2024'te Mutlaka İzlenmesi Gereken 9 FİLM ÖNERİSİ!

28 Kasım 2023
42b
0 Yorum
2024'te Mutlaka İzlenmesi Gereken 9 FİLM ÖNERİSİ!

Öncelikle bu listede 2024'te vizyona girecek filmleri değil, şimdiye kadar bir şekilde gözden kaçırdığınızı düşündüğüm fakat 2024'te mutlaka izlemenizi tavsiye ettiğim film önerileri ile karşılaşacaksınız, peşin peşin konuşalım ki hayal kırıklıkları yaşanmasın... Yani '2024 filmleri' veya "2024 film önerileri" gibi bir Google araması sonucu yolunuz buraya düştüyse biraz yanlış yerdesiniz diyebilirim.

İyi Netflix Filmleri ► 

Birazdan göreceğiniz film önerileri 2024 filmleri değiller, fakat her biri de bence iyi ve başarılı filmler. Bu yüzden şimdiye kadar bir şekilde gözden kaçırdıysanız, bu listede ilk kez görüp, duyduğunuz her filme de şans verin derim... Hadi gelin şimdi 2024'te mutlaka izlemenizi istediğim o filmlere birlikte şöyle bir göz atalım!

Bu listeyi YouTube kanalımızda video olarak da hazırladık!

1. Şimdiye kadar izlemediyseniz, 2024'te mutlaka izlemenizi tavsiye ettiğim ilk filmimiz The Last Castle ile başlayalım...

2024'te Mutlaka İzlenmesi Gereken 9 FİLM ÖNERİSİ!
Günümüzden 23 yıl önce vizyona giren, fakat birçok kişinin bi şekilde gözden kaçırdığını düşündüğüm bu nefis film, orduda büyük saygınlığı olan bi generalin, bi olay sonucu 10 yıl hapse mahkum olmasını ve eski askerlerin olduğu bi cezaevine konulduktan sonra yaşadıklarını konu alıyor... Mahkumların insanlık dışı metodlar ile dizginlenmeye çalışıldığı bu yerde, hapishane müdürü, yeni gelen generalimiz ile pek anlaşamıyor ve biz de bu süreçte olan biteni izliyoruz... 2020 yılında izlediğim bu film, bana "Şimdiye kadar nasıl gözden kaçırmışım?" dedirtmeyi başardı. Hapishane filmlerini sevenlerdenseniz, şöyle sağlam bi şey izlemek isterseniz, e bi de şimdiye kadar izlemediyseniz, bu filmi 2024 yılı içinde mutlaka izleyin derim.

Filme Git ► 

2. Musul

2024'te Mutlaka İzlenmesi Gereken 9 FİLM ÖNERİSİ!
Bu Netflix filmini de Netflix'in binlerce içeriği arasında pek çok kişi gözden kaçırıyor... Savaş nedeniyle yerle bir olan Irak'tayız. IŞİD'in peşine düşen, adeta 'telsiz kapatıp' sadece hedeflerine odaklanarak adım adım ilerleyen bi Özel Harekat ekibini ve bu ekibin, çatışmanın ortasından çekip çıkardığı genç bi polisin yaşadıklarını izliyoruz... Ekip profesyonel olunca kendimizi de kolayca çaylak polisin yerine koyarak sanki timin bi parçasıymış gibi çatışmalara giriyor, hayatta kalmaya çalışıyoruz... Hikayesi ve konu aldığı kişileri gerçeğe dayanan bu filmi başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Ne saf bi aksiyon ne de saf bi dram var. Bence her şey dozunda ve tam da olması gerektiği gibi... Eğer bu türe ilginiz varsa ve şimdiye kadar bi şekilde bu filmi gözden kaçırmışsanız, gerçek kişi ve olayları konu alan bu filme bi akşam Netflix'te bi şans verin derim. 

