An Inspector Calls 2015 tr-TR

An Inspector Calls (2015)

(Gerilim - Dram)
2015
IMDB
7.7
(28) 4 112 0 5
105
7
İZLEDİM
SONRA İZLE
28 Yorum
IMDB
7.7
BU FİLM
29b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
BU FİLM, EN ÇOK BEĞENİLENLER ARASINDA!
28 Ocak 2018
Filmimiz bir kitaptan uyarlama. Hatta konu bakımından o kadar sağlam ki, yıllarca radyo ve normal tiyatrolarda milyonlarca kişinin gözüne ve kulağına ulaşmış. Tabi sonraları çok da güzel bu filmi çekilmiş. Bir müfettişimiz var, bir de zengin mi zengin, varlıklı mı varlıklı bir ailemiz. Bir gece yarısı müfettişimiz bu ailenin evine konuk oluyor ve aile bireylerine sorduğu sorular ile tüm dengeler değişiyor. Tek mekanlı bir film desem hiç de yanlış söylemiş olmam. Çünkü her ne kadar farklı sahneleri olsa da filmin büyük kısmı bir masa etrafındaki diyaloglar ile geçiyor. Diyaloglar ise hiç sıkmayan cinsten. İçindeki mesajı kendinden büyük olan, etkisinin üzerinizde bir müddet süreceği nefis bir film izleyeceksiniz. İzleyip gelin ve yorumunuzu aşağıya bırakın. Hadi tadını çıkarın!

An Inspector Calls - An Inspector Calls

filmine yorum yap!
Popüler Yorum
Erdem A.
4 yıl önce
Usta Yorumcu
Filmi gerçeklik çerçevesinde yorumladığımda bir türlü "Müfettiş" denilen kişinin aslında kim olduğunu bulamadım. Zaten film de kız ve Müfettiş arasında bir bağlantıya değinmiyor. Daha sonradan öğrendim ki Müfettiş, aslında o şahısların cezalarını, vicdanları ile vermek isteyen Tanrı'ymış.
SPOILER [GÖSTER]
Alperen
29 Aralık 2023
Usta Yorumcu
Filmdeki diyaloglara ve olay örgüsünün işleyişine bayıldım. Sonunda bir şeyler eksik kaldı sanki derken Resul arkadaşımızın yorumunu gördüm ve taşlar yerine oturdu. Kısa süresiyle birlikte zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız türden bir film.
Ayfer Y.
08 Mayıs 2023
Sıkı Üye
Tek mekanlı filmlerin konusun iyi çıkmasına bayılıyorum bu film de onlardan biriydi. Konusu da güzel işlenmiş. Kişilerin kader planında bağlantıları da ayrıca iyiydi.
Aslı B.
27 Nisan 2023
Usta Yorumcu
Bu filmin Türk versiyonu da var Aydan Şener başrolde. İlk onu izlemiştim. Güzel, gizemli, ilgi çekici bir film, izleyin.
İsmail Ç.
27 Nisan 2023
Çaylak
"Dünyaları istemek dünyayı sahiplenmekten iyidir." Bu söz film hakkında çok şey anlatıyor. Herkesin sahip olduğu güç çerçevesinde etrafına tahakküm kurmaya çalıştığı bir dünya gerçekliğine güzel bir şekilde vurgu yapıyor. Genel olarak ben sevdim. Hem süresi de çok uzun değil. Hemencecik bitiyor.
cuneytakus
24 Mart 2023
Çaylak
Tek mekan filmlerinde tempoyu korumak oldukça zordur ama kotarılmış tek mekan filmleri de tiyatro tadı alarak müthiş bir deneyim yaşatır. Bu da onlardan biri. Bence bir klasik.
Bedia
28 Nisan 2022
Sıkı Üye
Seyrettiğm en güzel drama filmlerinin başında diyebilirim. Drama sevenler için kesinlikle tavsiyemdir.
bülent Y.
06 Aralık 2021
Mükemmel senaryo. Ders olarak okutulması lazım. Tabi ki tavsiye ederim.
Said F.
02 Ekim 2021
Sıkı Üye
- Hakikaten kurgusu kaliteli, mantıksal hataların bulunmadığı lakin enteresan tesadüflerle dolu bir yapım.
- İzlerken hiç sıkılmayacağınız dikkatinizi her daim diken üstünde tutmayı başaracak kadar kaliteli bir film, ki benim için en önemli durumlardan biri budur.
- Senaryo çok eskilere ait, bu senaryo yanılmıyorsam bir tiyatro ürünü.
- Beğenmediğim unsur ise aşırı olanaksız tesadüfler, bu kadar da olmaz dedirtiyor, bu yüzden dedektifin dürüst olmadığını düşünerek bahsettiği kişinin bir kişi olmadığı düşüncesi aklımdaydı, son dakikalara doğru damat da tam olarak benim bu düşüncemi benimsedi ki o noktada aşırı vurdu beni yapım.. Lakin gel gelelim dedektif dürüstmüş ve gerçekten yaşanması çok zor olan bu tesadüfler yaşanmış.. bu durum can sıkıcı ve inandırıcı değil..
- Ben "Görünmeyen Misafir" filmindeki yaşananların bir benzeri gibi dedektifin onlara suçlarını itiraf ettirip onlara karşı koz oluşturup kullanacağını düşünmüştüm, yani onlara anlattıkları ile manipüle edip suçlarını itiraf ettirmeleri gibi bir senaryo isterdim.
- Son olarak dedektif gerçekte olmayan bir kişilik, melek gibi ilahi bir varlık, bu filmin yıllar önce çekilmiş Türk versiyonunda ak saçlı, ak bıyıklı olan dedektifin yüzüne beyaz parlak bir ışık yansıtarak nur efekti vermeye çalışmışlar :))
SPOILER [GÖSTER]
Cansu A.
09 Ağustos 2021
Film oldukça etkileyiciydi. Sonu saçma geldi derken müfettişin karakterini öğrenince her şey yerine oturdu. İzlenebilecek bir film.
SPOILER [GÖSTER]
drsecil
24 Temmuz 2021
Çaylak
Sakin tempoda ilerlemesine rağmen akıp giden etkileyici bir film. Tavsiye ederim :)
Daha fazla yorum17
an ınspector calls konusuan ınspector calls yorumlaran ınspector calls izlemüfettişin ziyareti filmidüşündüren filmlerşaşırtan film önerilerigizem filmleri

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.