Yüzbaşı 2017 tr-TR

Yüzbaşı (2017)

(Tarihi - Savaş)
2017
IMDB
7.4
(12) 4 50 0 5
46
4
İZLEDİM
SONRA İZLE
12 Yorum
1s 59dk
IMDB
7.4
BU FİLM
12b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
16 Ocak 2019

Öncelikle söylemek istiyorum ki 2 saat uzunluğunda ve siyah-beyaz bir film sizi bekliyor. Biliyorum bu kriterler bazılarınızı başka tavsiyelere yönlendirecek ama bu hataya düşmeyin derim. Çünkü konusu gerçeğe dayanan şahane bir film bu. 2. dünya savaşında firar eden bir asker, gıcır gıcır bir yüzbaşı üniforması bulup giyiyor ve birden kendini kaçtığı askerlere emir veren bir rütbeli olarak buluyor. İşte filmimiz de bu çılgın olay üzerinden ilerleyip, eline güç geçen insanların nasıl acı tablolar ortaya çıkardığını bize gösteriyor... Film siyah-beyaz fakat emin olun ki renklerin eksikliğini bir an bile hissetmeyeceksiniz. Başroldeki Putin'e benzeyen adamımız ise şahane bir oyunculuk sergiliyor. Film beni çok ama çok tatmin etti, darısı başınıza. Hadi tadını çıkarın!

Yüzbaşı - Der Hauptmann

filmine yorum yap!
nihatmanaf
22 Mart 2024
Çaylak
Yaşanmış olay üzerine ve dünya savaşı söz konusu olduğu için zıp diye atladığın anda beğenmemek durumu olabilir. Fakat ben genel konusu gereği kronolojik sırayla araştırma ve izleme yaptığım için baya etkilendim. Tabi bazı sahnelerde gerçek hayatta da böyle mi olmuş dedim, fakat dönüp de 2. dünya savaşında yaşanmışlıklara baktım, eksik olmuş dedim.
Recep Ç.
06 Ekim 2023
Sıkı Üye
Yaşanmış bir olay olduğu için beğendim demek yakışmaz ama izlenmesi gereken bir yapıt. Almanların nasıl bir insanlığa sahip olduklarını bir kez daha görmüş olduk. Ben orada 17 yıl yaşadım ve tanıdım onları. Dün izlediğim ''Başkalarının Hayatı'' (mutlaka izleyin) filmindeki karakteri düşünüyorum da, ikisi de Alman ama yetkilerini ne şekilde kullandıklarını gördüm, kötüler de, iyiler de her yerde varlar. Mutlaka izlenip üzerinde düşünülmesi gereken bir film.
Ertuğrul U.
14 Eylül 2023
Sıkı Üye
Sonunun daha güzel bitmesini isterdim açıkçası ama yaptığı şeyler gerçekten kan dondurucu şeyler. Onları çalıntı bir üniforma giyip yapmak yürek ister diyeceğim ama demiyorum neden diye soracak olursanız o dönemde zaten her türlü usulsüzlük var kimse işini hakkıyla yapmıyor, çoktan kafadan kaybedilmiş bir savaş var ortada herkes ya kendi canın derdinde ya da ölmeden son kez birilerini de götüreyim derdinde, o yüzden çok da şaşırmamak lazım. Filmin siyah beyaz olması bence daha iyi olmuş ayrı bir hava katmış güzel de çekilmiş beğendim, tavsiye ederim.
Hilal T.
04 Mart 2023
Çaylak
Vay be! çok iyi filmdi, teşekkürler, mutlaka izleyin derim, gerçekten.
Umur E.
28 Haziran 2022
Usta Yorumcu
Filmi izledikten sonra gerçekten kendinizi tanıyıp tanımadığınızı sorguluyorsunuz.
uykusarhosu
11 Mart 2021
Sıkı Üye
Öncelikle söylemek isterim ki filmin siyah beyaz çekilmesi bence doğru bir tercih. Filmin kapanış sahnesi ise muhteşemdi diyebiliriz. Film beni etkilemeyi fazlasıyla başardı. İnsanlara yetkiyi verin ve aslında ne olduklarını öğrenin.
Kaan A.
06 Kasım 2020
Sıkı Üye
Filmin siyah beyaz olmasına takılmayın arkadaşlar. Ambiyansı yükselten bir şey bu. Imdb puanı: 8.5 tespit sı*maya gerek yok o yüzden direkt açın ve izleyin.
Çetin K.
10 Eylül 2020
Çaylak
Psikopolitik bir film diyebilirim. Gerçekten harika bir film. Yeni olmasına rağmen siyah beyaz ancak onca kan içerisinde bu iyi bir şey diyorum. Zaten filmin renksiz olması sizi asla almıyor, hatta çoğunlukla farkına bile varmıyorsunuz. Filmin analizine gelince herkesin bakış açısına göre değişebilecek ama herkesin izleyebileceği türden bir film. Böyle filmler az bulunuyor.
Futurama
25 Mayıs 2020
Çaylak
Çok arada kaldım, sanırım beğenmedim. Beğenseydim arada kalmazdım herhalde, değil mi? Konu çok iyi işlenmiş ancak beni rahatsız eden çok fazla sahne vardı. Diyaloglar çok kaliteli değildi. Tutuklanma sahnesinden önceki sahneler için çok kafa yordular mı merak ettim açıkçası :D Yani, şöyle böyle bir film. IMDB 7.4 puanı nasıl aldıkları konseptten belli oluyor zaten :D Ben puan verecek olsam 6'yı geçmezdi.
SPOILER [GÖSTER]
Kaarlonan I.
17 Ocak 2020
Çaylak
Gerçek bir olaydan esinlenerek yapılmış muhteşem bir film. Bu tarz tarihi filmlerine meraklıysanız kesinlikle izleyin.
Daha fazla yorum2
der hauptmann filmider hauptmann 2017der hauptmann filmi konusu2017 yüzbaşı filminazi filmifilm önerilerisavaş filmleri

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.