Uykusuz 2002 tr-TR

Uykusuz (2002)

(Gerilim - Gizem)
2002
IMDB
7.2
(9) 4 55 0 5
50
5
İZLEDİM
SONRA İZLE
9 Yorum
IMDB
7.2
BU FİLM
15b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
30 Kasım 2017
Bilirsiniz tavsiye edeceğim film hakkında oyuncuları, yönetmeni gibi bilgileri vermeyi pek sevmesem de bu film bu prensibimi rafa kaldırtacak filmlerden. Şimdi izninizle kadroyu saymak için ayağa kalkmak istiyorum; Al Pacino, Robin Williams, Hilary Swank durun daha bitmedi, filmimizin yönetmeni de ''İnterstellar'', ''İnception'' ve ''The Prestige'' gibi kült filmlerden tanıdığımız Christopher Nolan'ın ta kendisi. Aslında bu tavsiye buraya kadar sizi bu film için çoktan ikna etmiştir fakat ben hala burada olanlar için biraz filmden de bahsedeyim. Filmimizi nasıl bu kadar geç fark ettim, inanın izlerken yer yer bunu düşündüm. Filmimiz bir psikoloji-gerilim tarzında Alaska'da işlenen bir cinayet etrafında dönüyor. Katili yakalayacağım derken polisimizin (ki kendisi Al Pacino) kendini birden olayın içinde bulduğu nefis bir takım olaylar gerçekleşiyor ve film sonuna kadar sizi soluksuz izlettiriyor. ''Kaan uykusuzluk ne alaka?'' diyecek olursanız da Alaska'da dönen filmimizde normal olarak gece olmuyor. Polisimiz de suçluluk ve biraz da gün ışığının etkisiyle uyku uyuyamıyor. Biraz gizem, biraz polisiye biraz da gerilim sevenler için bulunmaz nimet. Tadını çıkarın, ''teşekkürler kaan''ınızı da aşağıya bırakın diyor ve kaçıyorum.

Uykusuz - Insomnia

filmine yorum yap!
ayıboğan
11 Şubat 2024
Çaylak
Uzun zamandır bir film bu kadar sarmamıştı, düşünmeden izleyin derim.
Aslı B.
08 Ocak 2024
Usta Yorumcu
Teşekkürler Kaan :) Ben de 'uykusuzluk' ne alaka? demiştim ama güzel vurgulanmış. Beklentimin biraz altında çıktı ama dediğin gibi oyuncu kadrosu ve oyunculuklar için bile izlenir.
Alperen
05 Mayıs 2023
Usta Yorumcu
Nolan ve Al Pacino isimlerini yan yana görünce ister istemez beklenti tavan yapıyor. Açıkçası film benim bu beklentimi fazla karşılayamadı ama kötü müydü diye sorarsanız asla değildi. Kurgu olarak klasik polisiye filmlerinden bir tık farklı ağır ilerleyen bir film. Sırf oyuncu kadrosu için bile izlenir ki uykusuzluk halini o kadar iyi yansıtmışlardı ki günlerce uyumadan bu filmi çekmişler gibi hissettirdi. Sonuç olarak sabırlı biriyseniz izlemenizi tavsiye ederim. Çünkü film gerçekten çok yavaş bir tempoda ilerliyor.
Ayhan B.
10 Nisan 2022
Usta Yorumcu
Yorumlara aldanmayın, bence zaman kaybıydı, direkt atlayın bu tavsiyeyi.
Serkan B.
18 Eylül 2021
Usta Yorumcu
Uzun zamandır sırada beklettim, nihayet izleyebildim. Ortalama bir film ve her iki büyük oyuncunun yaşlı yorgunlukları adeta filme yansımış. Yine de zaman kaybı değil.
Ahmet Y.
11 Şubat 2021
Sıkı Üye
Oyunculuklar çok güzel lakin beklentimi yüksek tutmuştum hayal kırıklığına uğradım. Klasik bir film 10/5 izlense de olur izlenmese de.
Dark
19 Kasım 2020
Çaylak
Fazla beklenti olmadan izlenebilecek bir polisiye filmi diyebilirim.
Feride S.
30 Mayıs 2020
Sıkı Üye
Beklentiniz yüksek olmasın, klasik bir polisiye filmi ayrıca pek bir gerilim de yok. Sonunda ufak bir mesajla kapanıyor. Al Pacino izleyenler biraz hayal kırıklığı yaşayabilir. Puanım 6/10
Serhat
14 Nisan 2020
Sıkı Üye
Filmi beğendim. Oyuncular ve yönetmen zaten şahane, filmin sonunda verdiği mesaj da her insan için gerçekten çok önemli.

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.