Dünyayı Ardında Bırak 2023 tr-TR

Dünyayı Ardında Bırak (2023)

(Gerilim - Dram)
2023
IMDB
6.7
(21) 3 51 0 5
35
16
İZLEDİM
SONRA İZLE
21 Yorum
2s 21dk
IMDB
6.7
BU FİLM
14b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
08 Aralık 2023

Netflix imzalı filmimiz, hayatın koşturmacasından sıkılıp 2 çocuklarını da alarak bir hafta sonu şehirden uzak, nefis, havuzlu büyük bir evde tatil yapmak isteyen bir çiftimizin yaşadıklarına odaklanıyor. Ailemiz adım attıkları gibi etkilendikleri bu büyük evde keyifle takılırken, birden gece karanlığında gelen 2 misafir ve sonrasında yaşananlar, tüm bu güzel atmosferi yavaş yavaş dağıtıyor. Sonrasındaysa İnternet, TV yayınları ve telefonların çalışmaması gibi ülke çapında açıklanamayan, devasa olaylar olmaya başlıyor... Öncelikle süresinin epey uzun olmasına ve %100 bir şekilde somut olarak izleyicinin eline bir şey vermemesine rağmen bu film beni merak içinde sonuna kadar sürüklemeyi başardı... Tipik bir çekirdek aile hikayesi gibi başlayan filmimiz, temposunu giderek arttırarak devasa bir felaket filmine nasıl dönüşüyor, bence bu durum sizi de şaşırtabilir... Bence düşündürücü diyaloglar içeren, alt metninde ve birçok sahnesinde mesajları olan ve izleyicisine "Acaba.." dedirtmeyi başaran bu filme sakin kafayla bir akşam şans verin derim. Ha unutmadan; Filmin senaristleri arasında ABD Eski Başkanı Barack Obama da yer alıyor... Hadi tadını çıkarın!

 

Bu film hakkında hazırladığım ve 100 BİN izlenmeyi de geçen İNCELEME videosuna da şuradan mutlaka göz atın derim. 

Dünyayı Ardında Bırak - Leave the World Behind

filmine yorum yap!
nihatmanaf
22 Mart 2024
Çaylak
Güzel başladı güzel bitti. Filmde neredeyse her sahne kendi içinde bir sembolik sahnedir. Alt metin zengin, işlenen konu real, gizem bol ve daha neler. Filmden sonra güncel hayatta bu konuya sorgulayıcı gözle bakıyorsunuz. Kesinlikle boşa harcanmayacak zaman.
Albert K.
19 Şubat 2024
Sıkı Üye
İkinci film de gelecek sanırım çünkü taşlar tam yerine oturmaya başlamışken film bitti. Ama filmde geçen güzel bir mesaj vardı izlerken görürsünüz. "Birbirimizi kandırıp duruyoruz ama ne de olsa kağıt pipet kullanıp gezen tavuk yumurtası alıyoruz..."
Gizem O.
08 Şubat 2024
Sıkı Üye
Güzel başlayıp hayal kırıklığıyla bitti. Görüntü kalitesi olsun oyunculuklar olsun çok iyiydi ama sonuna nerden baksam yarım kalmış bir hikaye benim için.
Kez U.
04 Şubat 2024
Çaylak
Güzel bir distopyadan bahsediyor bence. Diyaloglar, çekim açıları ve oyunculuklar gayet güzeldi. Sonu ilk başta havada kalmış gibi gelse de bence ilginç ve anlamlı geldi. Açıkçası bu puanın film için az kaldığını düşünüyorum. Youtube kanalındaki inceleme videosu da çok güzeldi. Bence mutlaka izleyiin!
Defne P.
01 Şubat 2024
Çaylak
Geç izledim pek bir şey anlamamıştım ama analiz videosu sayesinde taşlar yerine oturdu. Obama'ların canı sıkılmış denebilir :)
Nazlı Ç.
25 Ocak 2024
Sıkı Üye
Filmi izler izlemez koşup youtube videonu izledim ve işte o an daha da anlam kazandı gözümde film. İlk 1.5 saatini zaten ne olacak merakıyla izliyor insan, sonrasında da alışık olduğumuz somut bir olaya bağlanmasını beklediğimiz için beğenmeyenler olmuş ama benim de düşüncem ya bizde filmdeki bir karakter hariç diğerleri gibi gerçekleri görmüyorsak ve asıl sorunun bizlerin de sonunun belirsiz olduğu, mesajları o karakter gibi iyi almamızı ve kendi sonumuzun bizi tatmin etmesini bize hatırlatıyorsa? gibi inanılmaz distopik düşüncelere kapıldım. Güzeldi.
Elis
19 Ocak 2024
Çaylak
Tahmin ettiğim sebeplerden dolayı çok gündemde bir film bu aralar. Ama ben abartılacak bir film olduğunu düşünmüyorum. Sadece çıkarılacak bazı şeyler var filmden o kadar. İzlemeseniz de olur gibi.
Bülent K.
09 Ocak 2024
Usta Yorumcu
Yani ilk başlarda güzel giden bir film, sonradan nasıl olduysa heyecansız bir şekilde devam etti. Beğenip beğenmemek arasında kalıp sonradan aklımda fazla bir şey kalmadığını fark ettiğimde beğenmediğime karar verdim. Tavsiye üzerine meraktan izledim, izlemeseydim de pek bir şey kaybetmezmişim.
Esin İ.
06 Ocak 2024
Filmi son zamanlarda çevremde sıkça gördüğüm için büyük umutlarla başladım. Ancak hüsran. Hiç olmamış. Evet yer yer insanı merak ettiriyor, heyecanlandırıyor ancak bu kadar. Süre gereksiz uzun. Verilmek istenen mesaj, oyunculuklar, sonuç hepsi yarım. Sevmedim.
anıl B.
28 Aralık 2023
Genel olarak beğendim ta ki sonuna kadar.. sonu gerçekten berbat. İşlenen konudan dizi bile çıkar. Seri şeklinde devamı çekilmeli.
Daha fazla yorum11
leave the world behind konusuleave the world behind film konusuleave the world behind yorumlardünyayı ardında bırak film konusunetflix filmleriyeni netflix filmleri

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.