Deli ve Dahi 2019 tr-TR

Deli ve Dahi (2019)

(Dram - Tarihi)
2019
IMDB
7.3
(9) 4 46 0 5
44
2
İZLEDİM
SONRA İZLE
9 Yorum
IMDB
7.3
BU FİLM
12b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
07 Ağustos 2019

Bu film tavsiyesini aranızdan "Gonca Avşar" göndermiş. Teşekkürler ediyor ve filme geçiyorum. Filmimiz, "Yahu dilimiz kıtalara yayıldı, dünyaca konuşuluyor ama hala bir sözlüğümüz yok" fikriyle yazılmaya başlanan Oxford İngilizce Sözlüğü'nün yazılış sürecini konu alıyor. Bu devasa projenin başındaki profesörümüze bir destek, akıl hastanesinde yatan bir adamdan geliyor ve film de işte bu süreci işliyor... Öncelikle zamanınız kısıtlıysa aman dikkat çünkü bu film, 2 saatin üzerinde bir uzunluğa sahip. "Bir sözlük yazımı ne kadar derin olabilir ki?" diye düşünüp izlediğim bu film beni alıp götürdü. Dönemin atmosferi, muazzam oyunculuklar ve gerçekten yaşanmış bir hikaye olması beni etkilemeyi başardı. Dediğim gibi filmin tek eksi yönü çok uzun olması, bunun haricinde roman gibi, dolu dolu, dingin ama etkili bir film izleyeceksiniz. Hadi tadını çıkarın!

Deli ve Dahi - The Professor and the Madman

filmine yorum yap!
Küb
28 Ağustos 2021
Çaylak
Oyunculuklar zaten enfes. Hikayenin gerçek olmasıysa filmin güzelliğini artırmış. Zaman zaman biraz sıksa da filmin sonunda etkilenmiş bir şekilde ne izledim ben oluyorsunuz.
W1SD0M
25 Temmuz 2021
Çaylak
Şaheser niteliğinde bir yapım. Şaheser diyorum çünkü bizlere anlatmak istediği mesajlar ve olayın yaşandığı tarih ve hikayenin gelişimi bizleri fazlasıyla içine çekmeyi ve büyülemeyi başarıyor. Düşünün ki bir deli; askeri geçmişe sahip. O bir doktor ama sıradan bir doktor değil. Neredeyse bu alanda bir dahi. Bir de uzaklarda bir dahimiz var, kendini dile ve kökenine adamış biri. Nice lisanlara hakim, nice kökleri yok olma eşiğine gelmiş ve tozlu raflara kaldırılmış dilleri kurtaran. Ama artık onu bile aşan bir iş görevi mevcut. İngilizce bir sözlük oluşturmak. O zamana kadar kimsenin cesaret edemediği, cesaret edenlerin ise daha alfabenin ilk harfi olan "A" kelimesini bile tamamlayamadığı bu görevi büyük bir onur ve cesaretle üstlenir profesör. Lakin her şeyin başlarda iyi gidişi bir gün önlerine taş olacaktır. Elbette ki yardıma delimiz yani kahramanımız yetişecektir. Doymak bilmeyen okuma hevesi, engin kelime haznesi, adeta onu kelimelerin o ihtişamlı ve huzurlu denizlerinde yüzdürüyordu. Bakalım bu iki büyük beyin bu işin altından kalkabilecekler mi? Şimdiden keyifli ve mutlu seyirler dilerim.
Alpay E.
01 Mayıs 2021
Sıkı Üye
Zaman zaman heyecanlı, zaman zaman sıkıcı olduğunu düşünüyorum. Ortalama bir film, izleyen pişman olmaz ama izlemeyen de büyük bir kayıp yaşamaz.
Serkan B.
28 Nisan 2021
Usta Yorumcu
Biraz geç de olsa izleme fırsatım oldu. Muhteşem bir hikaye ve oyunculuklar ile bir başyapıt. Film, okuma bağımlılarının mutlaka seveceği, okumaya uzak olanların da sıkılacağı kıvamda ilerliyor. Anlatım kusursuz. Özellikle kitap kurdu olup hala izlemeyenler varsa mutlaka izlemeli... Ve ayrıca öğrencilere de izletilmeli.
Miraç I.
19 Ağustos 2020
Usta Yorumcu
Mel Gibson filmleri her zaman güzeldir, yönettiği veya oynadığı... Beklentim yüksek izledim ve hayal kırıklığına uğratmadı, her saniyesi güzeldi.
Serap H.
13 Mayıs 2020
Filmin uzun olduğunun farkına bile varmadım. Baştan sona sürükleyen muhteşem bir hikaye!
Umut A.
02 Mayıs 2020
Son zamanlarda bu kadar güzel bir film daha izlediğimi hatırlamıyorum. Baştan sonra sürükleyici film. Oyunculuklarıyla, müzikleriyle tek kelimeyle mükemmel bir filmdi.
rıdvan K.
21 Aralık 2019
Sıkı Üye
güzel güzel, beğendim :)
katilcivciv
15 Aralık 2019
Sıkı Üye
beklentim mi düşüktü de böyle bu kadar çok sevdim bilemiyorum ama bence çok güzel film. izlenmeli.
the professor and the madman konusuthe professor and the madman oyuncularetkileyici filmleretkileyici film önerileri

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.