Filme Git ► 

3. Devil

2024'te Mutlaka İzlenmesi Gereken 9 FİLM ÖNERİSİ!
2010'da yayınlanan ve şimdiye kadar çoğunluğun gözden kaçırmış olduğunu düşündüğüm bu 'gerilim' filmiyse benim 'bütçesi düşük, etkisi büyük' diye nitelendirdiğim yapımlar arasında... Çevremde tavsiye ettiğim herkesin "Şimdiye kadar nası izlememişim hayret" dediği bu film, bi gökdelenin asansöründe mahsur kalan bi grup insanın yaşadıklarına odaklanıyor. Asansörün bozulması yetmezmiş gibi bi de esrarengiz bi güç tarafından rahatsız edilmeye başlanan 5 kişi, birden ürkütücü bi hayatta kalma mücadelesi vermeye başlıyor... Kapalı alan korkusu olanlar için film bi tık zor olabilir... Filmin ilk anından son anına kadar derinden bi ürperme hissi sizi sarıyor. Beklentiyi orta karar tutarak izlenecek, süresi kısa, oyunculukları iyi ve alt metninde de vermek istediği bi mesajı olan bi film bu.. Hala izlemediyseniz, bi akşam karanlığında izleyin derim.

Filme Git ► 

4. Kursk

2024'te Mutlaka İzlenmesi Gereken 9 FİLM ÖNERİSİ!
Bu filmse 2000 yılında yaşanan, gerçek bi faciayı konu alıyor. Tatbikat için sahaya çıkarılan Rus denizaltısı Kursk ve mürettebatını konu alan bu film, hem oyunculukları, hem de o güne götüren çaresizlik dolu atmosferi ile beni fazlasıyla etkilemeyi başardı... Filmde yer yer yumruğumu sıkıp kızdığım pek çok yer oldu ve en önemlisi de bunların gerçekten de yaşanmış olduğunu bilmek, beni gerçekten zorladı. Tam da bu yüzden bu filmi şimdiye kadar izlememişseniz artık bu yıl içinde izleyin diyerek bu listede size de tavsiye etmek istedim. İzleyin ve işlemeyen bürokrasinin, çıkar savaşına bulaşmış siyasetin, politikanın ve üst basamaklarda bulunan yetkili ama "kafasız" insanların nelere yol açtığını görün istiyorum...

Filme Git ► 

5. The Art of Racing in the Rain

2024'te Mutlaka İzlenmesi Gereken 9 FİLM ÖNERİSİ!
Neden bi türlü gerçek değerine ulaşıp çok ünlü bi filme dönüşemediğini anlayamadığım bu nefis filmse, bi köpeğin yavru evresinden yaşlanana kadar neler yaşadığını konu alıyor... Fakat tüm bu süreci direkt olarak köpeğimiz Enzo'nun gözünden ve hatta sesinden izliyoruz. Kendisi profesyonel bi araba yarışçısı tarafından sahipleniyor ve köpeğimiz Enzo'nun hikayesi de böylece başlamış oluyor... Şöyle köpek konulu, o bildiğimiz ortalama filmlerden birini izleyeceğimi düşünürken bu film, içindeki gerçeklik ile beni fazlasıyla şaşırttı diyebilirim. Yer yer eğlendim, yer yer de gerçekten duygulandım. Asırlardır biz insanoğlunun en sadık dostlarından olan köpekler neler düşünür? Bize ve ailemize bakış açıları nasıldır? hepsi ve daha fazlası bu filmde verilmiş... Eğer bu filmi ilk kez şu an burada görüp duyduysanız mutlaka bi hafta sonu bu nefis filme bi şans verin derim. "Kaan demişti.." dersiniz :)

Filme Git ► 

6. Sharper

2024'te Mutlaka İzlenmesi Gereken 9 FİLM ÖNERİSİ!
Bu filmse, her ne kadar kitapçıda çalışan genç bi adamın güzel bi kıza aşık olmasıyla başlasa da, ortalarına doğru birden direksiyonu kırıyor ve çok farklı bi yola giriyor... İzlerken bi an durdurup "Gerçekten keyif alıyorum.." diye düşündüğüm bu film, giderek temposunu arttırmayı ve izleyicisini şaşırtmayı başarıyor... Şöyle seyir keyfi yüksek, yer yer entrikalı ve biraz da sürprizli bi şeyler izlemek istiyorsanız ve hala izlememişseniz bence 2024 yılı içinde bu filme bi şans verin derim...

