Sosyal İkilem 2020 tr-TR

Sosyal İkilem (2020)

(Belgesel)
2020
IMDB
7.8
(14) 4 48 0 5
47
1
İZLEDİM
SONRA İZLE
14 Yorum
IMDB
7.8
BU FİLM
22b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
17 Eylül 2020

5 gün önce izleyip, üzerine şu mini analizi yazdığım bu belgesel-filmi tavsiye olarak da sizlerle paylaşmak istedim. Belgesel-filmimiz, hepimizin her gün hatta her an içinde bulunduğu sosyal medya dünyasının perde arkasındakileri konu alıyor. Biz Instagram'da sadece baş parmağımızı kullanarak sörf yaparken arka planda kişisel bilgilerimiz kimlerin elinde, kaç milyon dolarlara dönüşüyor, işte bu yapım bu durumu kıyısından köşesinden bize gösteriyor. Yani bir nevi işin mutfağına iniyor diyebiliriz... Fakat bu konuları öyle alelade kişilerden değil, bizzat Facebook, Twitter, Instagram ve Google gibi dev firmaların yönetici kadrolarında çalışmış kişilerden dinliyoruz. Yarı belgesel yarı film olan bu yapım beni gerçekten yakalamayı başardı. Eğer şöyle 1 buçuk saatlik bir boşluğunuz varsa, Netflix imzalı bu yapıma bir şans verin derim. Yorumunuzu aşağıya mutlaka bekliyorum. Hadi tadını çıkarın! 

Sosyal İkilem - The Social Dilemma

filmine yorum yap!
Popüler Yorum
Aşkın K.
3 yıl önce
Usta Yorumcu
Neden yalnızlaştığımız, mutsuz olduğumuz ve ayrıştığımız ve siber dünya üzerinde bir yolculuk. Anlatanlar bu teknolojinin yaratılmasında rol alan figürler olunca iyi mesajlar çıkmış. İzlenmeli ve hayatımızda değişiklik yapmalı. Yoksa daha mutsuz ve yalnız bireyler olacağız.
"Bilgi çağından yanlış bilgi çağına geçiyoruz"
E.N.A.
07 Kasım 2021
Usta Yorumcu
21. yüzyılın problemlerinden en önemlisini, sosyal medya içinde gerçek hayatın ve humanizmin yok oluşunu inceleyen çarpıcı bir belgeseldi, tavsiye ederim.
Emine ç.
17 Eylül 2021
Çaylak
Netflix'in klasik belgesellerinden.. Gerçek dünyada farkında olmadığımız, izleyince harbi doğru lan dediğimiz bir anlık bir kafaya dank ediş ve aynı çukura dönüşü konu alıyor.
mürüvvet D.
16 Eylül 2021
Dün burdan görüp izledim. İzledikten sonra karamsarlık oluştu geleceğe yönelik. İzlenir mi? Kesinlikle izlenir.
ayten Y.
03 Nisan 2021
Usta Yorumcu
Sosyal medyanın bizi ne kadar etkilediğini gösteriyor belgesel. Ben gösterilen ailedeki kızın bazı konularda biraz fazla uç olduğunu düşünüyorum ama yine de sosyal medya öyle ya da böyle hayatımızda. Abartılı kullanmasak bile kimsenin vazgeçemeyeceği bir hale gelmiş durumda. Psikolojik etkileriyle başedildiği zaman ve çocukların kullanımına bazı kısıtlamalar/düzenlemeler getirildiği sürece sosyal medyadan vazgeçmek de anlamsız. Çağımızın teknolojisi ve düzeniyle onunla savaşmadan ama aynı zamanda abartmadan kullanmalıyız.
Hypatia
16 Ocak 2021
Sıkı Üye
Teknoloji hayatımıza yön veriyor diyoruz ama bu belgeselde teknolojinin hayatımızı nasıl yönettiğini izliyoruz. Üstelik anlatanlar da bu teknolojiyi geliştiren kişiler... İzlemenizi tavsiye ederim çünkü yapay zeka ile birlikte artan teknoloji ve internet bağımlılığının farkına varıp bilinçlenmemize yardımcı oluyor.
İyi istatistiklerle taçlandırılmış, işin mutfağından sunulan etkileyici bir yapım.
katilcivciv
09 Kasım 2020
Sıkı Üye
Filmin anlattığı şeyler o kadar üzücü ki izlemeye başlamadan önce moralimin bozulacağına emindim ve öyle de oldu. Keşke herkes izlese...
inn H.
26 Ekim 2020
Belgeselde sosyal medyanın (aslında kapitalizmin) bizi nasıl ele geçirdiği anlatılıyor. Bunu beğenenler Netflix’deki “Minimalizm” belgeselini de sevebilir.
Koray S.
22 Ekim 2020
Bütün olumsuzlukları 'artık bu sistemin içinden çıkamazsınız' der gibi anlatıyor sanki.
Mehmet C.
06 Ekim 2020
Sıkı Üye
Netflix'te nadir da olsa iyi şeyler çıkıyor. Bu belgesel film de onlardan biri. Tavsiye için teşekkürler buradan görüp de izledim.
eowyn
05 Ekim 2020
Usta Yorumcu
Belgeselde anlatılanların hepsi doğru ancak genel olarak belgesele bakıldığında fazla yavaş bir temposu var, bu belgesel max. 45dk olmalıydı bence. Gereksiz yere çeşitli şirketlerde çalışan kişilerin mimiklerini falan göstermeye gerek yoktu. Ayrıca anlattıkları ne kadar doğru olsa da etkileyici bir dille anlatılmamış. Zaten çoğumuzun bildiği olaylar anlatılıyor, üstüne artı olarak koydukları pek fazla bilgi göremedim.
Daha fazla yorum3
the social dilemma konusuthe social dilemma filmi konusuthe social dilemma izlethe social dilemma filmi yorumsosyal ikilem konusu2020 netflix filmlerinetflix film önerileri 2020netflixte izlenecek filmlersosyal medya filmleri

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.