Siyah 2005 tr-TR

Siyah (2005)

(Dram)
2005
IMDB
8.2
(12) 4 104 0 5
101
3
İZLEDİM
SONRA İZLE
12 Yorum
IMDB
8.2
BU FİLM
14b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
BU FİLM, EN ÇOK BEĞENİLENLER ARASINDA!
08 Aralık 2017
Belki çoğunuzun aklında ''Kaan hani çok bilinen filmleri buraya getirmeyecektin?'' şeklinde sorular oluştu bu kült filmi görünce fakat film hastası çoğu arkadaşımın bile bu filmi es geçtiğini fark ettim. Tabi sadece bu etkili olmadı, sosyal medyada farklı bir Hint filmi repliği düşünce önüme aklıma direkt bu film geldi ve biraz da geriye dönüp tavsiyelerime baktığımda bu filmin de olması gerektiğini düşündüm. Girişi uzun tutuyorum ki izleyenler ''Bu filmi bu yüzden almış demek ki..'' deyip kenara ayrılsın. İzlemeyenler siz durun, şu an bu filmi izleyen birçok kişi sizin yerinizde olup bu filmi o ilk heyecanla izlemek istiyor. Bu yüzden biraz daha kalın da sizi bu film için ikna etmeye çalışayım. Öncelikle empati yapalım, dünyada birçok insan duyularını kullanamıyor. Görmüyor, duymuyor, konuşamıyor. Sadece 1 dakika gözünüzü kapatın ve gördüğünüz o siyah dünyada yaşamaya çalışın. Evet onları anlamak bu kadar basit. Siyah bir dünya, simsiyah. İşte filmimizin adı da, konusu da tam olarak bu. Fakat işleyiş muazzam. Bir bebeğimiz var, görmüyor, duymuyor konuşamıyor. Bir de kendini ona hayatı öğretmeye adamış bir öğretmenimiz. İşte filmimiz bu iki karakter etrafında dönüyor ve ilk yarısında size tüm konuyu işleyip ikinci yarısında sizi tam bir duygu patlamasına sokuyor. İlk yarısında gözümden 1, ikinci yarısında ise 2-3 kez yaş geldi diyebilirim. Oyunculuklar nefis. Bu arada evet bir Hint filmi. Hatta size bir de detay vereyim. Bu film ülkemizde de ''Benim Dünyam'' ismiyle uyarlandı ve söz konusu kızımızı da Beren Saat oynadı.. Hayatın ta kendisini ve şahane bir mücadeleyi izleyeceksiniz. Tadını çıkarın.

Siyah - Black

filmine yorum yap!
Mustafa
17 Haziran 2022
Usta Yorumcu
Filmin konusu ve işlenişi çok güzeldi fakat oyuncuların %90’ı hintliye benzemiyordu. Çekilen yerler de sanki Hindistan değil de İsviçre veya İngiltere’de gibi süper görünümlü binalar vs. Bu unsurlar ağızda yavan bir tat bıraksa da filmi genel olarak beğendim.
Saliha E.
07 Nisan 2022
Sıkı Üye
Farklı dünyaları görmemizi, tanımamızı sağlayan bir film. Bir şeyleri öğrenmemiz ve farkına varmamız için izlemeliyiz.
E.N.A.
07 Kasım 2021
Usta Yorumcu
Çelişkiye düşülecek unsurlar olmasına rağmen kesinlikle izlenmesi gereken kült filmlerden biri.
Mel
25 Ağustos 2021
Usta Yorumcu
Muhteşem olduğunu bildiğim halde izlemeyi hep erteliyordum, sonunda kırdım zinciri. Film çok güzeldi, konuyu tam anlamıyla hissettirdi. Oyunculuklar harikaydı, özellikle kızın çocukluğu bayağı iyi oynanmış. Mutlaka izlenmeli.
Ravza N.
11 Mayıs 2021
Kesinlikle izlenmesi gereken bir film. Tek kelimeyle harika!
Mathilda9
01 Mayıs 2021
Sıkı Üye
Amitabh'ın oyunculuğu çok iyiydi. Biraz saçma yerler var, zaten olmaması mümkün değil çünkü Hint filmi :) Oraları görmezden gelirsek güzel film.
eraycoskun
30 Mart 2021
Usta Yorumcu
Muhteşem! Filmdeki duygular o kadar yoğun ki, gözlerim dolarak izledim. Hayat dersi verebilecek bir film, mutlaka izleyin.
Aşkın K.
08 Ağustos 2020
Usta Yorumcu
Amir Khan ve bu film dışında Hint filmlerini sevmem. Amir, oyunculuğu ile filmi başka yere taşır. Bu filme gelince; tam bir oyunculuk dersi veren bir iş. Hele hocayı oynayan oyuncu... Senaryo da iyi olunca böyle yıllarca unutulmayacak bir film çıkmış ortaya. Ağlama garantili.
Arşivci
28 Mart 2020
Sıkı Üye
Harika bir film. Uzun uzun anlatıp spoiler vermeyeceğim mutlaka izleyin.
Serra K.
24 Ocak 2020
Muhteşem bir film... Bin defa daha izleyebilirim... Herkesin fikir ve görüşü elbette ki kendine göredir. Sadece izleyin der susarım.
Daha fazla yorum2

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.