Tenet 2020 tr-TR

Tenet (2020)

(Aksiyon - Gerilim)
2020
IMDB
7.8
(29) 4 194 0 5
IMDB
7.8
BU FİLM
27b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
BU FİLM, EN ÇOK BEĞENİLENLER ARASINDA!
06 Ekim 2020

Her ne kadar bu filmi kendisinin tavsiyesi ile izlememiş olsam da yine de ilk tavsiye olarak gönderen Akif'in profilini de yukarıya ekliyor ve konumuza geçmek istiyorum. Filmimiz, dünyanın sonunun gelmesini engellemeye çalışan 2 ajanın yaşadıklarını konu alıyor. Her ne kadar film böyle basit bir şekilde özetlense de, film bu "basit" konuyu öyle bir işliyor ki, beyninizin yanmaması imkansız hale geliyor. Zamanda geriye gitme, paralel evrenler ve daha detaylı konular sayesinde film, ilk 40 dakikasında izleyenin kafasını arap saçı gibi birbirine dolamayı başarıyor. Peşin peşin söylüyorum, eğer bu tarz filmlerle aranız iyi değilse, izlerken düşünmek, parçaları birleştirmek size bir haz vermiyorsa 2 buçuk saatlik bu filmi es geçin derim çünkü üzülürsünüz. Fakat benim gibi bu türe ilgi duyanlardansanız mutlaka kendinize iyi bir boşluk yaratın ve sakin, dingin kafayla bu filmi izleyin derim. Hakkında kısa bir inceleme yazısı da yazıp buraya ekleyeceğim zira filmi tek seferde anlamak, hazmetmek hiç kolay değil. Aslında konu çok basit fakat işlenişi öyle karmaşık ki, insan izledikten sonra bazı detayları okuyup "Yok artık burada böyle miymiş?" diye şaşırabiliyor. İşin özü, çok uçuk, bir o kadar da akılda kalıcı, "farklı bir dünya" konulu, üzerine düşünülmüş bir film izleyeceksiniz. Aşağıya iyi-kötü yorumunuzu mutlaka bekliyorum, hadi tadını çıkarın! 

Filmi izledikten sonra kafanız çok karışmış olacak, panik yapmayın ve hemen şu inceleme yazısını okuyun. Filmden replikler görmek isterseniz de şuraya göz atabilirsiniz.

Tenet - Tenet

filmine yorum yap!
Popüler Yorum
Almila Ö.
3 yıl önce
Sıkı Üye
Kaan ne güzel söylemiş, izlerken düşünmek değil sadece seyretmek istiyorsanız bu filmi izlemeyin bence de. Son zamanların en iyi filmi belki bir Interstellar veya Inception olamayacak belki ama yine de farklı bir soluk.
Aslı B.
22 Mart 2024
Usta Yorumcu
Bu filmi izlemek için çok açtım fakat hep play tuşuna basamadan geri kapattım :) İyice kurdum kendimi ve bi Cuma akşamımı ayırıp izledim. İlk 45 dakikasında bir şey anlamadım ama film ilerledikçe bir şeyler yerine oturmaya başladı. Kaan'ın inceleme yazısını da okuduktan sonra benim işim tamamdır. İzleyecek arkadaşlara başarılar diliyorum. Değişik güzel bir film, türün meraklıları beğenecektir.
Ahmet Ç.
09 Nisan 2023
Sıkı Üye
Bu adamın neredeyse her filmini izledim, gerçekten iyi filmler yapıyor. Düşündürücü ve aksiyon dolu bir film istiyorsanız direkt izleyin derim.
Birgül
02 Nisan 2023
Çaylak
Nolan'ın filmlerini gerçekten çok beğeniyorum, bazı zaman beyin yakan bazen geren bazen de aksiyonlu gayet güzel bir filmdi bu türü beğeniyorsanız zaten kesinlikle kaçırmamanız gereken bir film.
İzlemeyi düşünenler varsa yorumlara pek de aldanmayın. İzledikten sonra kendi yorumunuzu yaparsınız.
Alperen
21 Ocak 2023
Usta Yorumcu
Tek seferde izleyip filmi çözebilen varsa tebrik ederim ama benim birkaç kez daha üstünden geçmem gerek sanırım...
Bülent K.
07 Ekim 2022
Usta Yorumcu
Okuduğum güzel yorumlar ve tavsiyeler üzerine izledim. Ama biraz erken oldu galiba, zira henüz zaman ve uzaysal kavramlarda master yapmadım, kuantum fiziğini tam anlayamadım. Bunları yaptıktan sonra izlenirse daha çok zevk alınır diye düşünüyorum. Kimse kusura bakmasın ben pek beğenemedim...
Ayhan B.
31 Mart 2022
Usta Yorumcu
Zaman kaybı bence. Kendini film filozofu sananların abarttığı bi film, o kadar.
Pinkmoon
27 Şubat 2022
Sıkı Üye
Ben ne izledim şimdi? Beyin yakan filmlere bayılırım ama çok karmaşık anlayamadım bende mi bir sorun var acaba dedim..
Mel
10 Şubat 2022
Usta Yorumcu
İnce elenip sık dokunulduğu, ayrıntılı düşünüldüğü o kadar belli ki. Emek kokan bir yapım. Süresi epey uzun, bittiğinde baş ağrısı hissettim, dikkatli izlerseniz tek seferde anlayabilirsiniz. Bazı detaylar çok bariz fark edilirken alalade söylenmiş bir cümlenin bile bir anlamı olduğunu sonradan fark edebiliyorsunuz. Taze bir beyinle oturup izlenmeli, klişeler de var fakat bazı detayları gerçekten sıradışı.
ayizim
01 Şubat 2022
Çaylak
Çok değişik bir konusu var bu yüzden konuyu takip etmek biraz zor kafası karıştırıyor insanın fakat bu tarz filmleri sevenleri mutlu edecek bir yapım.
Daha fazla yorum18
tenet filmtenet konusutenet incelemetenet açıklamatenet yorumtenet film analizitenet film incelemesitenet filmi konusutenet oyuncularıfilm önerileri 2020tenet filmi analiztenet filmi kaç saattenet filmi yorumları

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.