Çarpışma 2004 tr-TR

Çarpışma (2004)

(Dram - Suç)
2004
IMDB
7.8
(5) 4 33 0 5
29
4
İZLEDİM
SONRA İZLE
5 Yorum
07 Ocak 2018
Size gerek senaryosu, gerekse bu senaryoyu işleyişi ile çok farklı bir film getirdim. Filmimiz 2006 yılında Oscar töreninden kucağında "En iyi özgün senaryo" gibi birden fazla ödülle dönmüş bir film. Öncelikle az önce de söylediğim gibi filmimiz çok "farklı" bir film. Çünkü bu filmde tek bir başrol yerine birden fazla başrol izleyeceksiniz. İşte filmimiz de tam olarak bu farklı din, dil ve ırka sahip insanların hayatlarının aynı olaylar içinde kesişmesini konu alıyor. Baştan sonra ırkçılık ve ön yargı etrafında dönen film, derin diyalog ve olayları ile sizi tam anlamıyla içine çekmeyi başarıyor. Hatta birkaç sahnesinde öylece donup kalacaksınız. Irkçılık tam bir saçmalık, ön yargı hepimizin içine düştüğü bir tuzak ve günlük hayatta yaşadığımız her şey hayatımız ile bağlantılı. Fazla atraksiyon beklemeden, olayın derinliğine odaklandığınızda nefis bir film izleyeceksiniz. Tadını çıkarın!

Çarpışma - Crash

filmine yorum yap!
Bülent K.
13 Nisan 2023
Usta Yorumcu
Bol aksiyonlar, rol kesmeler arıyorsanız bazı arkadaşların yorumlarda bahsettiği gibi pek fazla beğenmeyebilirsiniz. Ama bir düşünce arıyorsanız, mantıklı bir fikrin ve çıkarımın peşindeyseniz bu film tam size göre. Hayatta hep birbirimizle çakışıyoruz, çarpışıyoruz aslında film de bunu anlatıyor. İnsan olmayı. Paydan bağımsız olarak insan olan paydamızı anlatıyor. Ben izlerken keyif aldım. İyi seyirler...
Umur E.
02 Haziran 2022
Usta Yorumcu
İyi bir oyuncu hatalı bir karar alarak kötü bir filmde rol alabilir lakin bu kadar iyi oyuncunun aynı anda aynı berbat bir filmde hatayla rol alması imkansız. Belki de kafalarına silah dayamış olabilirler. Bir filme dislike atarken bu kadar haz aldığımı hatırlamıyorum. Vakit nakittir, bu filmden uzak durun.
BULENT P.
10 Şubat 2022
Bence berbat bir film... Çok yavaş ilerliyor. Harcadığınız zamana yazık.
Serkan B.
09 Ağustos 2021
Usta Yorumcu
Aldığı ödülleri hak etmiş bir yapım. Bu kıvamda bir Abd filmi doğrusu şaşırttı beni. Ancak her karakter ve her sahnenin hakkı verilmiş. Geç de olsa severek izledim. Tavsiye yerinde.
Emre G.
29 Haziran 2018
Çaylak
Filmin atmosfei çok güzel.Her karakter bir başrol oyuncusuydu ve bu da çok güzel bir detay.Filmin mottosu da bence "herkesin iyi olduğu anlar vardır ama kötü olduğu anlar da vardır."Filmi geniş bir şekilde anlatmayacağım ama kısaca siyahi ırka karşı ırkçılıkla başlayıp bambaşka yerlere giden çok güzel bir film.Herkese tavsiye ederim.8,7/10

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.