Filme Git ► 

7. Just Mercy

2024'te Mutlaka İzlenmesi Gereken 9 FİLM ÖNERİSİ!
Bu tavsiyemse tamamen gerçek kişi ve olayları işliyor... Harvard'dan mezun olan genç bi avukatımız var. Bir de işlemediğini söylediği halde idam cezasına çarptırılan bi adamımız... İşte filmimiz, bu genç avukatın, bu suçlu mu yoksa suçsuz mu belli olmayan adam ile çıktığı hukuk mücadelesini konu alıyor... Avukatımız bi adamın hayatını kurtarmak için çabalarken birden kendini ırkçılığa karşı verilen bi savaşın en ön safında buluveriyor... Özellikle gerçek, yaşanmış kişi ve olayları işleyen filmleri sevenlerdenseniz - ki ben kesinlikle onlardan biriyim - şimdiye kadar bi şekilde gözden kaçırdığınız bu filmi mutlaka izleyin derim. Sonunda "Kaan demişti.." diyeceğinize de eminim.

Filme Git ► 

8. The 12th Man

2024'te Mutlaka İzlenmesi Gereken 9 FİLM ÖNERİSİ!
Bu filmimizse burada tavsiye ettiğim 2018 yılından beri toplamda 100 binden daha fazla kez göz atılmış olan bence nefis bi film... Ben yine de hala görmeyen, duymayan vardır diye bu listemde de bu filme yer vermek istedim... Filmimiz, aslında etkileyici bi hayatta kalma mücadelesini konu alıyor ve en önemlisi de gerçek hayata dayanıyor... Almanlar Norveç'teki bazı noktaları ele geçiriyor ve 12 asker de bu noktaları ele geçirmek için özel eğitim alıp bölgeye gidiyor. İşte filmimiz de bu 12 adamdan birine odaklanıyor ve hem kurşun yememek hem de vahşi ve zorlu doğa şartlarında hayatta kalmak için mücadele veren adamımızın macerası böylece başlamış oluyor... Adamımız kış günü öyle kötü şartların içine düşüyor ki ben izlerken bi ara üşüdüğümü, donduğumu hissettim, gerisini hesap edin... Kısacası; Şahane bi hayatta kalma öyküsü izleyeceksiniz, kaçırmayın derim.

Filme Git ► 

9. My Octopus Teacher

2024'te Mutlaka İzlenmesi Gereken 9 FİLM ÖNERİSİ!
Ve işte o film... Bana "Ya bi belgesel, beni nası bu kadar sarsabilir.." diye sorgulatan o yapım... İzleyeceğiniz bu belgesel film, bi dram filmi kadar dram, bi macera filmi kadar macera ve iyi de bi belgesel kadar şahane görüntüler içeriyor... Toplamda 8-9 yıllık bi süreçte çekilen bu yapım, sığ sularda tüpsüz dalış yapan bi adamın, yine bu dalışlardan birinde tanıştığı ahtapot ile arasındaki güçlü bağı işliyor... ama nasıl işlemek... Bu yapımı daha önce birkaç yerde görüp 'bi ara bakarım' deyip geçtiyseniz ve şimdi burada 1 kez daha rast geliyorsanız, hemen en yakın zamanda izleyin derim. "Kaan demişti iyi ki izledim.." diyeceğinize eminim, benden söylemesi...

Filme Git ► 

2024'te Mutlaka İzlenmesi Gereken 9 FİLM ÖNERİSİ!

Modunu Seç ►

2024'te Mutlaka İzlenmesi Gereken 9 FİLM ÖNERİSİ!

