Vesper 2022 tr-TR

Vesper (2022)

(Bilim Kurgu)
2022
IMDB
6.2
15
2
İZLEDİM
SONRA İZLE
5 Yorum
1s 56dk
IMDB
6.2
BU FİLM
14b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
06 Ekim 2022

Aranızdan Kenan Buğdaycı'nın da tavsiye olarak gönderdiği bu film, ekosistemin çöktüğü bir dünyada hayatta kalmaya çalışan 13 yaşındaki bir çocuğu konu alıyor. Ufaklığımız hem bu bitmiş dünyanın kalıntıları arasında yaşama tutunmaya çalışıyor, hem de hasta babasını biraz daha hayatta tutmaya... Öncelikle çok sevdiğim bir atmosferi var bu filmin. Görsel açıdan gayet iyi ve müzikleri de oldukça başarılı. Hikayede eksiklikler yok mu? Kesinlikle var, fakat 'kıyamet sonrası dünya' dediğimiz bir ortamda yaşananları, veya yıllar sonra gerçekten yaşayacağımız şeyleri konu aldığı için ben gayet de seyredilebilir bir bilim kurgu olarak buldum bu filmi. Yeni ve farklı cihazlar, ilginç canlılar ve hepsinin ortasında değişmeyen bir dünya düzeni... Eğer şu filmi izlediyseniz, bu filmden de benzer bir tat alabilirsiniz. Fakat dediğim gibi; Günlerce aklınızdan çıkmayacak bir film değil bu. Fakat yıllar sonra olabilecekleri düşündürmesi açısından bence gayet de ortalamanın 1 tık üzerinde bir 'farklı dünya' filmi bu. Tabi yine de karar sizin, olumlu veya olumsuz yorumlarınızı aşağıya bırakmayı unutmayın, hadi tadını çıkarın!

Vesper - Vesper

filmine yorum yap!
elif G.
15 Haziran 2023
Sıkı Üye
Çok anlamlı bir film ancak yavaş ve sonu açık bitti. Baştan sona izledim ama iyi ya da kötü diyemiyorum arada kaldım. Sakin bir şeyler izlemek isteyenler şans verebilir.
Erdem A.
11 Aralık 2022
Usta Yorumcu
Eksik olduğu yerler elbette vardı, kimine fazla sakin ya da sıkıcı gelebilir ancak konu ve görsellik açısından müthiş bir filmdi. Çok fazla bilim kurgu filmi gördük, ancak kendi adıma böylesini pek göremedim. Bilim ve teknoloji ilerlemiş haliyle fakat dijitalin yerini biyoloji almış. Genetik ve biyoteknoloji aşmış. Öyle ki insanlar elektrik dahil en temel ihtiyaçlarını bile "doğa"dan sağlıyorlar. Hayvanlar bitkileşmiş ya da bitkiler hayvanlaşmış. Yani doğa bildiğimiz doğa değil. Ama bu durum grafiğe güzel yansıtılmış. Her şey güzel fakat bir eksik olacak ya, işte o da hikaye ve işleniş. Hikaye çok kısaydı. Konu-kurgu uzun olsa da filmde anlatılan kısım yetersizdi. Çıkarsa ikinci filmle çok daha güzel bir final verebilirler.

Mustafa
07 Kasım 2022
Usta Yorumcu
Biraz yavaş akan bir film olsa da kıyamet sonrası filmleri sevdiğim için severek izledim. Bu türü sevmeyenler için sıkıcı olabilir. Sonunu ya Netflix işi tam bağlayamadılar ya da 2.'si gelecek.
Hakan S.
16 Ekim 2022
Çok akıcı değildi ama bu tarz flimler hoşuma gittiği için izledim ve sonunda umut var gibiydi ama çıkmaza da soktu, devam niteliğinde bir film gelirse çok daha iyi olur gibi.
Nihat Ü.
07 Ekim 2022
Sıkı Üye
Diziymiş gibi izledim. Ortam çok iyi ama sonu beni tereddütte bıraktı sanırım devamı gelecek. Ben yaratılan bu kaotik dünyayı sevdim sizi bilemem.
vesper konusuvesper film konusuvesper filmi yorumvesper yorumlarvesper bilim kurgubilim kurgu filmi önerilerien yeni bilim kurgu filmleri

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.