Düşman 2013 tr-TR

Düşman (2013)

(Gizem - Psikolojik)
2013
IMDB
6.9
(25) 3 86 0 5
66
20
İZLEDİM
SONRA İZLE
25 Yorum
1s 35dk
IMDB
6.9
BU FİLM
22b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
08 Aralık 2018

Öncelikle baştan söyleyeyim; Biraz "Karışık" bir film izleyeceksiniz. Şimdi, Tarih dersleri veren, monoton, kendi halinde bir adamımız var. Bir gün adamımıza iş arkadaşı gelip "Sana bir film tavsiye edeyim" diyor ve bir tavsiyede bulunuyor. Fakat adamımız eve gidip filmi izlerken fark ediyor ki, kendisine tıpatıp benzeyen biri filmde oynuyor! "Aha diyor, ikizimi buldum!". İşte filmimizin bir miktar beyin yakan kısımları da ondan sonra başlayıp gidiyor... Şahsen dürüst olayım. Yıllar önce bu filmi yarıda bırakmıştım. Muhtemelen aranızdan bazıları da bunu yapacaktır çünkü filmimizin aşşırı kasvetli bir havası var. Hem de insanı boğan cinsten... "Ee Kaan hani tavsiye ediyordun? Bu ne şimdi?" dediğinizi duyar gibiyim fakat filmin atmosferi kasvetli falan ama konu gayet ilginç, keza beni çeken de o. Bu arada filmde birçok +18 sahne de var uyarayım... Filmi bitirdikten sonra (tabi bir şekilde bitirebilirseniz) aklınızda soru işaretleri kalacaktır. Yoruma, karalama tahtamıza ya da sosyal medya hesaplarımızdan bana yazabilirseniz soru işaretlerini gidermeye çalışırız... E hadi tadını çıkarın!

Düşman - Enemy

filmine yorum yap!
Elis
05 Ocak 2024
Çaylak
Sıkıcı değil ama sıkıcı zannedilmesine sebep olacak öğe çok. Çoğu şey havada kaldı sanki. Sanırım kitaptan uyarlandığı için bazı kısımları atlamışlar o sebepten kafa karışıklığı olabiliyor izlerken. Daha farklı bir filme vakit ayırabilirsiniz bence.
Aslı B.
12 Aralık 2023
Usta Yorumcu
Allahım ben ne izledim dedim ve yer yer güldüm. Kadın eşine tıpatıp benzeyen adamı gitti gördü eve geldi ağlıyor, kocasına tıpatıp sana benziyor diyor. Ben olsam ooo kayınbro naber ,hadi iyisin amca oluyorsun altınları hazırla derdim. Bir de abi niye bu kadar kafayı taktı ki adam, filmde o kendine benzeyen adamı görmek için medyum olmak lazım, bırak aga boşver benziyorsa benziyor, ver dersini, al maaşını, git gez dolaş. Aman aman uzak durun hiçbir şey olmuyor.
Ertuğrul U.
10 Eylül 2023
Sıkı Üye
Çoğu kişi sıkıcı bulmuş sonunu anlamamış ama ben izlediğimde çok sevmiştim anlamıştım da tabi biraz psikolojik bozukluk yaşamış olabilirim ama boş vaktiniz varsa Jake abimiz için bile izleyebilirsiniz.
Pinkmoon
07 Haziran 2023
Sıkı Üye
x2 modunda izledim sıkıcıydı. Jose Saramago'nun kitabından uyarlanmış. Biraz daha atraksiyon olabilirdi.
E.N.A.
16 Haziran 2022
Usta Yorumcu
Imgesel bir film. Biraz daha gizem yaratılabilirdi. Bazı metaforlar gerek diyalog içinde gerek de görsel olarak doğrudan açıklandı, seyirciye çok fazla bir şey kalmadı. Yine de uzun süredir bu tarz bir film seyretmiyorsanız beyin yakma kategorisine uygun bir film seyretmiş olursunuz. Mr. Nobody'i geçecek bir film ile tanışmak dileğiyle...
Helinn
26 Ocak 2022
Sıkı Üye
Bittiğinde "eee noldu yani..." olmuştum ama hakkında birkaç inceleme videosunu izledikten sonra anladım, metaforik bi film. Bayıldım diyemem ama fena değildi.
Mel
17 Ekim 2021
Usta Yorumcu
Film boyunca anlamaya çalışıyorsunuz. Birçok alt metin ve sembolleştirme var. Bittikten sonra ne oldu şimdi diyorsunuz çünkü sonu epey garip. Tam olarak anlayabilmek için birkaç açıklama okudum. Keyifli vakit geçirmek isterseniz pek tavsiye etmem; çünkü sürekli bir şeylerin olmasını bekliyorsunuz, bütün film kasvetli.
MuratS
16 Ekim 2021
Çaylak
Nerede ise her karede gizli ayrıntılarla dolu bir film. Film 90 dk ama sonrasında çok daha fazlasını film incelemeleri için harcatıyor.
Filmmath
14 Ekim 2021
Çaylak
Film değişik bir şekilde kendini izlettiriyor. Jake gerçekten muhteşem bir oyuncu.
Serkan B.
04 Ağustos 2021
Usta Yorumcu
Beyin yakan kategorisine en çok yakışan filmlerden. Jake oyunculuğu ile övgüye layık.
Daha fazla yorum15
düşman filmidüşman filmi konusuenemy filmienemy filmi konusujake gyllenhaal filmlerifilm önerilerifilm önerisifilm tavsiyesigizem filmleripsikolojik filmler

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.