Kelebek 1973 tr-TR

Kelebek (1973)

(Dram - Suç)
1973
IMDB
8
(5) 4 66 0 5
63
3
İZLEDİM
SONRA İZLE
5 Yorum
IMDB
8
BU FİLM
12b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
11 Ocak 2018
Biliyorum pek sıcak bakmıyorsunuz uzun filmlere ama baştan söyleyeyim; 2 saatlik bir film sizi bekliyor. Filmimiz, kısa sürede arkadaş olan 2 mahkuma odaklanıyor. Mahkumlarımızdan biri, kaçması mümkün olmayan hapishanede çaresizce volta atarken, diğer adamımız her saniye kaçma planları yapıyor. Tabi "kaçış" konusuna gelmeden önce, hapishane sahnelerinin insanı fena halde etkilediğini de söylemeliyim. Film, ilk yarısında bu sahneler ile gerip, etkilerken, ikinci yarısıyla da sizi alıp bir maceranın içine bırakıyor. Dediğim gibi uzun, macera dolu ve sağlam oyuncuların olduğu nefis bir kaçış filmi izleyeceksiniz. Üstelik 1973 yapımı olmasına rağmen benim için neredeyse 9-10 yıl önce yapılmış kadar kaliteli bir yapımdır. Hadi tadını çıkarın!

Kelebek - Papillon

filmine yorum yap!
Kaan A.
07 Temmuz 2022
Sıkı Üye
Remake'ini izledim (2017). Kötü uyarlanmış olduğunu düşünüyordum ve bu kadar başarılı olması beni şaşırttı. Ayrıca filmde bahsi geçen Şeytan adasına İstanbul işgal altındayken taşkınlık yapan Fransız askerlerini vuran Polis Cemil Efendi de sürgün edilmiştir. Kendisinin bu konuda bir hatıratı bile vardır. Bir derdi olan sinema dünyamız olsaydı biz de bu konularda filmler yapardık.
Mustafa
23 Haziran 2022
Usta Yorumcu
2017 çekimini izledim. İzlerken gerçekten etkilenip geriliyorsunuz. Şahsen ben birçok sahnede buraları geçemezdim dedim. Karakterlerimizin azmi harika ve siz de onlarla birlikte yer yer umutlanıp yer yer hüzünleniyorsunuz.
Umur E.
01 Haziran 2022
Usta Yorumcu
Zulüm ve adaletsizlik çok iyi yansıtılmış. Papillon karakterinin de özgürlüğe düşkünlüğü ve sonsuz inadı hayranlık uyandırıcı.
hüseyin C.
10 Eylül 2019
Çaylak
izlediğim en güzel 10 filmden birisi... Steve McQUEEN bu iş için doğmuş.
Aytek S.
15 Ağustos 2019
Usta Yorumcu
bunu ve 2017 çekimini de izledim. bu, senesine göre çok iyi iş çıkarmış bi film ama 2017 çekimi de muhteşem. ikisi de yapılan eziyeti, açlıkla hücrede geçen 2 senede verilen kilolarla iskelete dönmeyi, akabinde gardiyanların ve müdürün zulmünü çok çarpıcı anlatmış. ama yine de ilk bunu izleyin derim.

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.