Tomris 2021 tr-TR

Tomris (2021)

(Savaş)
2021
IMDB
4.5
(10) 4 36 0 5
31
5
İZLEDİM
SONRA İZLE
10 Yorum
2s 35dk
IMDB
4.5
BU FİLM
8.4b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
30 Ekim 2021

Öncelikle filmin IMDb puanının bu kadar düşük olmasının nedeni, filmdeki bir konu yüzünden İranlıların filme topluca düşük puan vermeleri. Yani bu yüzden bu puana hiç takılmayın derim... 2019'da vizyona girecek olan film, pandemi nedeniyle çok kısa bir süre önce yani Eylül 2021 gibi vizyona girdi. Filmimiz, ilk Türk kadın hükümdar olan Tomris'i konu alıyor. Saka Türklerine liderlik eden Tomris, gözünü Türk yurdu bozkırlara diken Pers kralına karşı duruyor ve film de bu süreci bize en başından en sonuna kadar aktarıyor... Ben filmi beğendim. Filmin dilinin orijinal olması da çok güzel. Bunun yanında savaşlar, çadırlar, giysiler hepsi gayet yerli yerinde. Sadece süresi biraz uzun tutulmuş bu da bende "Keşke dizi olarak izleseydik" gibi bir fikir oluşturdu fakat bunun harici film gerçekten kendini izletiyor. Özel güçlü, kalkanlı kostümlü kadın kahraman filmleri yerine bu tür gerçek konulara daha çok değer verilmesi taraftarıyım... Eğer bu tür filmler beni olduğu kadar sizi de çekiyorsa, bu filme bir şans verin derim. Yorumunuzu aşağıya mutlaka bekliyorum, hadi tadını çıkarın!  

Tomris - The Legend of Tomiris

filmine yorum yap!
UĞUR D.
21 Mayıs 2022
Çaylak
Güzel bir film yapmışlar. Fazla aksiyon beklemeyin ama sürükleyici. İzlemenizi tavsiye ederim.
Serkan B.
06 Ocak 2022
Usta Yorumcu
Bu gibi efsanelerin anlatıldığı yapımlarda "kurgu" izleyiciyi ekrana bağlayacak şekilde yapılır ki bu filmde bu başarılmış. İzlemeye değer uzun soluklu bir film.
Hayri S.
01 Ocak 2022
Sıkı Üye
Beğenmeyen insanlara bakmayın. Bu bir belgesel değil. Hayran olunan Avrupalılar bırak devlet olmayı ata bile binemezken Asya ve Orta Doğu halklarının mücadelesini çok sade bir filmle anlatmışlar. Bir Türk kadının M.Ö. 500 yıllarında devlet yönetmesinden tutun başarısına kadar güzel anlatılmış bir film. Tavsiye ederim.
Aryo B.
08 Kasım 2021
Tomris'in babası da dedesi de belli değildir. Mensup olduğu Sakaların Massaget kabilesi göçebe oldukları ve yazı bilmedikleri için haklarındaki bilgilere pers ve yunan kaynaklarından ulaşıyoruz. Masaget ismi de gerçek isimleri olan Masyakata'nın yunancadaki telaffuz şeklidir. Antik İran dili olan Avesta dilinde Masyaka balıkçı, -ta da çoğul ekidir. Yani balıkçılar demektir. Heredot da zaten ekin ekmediklerini küçükbaş hayvancılık ve balıkçılık ile idare etiklerini yazar. Tomris'in ismi de hala daha doğu İran dillerinde kullanıldığı haliyle "Tahmiri" yani güçlü kelimesinin yunanca telaffuzudur. Bu bir. İkinci olarak Tomris yaşadığı dönemde kayıt altına alınan gerçek bir karakter iken Alp Er Tunga değildir. Alp Er Tunga mitolojiktir. Türkler müslüman olup İran'a iyice yerleştikten sonra Şehnamedeki Saka hükümdarı Efrasiyab'ı kendilerince yorumlayınca ortaya çıkmıştır. Zaten Alp Er Tunga'dan ilk bahseden Kaşgarlı Mahmut ondan sonra da Yusuf Has Haciptir. Ayrıca Binlerce yıl önce Avrasya bozkırlarındaki göçebe milletler değil kabileler -çünkü bir millet bilinci yoktu- batıda beyaz avrupalı karakterindeyken doğuda mongoloid karakterde orta asya yani bugünkü kazakistan bölgesinde ise karışık mahiyetteydi. Çünkü göçebeler ekzokamik yani kabile dışından evlenmeye meyilliydiler. Dilleri de gittkleri yerlerde ya bu yüzden hemen yayılmış ya da hemen yok olmuştur. Göktürk kitabelerinde türkler (göktürkler) kırgızlardan azılı düşmanları olarak bahseder. Zamanla türkler yani göktürkler kabilesi bu devleti kurduğu için bozkırlardaki tüm göçebeler türk olarak adlandırılmaya başlandı. Ve genel bir isim halini aldı. Millet tarihin hiçbir döneminde genetik ile belirlenmedi. Naziler hariç... Yine filme gelecek olursak; Senaryo kötü yazılmış, yönetmen rezil etmiş hikayeyi, oyunculuklar da çok yapmacık.
Burak Ç.
06 Kasım 2021
Filme iyi-kötü demek istemiyorum... Tomris'in dedesi Alper Tunga. Alper Tunga, İranlı mıydı şimdi? Günümüzde bütün milletler karışmış olduğu için vatandaşlık bağına göre kimlik belirleniyor da. Binlerce yıl önceki kurganlardan (öz Türkçe'de mezar) alınan DNA örnekleriyle bile ön Türk oldukları açıkça ortaya çıkıyor. Yani genetik olarak da kültürel olarak olarak ön Türklerdir.
Majeste M.
06 Kasım 2021
Çaylak
Aşırı fazla detaya inmeden konuya direkt giriş yapıyorlar bu bakımdan güzeldi. Başroldeki Almira bacım da çok güzel iş çıkarmış, izlenmeli.
Kenan B.
06 Kasım 2021
Sıkı Üye
Açıkcası bana sıkıcı geldi. Bu kadar diyalog fazla olmuş, aksiyonu çok azdı, özellikle savaş sahneleri çok kısa tutulmuş ben beğenmedim.
Hüseyin B.
05 Kasım 2021
Güzel filmdi, izlenir. Daha ne diyeyim? Tavsiye ederim.
Nihat Ü.
01 Kasım 2021
Sıkı Üye
Başroldeki kadın oyuncuyu çok iyi bence. Böyle biraz daha bizden gerçek kişilerin hikayelerini izlemek beni daha çok tatmin ediyor. BÖRÜ dizisi de bunlardan biriydi benim için. Alper Çağlar şimdi de Göktürk isminde bir seri film çekecek, onu da merakla bekliyorum. Bu film de izlenir.
Aryo B.
31 Ekim 2021
Sakalar Türk değil Persler gibi ya da Afganlar veya Kürtler gibi bir başka İrani millettir. Bugünkü torunları da Kafkasyadaki Osetlerdir. Dolaysıyla Tomris Türk olmadığı gibi Türkler ile hiçbir alakası da yoktur. Film oldukça kötü, özellikle oyunculuklar.
Daha fazla yorum0
tomris filmitomris filmi konusutomris filmi yorumtomris filmi yorumlarıthe legend of tomiris filmi

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.