ve kendinizi sonuna kadar baş roldeki oyuncunun yerine koyar ve doğruyu yanlışı bulmaya çalışırsanız filmin ne kadar etkileyici olduğunu anlarsınız. Ama şunu da söylemeliyim, sanki verilen mesaj tam olarak verilemedi de havada kaldı gibi.
rıdvan K.
21 Ekim 2019
Sıkı Üye
Arkadaş gayet güzel özetlemiş; Açlık Oyunları ve Uyumsuz filmlerindeki o güzel tadı alabileceğinizi sanmıyorum. sonuca varmıyor. madem duygular iğnelerle bastırılıyor, o zaman son sahne fiyasko...
SPOILER [GÖSTER]
Daha fazla yorum1
the giver filmi konusuthe giver filmi yorumlarıthe giver filmi oyuncularıthe giver filmi ımdbseçilmiş filmi izleseçilmiş filmi konusubilim kurgu filmleribilim kurgu filmi önerileribilim kurgu filmi tavsiyeleri

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.