Son Düello 2021 tr-TR

Son Düello (2021)

(Dram - Tarihi - Savaş)
2021
IMDB
7.6
(18) 4 52 0 5
50
2
İZLEDİM
SONRA İZLE
18 Yorum
2s 32dk
IMDB
7.6
BU FİLM
11b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
30 Kasım 2021

Ve işte sanat... Filmimiz, 14. yüzyıl Fransa'sında yaşayan cesur bir şövalyeyi ve yeni evlendiği güzel eşinin yaşadıklarını konu alıyor. Adamımız tam anlamıyla bir savaşçı. Kral için kurşun atıp kurşun yiyor, fakat bazı haksızlıklara da gelemiyor tabi... Bunun yanında bir zamanlar 'dost' dediği başka bir adamla da ters düşüp, aile ilişkileri de karmaşıklaşınca işler de biraz sarpa sarıyor... Öncelikle epeydir beklediğim nefis bir Ridley Scott filmi bu. Film, tüm olayları 3 farklı bakış açısıya bize gösteriyor ve bu şahane olay. İlk yarısında "E bu hikaye hiç uymuyor?" diye şaşırabilirsiniz, fakat biraz ilerleyince tüm taşların yerine oturması sizi filme daha da fazla bağlayacak, emin olun. 2 saati aşkın süresini gördükten sonra birçoğunuz başka tavsiyelere geçti biliyorum fakat mutlaka bir zaman ayırıp bu filme kendinizi bırakın derim. Toplumdaki "Kadın"a bakış açısını şövalyeli mızraklı kalkanlı dönemler ile özetleyen, bitirdikten sonra "İşte sinema, işte sanat bu" diye söylendiğim bir başyapıt bu... Yorumunuzu aşağıya mutlaka bırakın, hadi tadını çıkarın! 

Son Düello - The Last Duel

filmine yorum yap!
Borz●
07 Ocak 2024
Çaylak
Senaryosunu, Eric Jager'ın 29 Aralık 1386 tarihinde, bir Norman "şövalyesi (knight)" olan Jean de Carrouges ile eski dostu "yaver (squire)" Jacques Le Gris arasındaki, Paris'te düzenlenen bir silahlı düello ile nihayetlenen 'GERÇEK' bir öyküyü anlattığı "The Last Duel: A True Story of Trial by Combat in Medieval France" den (2004) uyarlayarak Nicole Holofcener, Ben Affleck ve Matt Damon'ın yazdıkları "The Last Duel", yönetmen koltuğunda usta sinemacı Ridley Scott'ın oturduğu destansı bir tarihi drama olarak geliyor karşımıza...
Ertuğrul U.
25 Ağustos 2023
Sıkı Üye
Filmin sonuna kadar ne olacağını kestiremiyorsunuz, o yönden gerçekten çok güzel ve şunu da eklemek isterim; hikayeyi tek bir kişinin bakışından değil de 3 kişi üzerinden anlatması filme ayrı bir hava katmış, daha önce nasıl duymadım veya karşıma çıkmadı bu film diye düşündüm.
Hacer Ö.
14 Ocak 2023
Sıkı Üye
Film baya iyiydi.. Ben beğendim şahsen.. Filmi izlerken kişilerle alakalı birçok senaryo yazdım ama hiçbiri tutmadı.. Ambians ve atmosfer çok iyiydi.
Mustafa
20 Haziran 2022
Usta Yorumcu
Filmi 3 farklı kişinin gözünden izlerken gerçeklikten tam emin olamıyorsunuz. Yönetmen bilerek film boyunca düşünmemizi istemiş gibi. Kadın olmak her çağda zormuş ayrıca…
Şule S.
01 Şubat 2022
Çaylak
Çok ama çok derin bir film bu. Eğer bu filmin savaş merkezli bir film olduğunu düşünüyorsanız kesinlikle yanılıyorsunuz çünkü bu filmdeki ana konu "kadın". Biz kadınlar tarihin her döneminde çeşitli zorluklara maruz kaldık ve kalmaya da devam ediyoruz. Film çok başarılı. 3 farklı bakış açısıyla durumu bize anlatması çok etkileyici. Neden bu kadar az reklamı yapıldı anlaması çok da zor değil. Sinema dünyası, kadınları pek sevmiyor. İsterseniz google'a hemen "Bechdel Testi" yazıp bunun kanıtlarını görebilirsiniz.
Canan S.
17 Ocak 2022
Çaylak
Yaşanmış gerçek bir hikayeyi farklı bakış açılarıyla izleyiciye aktaran ve ortaçağ Avrupa’sının havasını, düşünce yapısını, vahşiliğini ve cehaletini çok iyi anlatan bir film olmuş. Filmde kadınların, erkeklerin güç savaşında bir nesneden ibaret olduğu mesajı veriliyor. Bazı kişilerin kafa yapısı günümüzde de aynı aslında çok da değişmemiş. Ama kadının mücadelesi, günümüz için bile cesurca. Filmin sonlarında heyecandan yerinizde duramıyorsunuz. Dönem filmleri sevenler özellikle beğenecektir ama sevmeyenlerin bile ilgisini çekebilir. 2021'in en iyilerinden olabilir bu film bence. İzleyin pişman olmazsınız.
Belkıs G.
04 Ocak 2022
İzlerken erkeklerin ne kadar hödük, manasız ve yasaların ne kadar saçma olduğunu fark ettiğim bi film oldu. Konusuna bakmadan açıp izlemiştim. Ben beğendim ama sonunu da böyle dilememiştim sory.
Buket D.
26 Aralık 2021
Sıkı Üye
Uzun zamandır bu kadar iyi bir film izlememiştim... Konuya hiç bakmadan açıp, klasik tarih, savaş, taht kavgası falan filan beklerken konu çok başka çıktı ve öyle de güzel anlatılmış ki farklı gözlerden, hiç sıkılmadan izledim.
Serkan B.
26 Aralık 2021
Usta Yorumcu
Meraklısı için dönem filmlerine yeni bir soluk getirmiş. Dönemin ahlak anlayışının ve toplum içerisinde kadını insan olarak nereye koyduklarının net bir fotoğrafı olmuş. Uzun soluklu bir yapım, izlemeye değer.
Defne P.
24 Aralık 2021
Çaylak
Erkeğin kadını bir 'mal' olarak görmesi, onu görmezden gelmesi, onun için değil kendi ismi için savaşması ve dahası... Filmi gerçekten beğendim.
Daha fazla yorum8
the last duel film konusuthe last duel yorumthe last duel filmi yorumson düello filmi konususon düello filmi yorumen yeni film önerileri

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.