Ateş Savaşı 1981 tr-TR

Ateş Savaşı (1981)

(Dram - Tarihi)
1981
IMDB
7.4
12
1
İZLEDİM
SONRA İZLE
3 Yorum
IMDB
7.4
BU FİLM
16b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
23 Temmuz 2019
1981 yapımı, evet yanlış okumadınız yani günümüzden 40 yıl önce çekilmiş olan bu filmi aranızdan "Semih Fidan" izlemem için bana göndermiş. Yanına da avukat olduğunu ve yıllar önce hukuk okurken öğretmenleri tarafından bu filmin kendilerine izletildiğini ve çok etkilendiğini not düşmüş. Kendisine teşekkürler ediyor ve filme geçiyorum. Filmimiz, günümüzden 80 bin yıl önce, insanların ateşi bulmak ve onu korumak için verdiği mücadeleyi konu alıyor. Mağaralarda yaşayıp, mızraklar ile avlanmaya çalışan bu insanlar, ateşin varlığı karşısında büyüleniyor ve onu aramaya koyuluyorlar... Öncelikle bu filmin 80'lerde çekilmiş olduğuna inanamadım. Film, zamanının çok ötesinde. Görüntüler, oyunculuklar, sahneler hepsi muazzam. Filmde bir konuşma bulunmuyor. Binlerce yıl öncesindeki ilkel insanları konu aldığı için "üreme" konusunu da işliyor ve bu da ortaya +18 sahneler çıkarıyor, uyarayım. O zamanlarda insanlar nasıldı? Ne yiyorlar, nasıl yiyorlardı? Nasıl üreyip, nerelerde yaşıyorlardı? İşte bu nefis film, tüm bu soruları cevaplıyor. 40 yıl önce bu nefis film nasıl çekilmiş, Fransızları gerçekten alkışlamak gerek. Üzerinden yıllar da geçse aklımdan çıkmayacak bir filmdi bu. Umarım siz de beğenirsiniz. Yorumunuzu aşağıya mutlaka bırakın. Hadi tadını çıkarın!

Ateş Savaşı - La Guerre du Feu

filmine yorum yap!
Aslı B.
20 Mart 2024
Usta Yorumcu
Beni çok da etkileyen bir film olmadı bu film. Yakın zamandaki araştırma konum, bu filmdeki gösterilenle uyuştuğu için ve de tabii ki Kaan tavsiye ettiği için izledim. Benim sorularıma cevap niteliğinde olmadı maalesef bu yapım. Allah insanı en güzel surette yaratmıştır, kendi nurundan verdi, buradaki bitli adamlar gibi yaratmadı. Araştırma konuma gelince, bir insan topluluğunun maymuna çevrilmesi üzerineydi ve çok sağlam kaynaklara dayalı bu konu, insan maymundan gelmemiştir, sonradan maymuna dönüşen insan topluluğu vardır ve bu topluluk tamamen yok olmuştur. Bence Fransızların bir şeyden anladığı yok hiç olmamış. Sadece bir sahne hoşuma gitti, kız hamile kaldı, partneri elini sevgiyle kızın karnına koydu, izleyin diyemiyorum, bu konulara merakınız varsa belki.
SPOILER [GÖSTER]
Serkan B.
14 Ağustos 2021
Usta Yorumcu
Bu imdb puanının nasıl almış bilemedim. Film değil, belgesel desen hiç değil. Kurgu bile olsa dar bir mantık üzerine kurgulanmış.1,5 saatinize yazık.
Tayfun
05 Nisan 2020
Çaylak
Çekildiği dönemine ve anlattığı döneme göre başarılı buldum.
la guerre du feu konusula guerre du feu izleateş savaşı konusuateş savaşı izleateş savaşı filmi izleeski çağ filmleriilk insanları konu alan filmler

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.