listesine yorum yap!
Henüz kimse yorum yapmadı...
SEN İLK OLABİLİRSİN!
2024 filmleri2024 film önerileri2024 filmifilm önerileri 20242024 izlenecek filmlerfilm önerisifilm önerileri
EN AKTİF ÜYELER
Barış Özcan'ın "Mutlaka İzleyin" Deyip Tavsiye Ettiği 6 Film!
Barış Özcan'ın "Mutlaka İzleyin" Deyip Tavsiye Ettiği 6 Film!
Ülkemizde "kaliteli YouTube içeriği üreticisi" deyince akla gelen ilk isim olan Barış Özcan, benim de severek takip edip, merakla izlediğim bir YouTuber. Kendisi Hukuk mezunu ve yıllardır reklam dünyasında. Tabi TRT ve CNN gibi kanallar için yaptığı belgesellerle de biliniyor. Fakat Barış Özcan'ı, bu işini severek, her detayına özen göstererek ilmek ilmek işleyen bu adamı bugün burada konuk almamın sebebi, film tavsiyeleri. Evet, çok uzun zamandır takip ettiğim ve iyi bir izleyici olduğunu düşündüğüm Barış Özcan'ın da tıpkı benim gibi izleyip, beğenip, tavsiye ettiği filmleri var. Hadi gelin şimdi Barış Özcan'ın tavsiye ettiği o filmlere birlikte bakalım.  (Netflix bilim kurgu filmi tavsiyeleri için de buraya tıklayabilirsiniz) 1.  Barış Özcan'ın ilk tavsiyesi "Ready Player One – Başlat" filmi oluyor[RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/87/76/baris-ozcan-in-mutlaka-izleyin-deyip-tavsiye-ettigi-6-film-780x439.jpg[/RESIM]Benim de tavsiye ettiğim bu film için Barış Özcan, "Sanal gerçekliğe dayalı gelecekten gelen bir uyarı" şeklinde bahsediyor. "Kaan bu film nasıldır? Konusu nedir? IMDB'si kaç?" diyenler hemen aşağıdaki butona tıklayabilir.  Filme Git ► 2. Bir sonraki tavsiye ise "A quiet place – Sessiz Bir Yer"[RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/87/13/baris-ozcan-in-mutlaka-izleyin-deyip-tavsiye-ettigi-6-film-780x439.jpg[/RESIM]Sadece fikriyle bile beni de çok etkileyen bu film, Özcan'ın da 2018 yılında en beğendiği gerilim filmi olmuş.  Filme Git ► 3. Upgrade – Yükseltme[RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/87/85/baris-ozcan-in-mutlaka-izleyin-deyip-tavsiye-ettigi-6-film-780x439.jpg[/RESIM]Bu film ise kendisini "Upgrade" edip farklı birine dönüşen bir adamı konu alıyor.  Filme Git ► 4. Searching – Kayıp Aranıyor[RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/87/62/baris-ozcan-in-mutlaka-izleyin-deyip-tavsiye-ettigi-6-film-780x439.jpg[/RESIM]Özcan'ın "Sürpriz film" diye tavsiye ettiği bu film de izlemeye değer.  Filme Git ► 5. A Simple Favor – Küçük bir Rica[RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/87/12/baris-ozcan-in-mutlaka-izleyin-deyip-tavsiye-ettigi-6-film-780x439.jpg[/RESIM]Bu film ise pek bilinmiyor fakat gerçekten keyifle ve merakla kendini izletmeyi başarıyor.  Filme Git ► 6. Listemizin sonuncu film tavsiyesini ise Barış Özcan hazırladığı bu video ile anlatıyor. [VIDEO]https://www.youtube.com/watch?v=rKnX3VuOPhM[/VIDEO] Bu filmin tavsiye metnine de aşağıdaki butonu tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Filme Git ► Listenin devamına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Ülkemizde maalesef YouTube verimli bir şekilde kullanılmaya yeni yeni başlandı. Bu süreçte de işini kaliteli, özenli bir şekilde yapanlar yavaş yavaş diğerlerinin arasından sıyrılmayı başardı. İşte Barış Özcan, sade ve akıcı diliyle, kısa ve öz anlatım şekliyle ve videolarında kullandığı doğru ve nokta atışı görsel-resim-müzik ile işini çok iyi yapanlardan. "Perili eve girdik!" tarzı videolar yerine bu şekilde bilim, sanat ve gelecek konuşulan kanallara destek verirsek, ektiğimiz bu tohumun meyvalarını hep birlikte toplarız. Filmlere yorum bırakmayı unutmayın!  ✹ "Kaan izledik bunları, yok mu başka tavsiye gönder gelsin!" diyenler hemen aşağıdaki butona tıklayarak moduna göre film tavsiyesini şıp diye bulabilir!  Modunu Seç ►
38b
0
4 yıl
Biraz Fantastik, Biraz Doğaüstü: Özel Güç Temalı 5 Dizi Önerisi!
