The Rescue 2021 tr-TR

The Rescue (2021)

(Gerilim - Dram - Belgesel)
2021
IMDB
8.2
(12) 4 23 0 5
22
1
İZLEDİM
SONRA İZLE
12 Yorum
1s 47dk
IMDB
8.2
BU FİLM
8.9b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
17 Temmuz 2022

Bugün size tavsiye edeceğim bu etkileyici ve gerçek yapım, 2018'de yaşanan, benim de baştan sona ilgi ve korku içinde takip ettiğim; Tayland'daki bir mağaraya giren 12 çocuk ve 1 antrenörlerinin, yağmurun şiddetlenmesi ve su seviyesinin yükselmesiyle mahsur kalmalarını ve sonrasını konu alıyor... Yıllar önce bu olay yaşanırken haberi ilk duyduğumda çok etkilenmiştim. Yerin metrelerce altında, kapalı bir alanda, sürekli yükselen su dolu bir mağarada öylece beklediğinizi düşünün... İşte bu belgesel film de bu süreci baştan sona etkileyici bir şekilde işliyor. Kurtarma operasyonuna kimse cesaret edemeyince, dünyanın farklı yerlerinde 'saçma' bir spor olarak görülen "Cave-diving" ile uğraşan usta isimler çağırılıyor ve olay, işi bilen kişilere teslim ediliyor... Şimdi dürüst olayım, ben izlerken birkaç kez ağladım. Çaresizliğin ortasında yetenekli, bilgili, cesur ve akıllı insanların ortaya çıkması ve çocukların o halleri, defalarca gözlerimden yaş düşürmeyi başardı... Mutlaka ama mutlaka bu belgesel filmi izleyin derim. Sonrasında şu tavsiyeme de göz atmayı unutmayın. İyi seyirler!

The Rescue - The Rescue

filmine yorum yap!
Zeynep
07 Eylül 2023
Sıkı Üye
Haberlerde korku ve heyecanla takip ettiğim olayı belgeselini de heyecanla izledim. Çok etkileyiciydi.
Gökmen D.
01 Mart 2023
Sıkı Üye
Muhteşem bir belgeseldi. Yaşadığımız depremden dolayı empati yaparak izledim, duygulanmamak elde değildi.
taner balcı
31 Ocak 2023
Çaylak
Sessiz bir ortamda vakit kaybetmeden izleyin derim.
Gizem O.
29 Kasım 2022
Sıkı Üye
İzlerken siz de bir kaçış yolu ve çözümler arıyorsunuz. Oradaki insanların duygularını hissediyorsunuz. O 'başardım!' düşüncesi insana kendini özel hissettiriyor olmalı. Bu film aklıma Soma maden ocağı olayını getirdi. Etkileyiciydi..
Hazal C.
09 Ağustos 2022
Sıkı Üye
İnanılmazdı... Ağlayarak izledim çok duygusal biri de değilimdir üstelik. Teşekkürler öneri için.
Mehmet C.
01 Ağustos 2022
Sıkı Üye
Duygusal yönü ağır basanları ağlatabilecek kadar dram dolu bir yapım olmuş. Çok etkileyici gerçekten.
widight
26 Temmuz 2022
Sıkı Üye
Ne diyeceğimi bilemiyorum, o kadar çok duygu seli yaşadım ki.. Filmin sonunda boğazım düğümlendi, imkansız bir görev, müthiş bir azim. Gerçekten çok büyüleyici ve kesin izlenmesi gereken bir belgesel. Birlikte olunca her şeyin yapılabileceği gerçeği.
gülay Y.
24 Temmuz 2022
Muhteşemmmm! İnanılmaz! Heyecandan nefes almayı unutarak izlediğim azimli bir vaz geçmeyiş üstelik inanılamayan bir çözüm yolu ile... Bu yüzyıla ait olmayan bir mucizenin adım adım gerçekleşmesi.. Çok teşekkürler Kaan, iyi ki bu site karşıma çıktı :)
Ayşegül A.
22 Temmuz 2022
Sıkı Üye
İzlemeye 2 kişi başladık 8 kişi bitirdik duyan geldi :) Gerçekten etkileyici, empati duygusu yüksek bir yapım olmuş. Sadece dalgıçlar kadar çocukların hikayelerine de ağırlık verilseydi keşke. Mağarada bulunduklarındaki sakinlikleri beni çok şaşırttı, ben düz duvara tırmanırdım o anda :) Tavsiyen için çok teşekkürler Kaan, yine bizi can evimizden vurmayı başardın.
İsimsiz kişi
21 Temmuz 2022
Çaylak
O kadar etkilendim ki uzun süre etkisinden çıkamam gibi görünüyor. Mucizeler hep var olsun.
Daha fazla yorum2
the rescue konusuthe rescue filmirescue belgeselietkileyici belgesel önerileritayland 13 çocuk filmigerçek filmleryaşanmış filmlerrescue filmi

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.