Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok 2022 tr-TR

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok (2022)

(Dram - Savaş)
2022
IMDB
7.9
(20) 4 55 0 5
52
3
İZLEDİM
SONRA İZLE
20 Yorum
2s 23dk
IMDB
7.9
BU FİLM
9.2b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
29 Ekim 2022

Filmimiz, toplamda 15 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği 1. Dünya Savaşı'nda, Batı Cephesi'nde savaşan genç bir Alman askerinin yaşadıklarına odaklanıyor. Cepheye yakın arkadaşlarıyla birlikte gidecek olmanın heycanını yaşayan askerimiz, kendini birden çok acımasız bir dünyanın içinde buluyor. İşte film boyunca da, biz de tüm bu acımasızlıkları tek tek izliyor ve kendimizi 'çömez' başrolün yerine koyup, hayatta kalmaya çalışıyoruz... Öncelikle az önce de söylediğim gibi; Bu filmde, kendimizi çaylak başrolün yerine kolayca koyabiliyoruz. Etraftaki kaosa, vızır vızır geçen mermilere, kana, çamura verdiği tepkilerde kendimizi bulabiliyoruz. Özellikle bu tür 'hayatta kalma filmlerinde' bence bu unsur çok önemli. Bunun yanında filmin atmosferi, renkleri, oyunculuklar, dev sahneler, hepsi çok başarılı. Film çamurlu cepheleri, gri havasıyla izleyicisine o sıkışmışlığı, çaresizliği öyle bir yansıtıyor ki, kendinizi birden savaşın tam da ortasında bir başınıza buluveriyorsunuz... Süresinin uzun olmasına rağmen ben filmi fazlasıyla sürükleyici buldum. Gerçek, çarpıcı bir savaş filmi izlemek istiyorsanız, Netflix imzalı bu yapıma bir göz atın derim... Ayrıca; "Adamlar girdikleri her savaşı bırak, her cephesinden ayrı film çıkardılar bizde hala tık yok..." diyenler Kurtuluş Savaşı'mızı nefis bir şekilde konu alan, fakat hala birçok kişinin izlemediği şu dizi tavsiyeme göz atabilirler. Hadi tadını çıkarın!

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok - All Quiet on the Western Front

filmine yorum yap!
mustafa A.
17 Ocak 2024
Ah o çamurdaki boğuşma sahnesi yok mu... Üzerine kitaplar yazılası bir duygu uyandırıyor insanda.
Kaan A.
10 Ocak 2024
Sıkı Üye
Geçmişte de filme uyarlaması başarı sağlamış bir kitabın yeniden sinemaya uyarlaması. 1929 yapımıyla ilgili Atatürk'ün her an savaşma ihtimali bulunan bir ülkede savaş karşıtlığını artıracağı sebebiyle sakıncalı bulduğu söylenir. Aradan geçen 90 yıla rağmen film hala savaşın gerçekliğini aynı şekilde yüze vuruyor.
lion
02 Ocak 2024
Çaylak
Başı ortası çok iyi, sonu bence çok kötüydü. Sanki sonu öyle olmazsa biz savaşın gerçek yünüzünü anlamayacağız, keşke izlemeseydim.
Socrates
28 Ekim 2023
Savaşın gerçek yüzü, insanı ne yazık ki acımasız yapabiliyor.. İzleyin.
Semy
18 Eylül 2023
Çaylak
Savaşın, askerlerin üzerindeki psikolojik etkisini gayet iyi bir şekilde inceleyen bir film.. Doyumsuz nef(i)slerin nelere yol açabileceğini de göstermeyi başarıyor.
Ertuğrul U.
05 Eylül 2023
Sıkı Üye
Savaşın karanlık tarafını anlatan güzel bir film, izleyin, pişman olacağınızı düşünmüyorum.
Ayhan B.
08 Mayıs 2023
Usta Yorumcu
Gereksiz duygu katmadan yalın bi şekilde savaşın tüm kötülüklerini anlatmışlar, izleyin pişman etmez.
İsmail Ç.
25 Nisan 2023
Çaylak
Filmin süresinin uzun olduğunu belirtmeliyim. Ben filmi bir belgesel izler gibi izledim. Savaşa dair gerçekçi bir şeyler izlemek istiyorsanız bu filme bir bakın bence.
411
16 Nisan 2023
Sıkı Üye
Askerde çok zorluk çekmiş biri olarak içim buruk izledim. Bir roman uyarlaması olan 1930 yapımı ilk film Türkiye'de Atatürk tarafından sakıncalı bulunmuş ve zaten zor durumda olan halk etkilenmesin diye gösterime sokulmamıştı. Avrupa'da hala savaş devam ediyorken böyle bir savaş karşıtı filmin en iyi film Oscar'ı almasını beklerdim.
Gizem O.
02 Nisan 2023
Sıkı Üye
Savaş filmlerini severim çünkü gerçek olduğunu bilirsiniz ve istemsizce empati kurarsınız. Yer yer sıkılıp atladığım birkaç kısım olsa da oldukça başarılı bir film, bitince daha çok anlam kazanıyor.
Daha fazla yorum10
batı cephesinde yeni bir şey yok filmibatı cephesinde yeni bir şey yok filmi konusubatı cephesinde yeni bir şey yok filmi yorumbatı cephesinde yeni bir şey yok filmi gerçek mibatı cephesinde yeni bir şey yok yorumlaren iyi savaş filmlerien yeni netflix filmlerinetflix savaş filmlerisavaş filmi önerileri

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.