The Dawn Wall 2018 tr-TR

The Dawn Wall (2018)

(Macera)
2018
IMDB
8.2
(4) 4 29 0 5
28
1
İZLEDİM
SONRA İZLE
4 Yorum
1s 40dk
IMDB
8.2
BU FİLM
17b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
03 Nisan 2019

Filmimiz, alanlarında başarılı 2 tırmanışçının 914 metre yüksekliğindeki (Dubai'de bulunan dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa'dan 100 metre daha yüksek) dev "El Capitan" kayasına çıplak eller ile haftalar süren tırmanma maceralarını konu alıyor. Herkesin "Yapılamaz!" gözüyle baktığı bu tırmanış için hayatlarından çok büyük fedakarlıklar yapan "Tommy Caldwell" ve "Kevin Jorgeson", haftalar süren bir maceraya atılıyorlar ve metrelerce yüksekte uyuyup, yemek yiyip hem hayatta kalmaya hem de tırmanmaya çalışıyorlar... Öncelikle tamamen gerçek görüntüler ve röportajlar ile ilerleyen "Belgesel" temalı bir film izleyeceksiniz. Bir de yükseklik korkunuz varsa bu film sizde bazı sorunları tetikleyebilir çünkü ABD'de birçok kişide filmi izledikten sonra çeşitli rahatsızlıklar görülmüş, uyarayım. Terörist saldırısından bir uzvunu kaybetmesine, hayatının aşkı tarafından terk edilip bir başına kalmasına kadar birçok dert yaşayan usta dağcımız Tommy, bize hiçbir şeyin imkansız değil sadece "zor" olduğunu gösteriyor. İşte tam da bu yüzden bu etkileyici filmi size "Gaza Getirsin" kategorimde sunuyorum. Şöyle sürekli "Vay anasını!", "E yok artık!" tarzında şaşıracağınız ve yer yer yüreğinizin hop edeceği bir şeyler izlemek istiyorsanız bu film tam sizlik... E hadi tadını çıkarın!

The Dawn Wall - The Dawn Wall

filmine yorum yap!
Yigittheripper
15 Ağustos 2023
Usta Yorumcu
Harika bir belgesel, özellikle dağcılık filmlerini seven veya dağcılıkla ilgilenen kişiler için harika bir yapım.
Gizem T.
10 Nisan 2021
Çaylak
Hala ara sıra bazı sahneleri aklıma gelir... Birçoğundan kendime ders çıkarmışımdır.
Gökhan Özkol
24 Şubat 2021
Usta Yorumcu
Gerçekten çok beğendim. Daha önce bu iki ismi ve ekipmansız tırmanan Alex'in ismini duymuştum. Gerçekten ilham verici harika bir belgesel. İzlemenizi öneririm... İyi seyirler.
Ozan
11 Aralık 2019
Çaylak
Bunu beğenen arkadaşlar "Free Solo" belgeselini de izlemeli. Buradan farkı Free Solo'da ekipmansız ve çıplak ellerle tırmanıyor :)
the dawn wall filmi konusuthe dawn wall 2018 filmi konusuthe dawn wall filmi izleetkileyici filmleretkileyici film önerilerifilm önerilerifilm tavsiyeleri2018 filmleri2018 film önerileri

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.