1917 2019 tr-TR

1917 (2019)

(Dram - Savaş)
2019
IMDB
8.6
(19) 4 108 0 5
99
9
İZLEDİM
SONRA İZLE
19 Yorum
IMDB
8.6
BU FİLM
11b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
BU FİLM, EN ÇOK BEĞENİLENLER ARASINDA!
21 Ocak 2020

Türleri arasında farklı olmayı başarabilen bu nefis filmi aranızdan "İrem Uğurlu", "Ceren Uğurlu" ve "Kenan Buğdaycı" izlemem için göndermiş. İlk gönderen olduğu için İrem'in profilini sabitliyor, kendisine ve diğer 2 kişiye de teşekkürler edip filme geçmek istiyorum... Birinci dünya savaşındayız. Alman ordusu Fransa topraklarından geri çekiliyor ve İngiliz askerleri de onlara gider ayak bir saldırı yapmak istiyor. Fakat bunun bir tuzak olduğu düşünülüyor ve saldırı yapacak birliğe birilerinin "Saldırı iptal!" demesi gerekiyor çünkü Almanlar iletişim hatlarını kesiyor. İşte film de, bu emri ulaştırmaya çalışan 2 askerin yolda yaşadıklarını konu alıyor... Öncelikle ilk başta "farklı" dedim çünkü bu film bir tek plan çekimi. Yani kameranın kayıt tuşuna basılmış ve koca film çekilmiş. Bu da izleyen bizlerin, film boyunca 3. biri olarak filmin içinde yer almasını sağlıyor. Yani cephede, çamurda sürünürken ya da tüm o koşturmaca boyunca kendinizi başrollerin tam yanında hissediyorsunuz. Adamlarımız suya giriyor, kamera da giriyor. Araca biniyor, kamera da biniyor... Yani anlayacağınız müthiş bir görüntü yönetmenliği olan ve yakın zamanda da ödülleri toplayan, nefis bir savaş filmi izleyeceksiniz. Fakat bolca çatışma aramasın gözleriniz. Film bundan ziyade, bize savaşın içinde olmanın nasıl bir his olduğunu anlatıyor. Bazı filmleri izledikten sonra "İyi ki sinema var!" diye iç geçiriyorum, işte bu film de onlardan biri oldu benim için. Yorumlarınızı çok merak ediyorum aşağıya mutlaka bırakın. Hadi tadını çıkarın!

1917 - 1917

filmine yorum yap!
nihatmanaf
22 Mart 2024
Çaylak
Savaş filmlerinde kamera çekim teknikleri çok ama çok önemli detaydır. Yeni filmlerde özellikle bu gelişim farkını görüyoruz. Bu filmin de hikayesi ve oyunculuğu ile beraber başarılı olduğunu söylemek isterim.
EBU ALENDER
27 Ocak 2024
Çaylak
Kamera çekim teknikleri sayesinde ve oyunculuklar ile çok güzel bir film ortaya çıkmış.
Zeynep
07 Eylül 2023
Sıkı Üye
İlk çıktığı zaman izlemiştim. Dram-Savaş türünde, dramı biraz daha ağır basan gerçekten iyi bir filmdi.
Ertuğrul U.
05 Eylül 2023
Sıkı Üye
Yaz başında izlemiştim, siteye de önerdim zaten sitede varmış şimdi karşıma çıkardı, tam birinci dünya havası var işleniş falan da efsane, savaş bekleyerek başlamayın ama hiç yok değil. O anki savaş psikolojisi üzerinde durulup cidden güzel bir şekilde anlatan müthiş bir film, izleyin derim susarım.
Bülent K.
04 Ekim 2022
Usta Yorumcu
Yakın zamanda izlediğim enfes bir film. Savaş filmi genelde propaganda amaçlı olur, bunda da çok az var ama o kadar olsun. Her fırsatta savaş naraları atan, bilgisayarının başında herkese savaş açan klavye savaşçılarına özellikle izlettirmek lazım aslında bu filmi ki savaşın yıkıcılığını ve acımasızlığını görsünler. Bu tarz filmleri sevenler için bence mükemmel... İzlenir.
Umur E.
25 Haziran 2022
Usta Yorumcu
Çok başarılı kullanılmış kendine has çekim tekniği olan bir film. Bu da sizi savaşın içinde hissettirmeye yeterken dramın da iyi işlenmesi sizi filme daha da çekiyor.
Mustafa
13 Haziran 2022
Usta Yorumcu
Tempo aşırı düşük. Fazla dram ağırlıklı. Sonunu getiremediğim filmlerden oldu ne yazık ki.
Mathilda9
13 Nisan 2021
Sıkı Üye
İzlenmesi gereken bir film daha... Dram filmi sevenler kaçırmasın, bir de; film, oradaki savaş soğukluğunu hissettiriyor resmen :)
sıla ö.
15 Ocak 2021
Sıkı Üye
Son derece kaliteli bir film. Teknik imkanlardan da sonuna kadar faydalanması filme yüksek bir sürükleyicilik katıyor. Atmosfer kusursuz. İlk defa bir savaş filminin görsel efektte oscar alması da büyük bir başarı, üstelik gerçek hayattan esinlenilmiş ve dramı da sonuna kadar yaşatıyor... kesinlikle izleyin.
8ekiiz
20 Aralık 2020
Filmin çıkış tarihinin sürekli ertelenmesi, filme olan beklentiyi kat kat arttırdı. Bu beklenti beni biraz hüsrana uğrattı ama genel olarak çok emek verilen bir film olmuş. Sonunu tahmin ettiğiniz filmler tarzında.
Daha fazla yorum9
1917 film izle1917 film konusu1917 film yorumödüllü filmlersavaş filmlerien iyi savaş filmlerisavaş filmi önerileribirinci dünya savaşı filmleri2019 film önerileri

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.