Yaşam Kürü 2016 tr-TR

Yaşam Kürü (2016)

(Gerilim - Dram)
2016
IMDB
6.4
(17) 4 84 0 5
71
13
İZLEDİM
SONRA İZLE
17 Yorum
IMDB
6.4
BU FİLM
13b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
28 Mart 2018
Filmimiz, görevi, çalıştığı şirketin zengin CEO'sunu sağlık bulmak için gittiği İsviçre Alpleri'ndeki bir tedavi merkezinden geri getirmek olan hırslı bir iş adamının yaşadıklarını konu alıyor. Adamımız, patronu getirmek için sağlık merkezine gidiyor gitmesine fakat merkezde şahit olduğu şeylerden sonra işler biraz daha karmaşık bir hal alıyor ve gizem dolu bir macera başlıyor... Hemen söyleyeyim filmimiz biraz uzun. Yani uzun filmler sizi pek sarmıyorsa hemen yukarıdaki "Rastgele" butonundan başka filmlere geçebilirsiniz. Ha "Uzun muzun ben izlerim acımam" diyenlerdenseniz durun. Filmimizin çok acayip bir atmosferi var. Görüntü yönetmeni o kadar harika bir iş çıkarmış ki, tüm film boyunca nefis sahneler, şahane ortamlar izleyeceksiniz. Bunun yanında gerilim ve gizem dolu bir hikaye de sizi bekliyor. Film, size sürekli aklınızdan bir senaryo yazdırıyor ve bence bu müthiş bir şey... Fakat şöyle bir 20 dakika kadar kısa olsaydı daha iyi olabilirdi. Ha bu hali kötü mü? Bence hayır... Bu sefer çok uzattım, e hadi tadını çıkarın.

Yaşam Kürü - A Cure of Wellness

filmine yorum yap!
Elis
04 Şubat 2024
Çaylak
Akıcı bir film, uzun olmasına rağmen sıkmıyor yani. Konusu, yüzeysel bakılacak olursa sıradan bir konu ama farklı ve daha bilinçli bir açıdan bakılacak olursa bence çok şey anlatıyor.
Aslı B.
13 Temmuz 2023
Usta Yorumcu
Uzun olmasına rağmen zaman çabuk geçiyor. Gizemli, merak uyandırıcı, izlenesi bir filmdi, sonu çok hoşuma gitmese de beğendiğim filmler arasına girdi tavsiye olunur.
Bülent K.
12 Mayıs 2023
Usta Yorumcu
Uzunluğunun dışında güzel bir filmdi, değişik bir konu arayanlara ve ters köşeyi sevenlere özel bir film. Değişik fikirli filmleri seviyorum.
Alkanistan
03 Mayıs 2023
Çaylak
Beyaz ve yeşilin adeta dans edercesine ahenk bulduğu Alp dağlarının eteklerinde, özellikle Avrupa mimarisini olağanüstü bir görsellikle gözler önüne seren, izlemesi fevkalade keyif verici şahane bir filmdi. Görüntü yönetmeni Bojan Bazelli’nin muhteşem kamera teknikleri ve yakaladığı inanılmaz etkileyici açılar sayesinde kendinizi kamerayı kumanda eden iki çift elin sahibi gibi hissediyorsunuz.

Filme ev sahipliği yapan, Almanya'nın küçük bir kasabası olan Hechingen'de ki Hohenzollern Şatosunun her bir taşı buram buram tarih kokuyor. Osmanlı tarihinde de örnek alınan, Avrupa Barok tarzına kesinlikle muhteşem bir örnek.

Bazı izleyiciler filmin oldukça uzun sürmesinden dem vurmuşlar lakin kendi açımdan değerlendirecek olursam tek bir an bile sıkıldığımı söyleyemem. Zaman adeta duru bir su gibi akıp geçti. Öte yandan bu kadar kaliteli ve üzerinde ciddi anlamda emek harcanmış bir film ile karşılaşacağımı tahmin etmiyordum. Sergilenen oyunculuk performansları da hayli tatmin edici düzeydeydi. Dane DeHaan’ nin Leonardo DiCaprio ile olan benzerliği hasebiyle midir bilinmez, hikayenin genel atmosferi bana Zindan Adası filmini hatırlattı.

Kurgusu, çekim teknikleri ve en önemlisi filme konu olan Hohenzollern Şatosu, izleyiciye büyüleyici bir görsel şölen yaşatıyor. Psikolojik gerilim türünden hoşlananlar için kesinlikle kaçırılmaması gereken bir yapım.
SPOILER [GÖSTER]
Gökmen D.
09 Mart 2023
Sıkı Üye
Filmin karakterleri, müziği, o kasvetli havası sizin içinizi biraz daraltıyor. Kısaca çok farklı bir atmosfere sahip bir film izleyeceksiniz.
Hacer Ö.
27 Kasım 2022
Sıkı Üye
Film acayip değişik, çok farklı, alışılmışın çok ötesinde bir filmdi. Benim gibi her tür filme ilgi duyup farklı arayışlar içindeyseniz beklentinizi fazlasıyla karşılayacaktır. Bir kuyuya düşmüşüm de çırpındıkça batıyormuşum gibi hissettirdi bana... Bir o kadar da merakla izledim. Kesinlikle tavsiye ederim.
matmazel
24 Ocak 2022
Çaylak
Konusu biraz tuhaftı ama izledikçe parçalar yerine oturuyor.
Martell
30 Nisan 2021
Çaylak
Bu tarz filmlere ilgi duyduğum için beni tatmin etti. Zindan Adası filminden baştan sona etkilenilmiş ama kendine özgü yanları da yok değil. Görsel olarak da oldukça başarılı iş çıkarmışlar. Süresi biraz fazla uzun. 2 saat 20 dk gizem-gerilimle çok çabuk geçiyor ama yer yer temponun kaybolduğu anlarda insan sıkılabiliyor. E insan bu kadar izleyince de filmin sonunda senaristten altın vuruş bekliyor ama o da olmuyor. Bu tarz akıl hastanesi temalı filmleri seviyorsanız ‘Eliza Graves’ filmini de öneririm.
SPOILER [GÖSTER]
ayten Y.
10 Mart 2021
Usta Yorumcu
Film görsel açıdan gerçekten çok iyi. Mesela araba kazası sahnesi. Filmin biraz uzatıldığını düşünüyorum. Böyle bir film için 2 buçuk saat biraz fazla ve bazı açıklanmayan kısımlar var. 140 dakika sonra adamın aslında insan olmadığını görüyoruz. Final sahnesi de insanı ikileme sokuyor.
SPOILER [GÖSTER]
Nilgün A.
03 Kasım 2020
Çaylak
Sonu biraz tahmin edilebilir olsa da keyifle izlettiren, sinematografisiyle büyüleyen bir film.
Daha fazla yorum7
a cure of wellness 2016a cure of wellness filmi izlea cure of wellness filmi konusuyaşam kürü filmiyaşam kürü filmi izleyaşam kürü filmi oyuncularıfilm önerilerifilm tavsiyeleri2016 filmleri

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.