Biraz Fantastik, Biraz Doğaüstü: Özel Güç Temalı 5 Dizi Önerisi!
Aylar önce özel güç temalı filmleri listelediğim şu liste ve YouTube kanalımızda hazırladığımız şu video epey sevildi. E hal böyle olunca da "Özel güç temalı dizi önerileri de yok mu?" tarzında bolca geri dönüş oldu. Ben de kolları sıvadım ve size özel güçleri olan kişileri ve doğaüstü olayları konu alan 5 dizi tavsiyesi hazırladım. En Yeni Dizi Tavsiyeleri İçin Tıkla! ►  Hadi gelin şimdi tavsiye ettiğim o özel güç dizileri nelermiş bir görelim! 1. Özel güç temalı ilk dizi tavsiyem "I Am Not Okay With This"[RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/251/85/biraz-fantastik-biraz-dogaustu-ozel-guc-temali-5-dizi-onerisi-780x439.png[/RESIM]Bu dizimizde babasını trajik bi şekilde kaybeden liseli bir kızın yaşadıklarını izliyoruz. Genç kızımız zaten ergenliğin getirdiği can sıkıcı durumlar ile mücadele ederken bir de kendindeki tuhaflıkları fark etmeye başlıyor ve birden kendini çok farklı bi dünyada buluveriyor. 20 dakikalık kısa bölümlerden oluşan bu dizi, bana ilerledikçe 'keşke bölüm süreleri daha uzun olsa' dedirtmeyi başardı. Özel güç konusu etrafında dönen bir lise gençlik dizisi izleyeceksiniz. Mutlaka bir şans verin derim. 2. Warrior Nun[RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/251/15/biraz-fantastik-biraz-dogaustu-ozel-guc-temali-5-dizi-onerisi-780x439.png[/RESIM]Bir önceki önerimde olduğu gibi bu dizimizde de bir genç kızın yaşadıklarını izliyoruz. Gözlerini morgda açan genç kızımız, durumun şaşkınlığını atmaya çalışırken bir yandan da özel güçleri olduğunu fark ediyor ve birden kendini çok farklı bir dünyada kötü ve iyinin arasında buluveriyor... 'dizi' olarak baktığımızda üst düzey kalitede bir yapım değil fakat sizin benim gibi normal insanların özel güçlere sahip olması ve bu güçlerini adım adım keşfetmeye çalışmaları konusu benim olduğu gibi sizin de ilginizi çekiyorsa bu diziye bir şans verin derim. Ben ilk sezonunu 2 günde silip süpürdüm... Darısı başınıza. 3. Ragnarok[RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/251/68/biraz-fantastik-biraz-dogaustu-ozel-guc-temali-5-dizi-onerisi-780x439.png[/RESIM]Bir diğer 'özel güç' temalı dizi tavsiyem ise bugünlerde 2. sezonu da Netflix'te yayınlanan "Ragnarok" isimli bir iskandinav dizisi... Bir norveç kasabasına yeni taşınan bir gencin yaşadıklarına konuk oluyoruz bu dizimizde de... Kasabaya yeni taşınan gencimizin farklı hislere kapılıp kendinde çok özel güçler keşfetmesine şahit oluyoruz. Hala izlemediyseniz hemen başlayın derim. 4. The Boys[RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/251/58/biraz-fantastik-biraz-dogaustu-ozel-guc-temali-5-dizi-onerisi-780x439.png[/RESIM]Şimdiye kadar izlediğiniz tüm 'süper kahraman' dizi ve filmlerini bir kenara bırakın. Çünkü izleyeceğiniz bu dizi, tüm 'süper kahraman' tezlerini çürütmeyi başarıyor. İzleyeceğiniz bu kahramanlar kostümlüler mi? Evet. E özel güçlerle uçup kaçıyorlar mı? O da evet... Fakat dizi, süper kahramanların tamamen kameraya oynadığını, arka planda dev bir yalan rüzgarının döndüğünü ve aslında Amerika'da ilaç, silah ve kirli siyasetin zirve yaptığını bizlere gösteriyor. Dizide çok sert eleştiri ve göndermeler bulunuyor. Yani bu diziye sıradan bir 'süper kahraman' dizisi demek biraz yürek ister... Kaçırmayın. 5. Ve son olarak; "Invincible"[RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/251/83/biraz-fantastik-biraz-dogaustu-ozel-guc-temali-5-dizi-onerisi-780x439.png[/RESIM]Son tavsiyem ise diğerlerinden farklı olarak bi animasyon dizisi olan "Invincible"... Amazon imzalı bu dizi, yıllar önce ayıla bayıla izlediğimiz o keyifli çizgi filmler tadında fakat büyük de bi fark var; bu dizi fazlasıyla kan ve şiddet içeriyor. Dizimizde süper kahramanların olduğu bir dünyada özel güçlerini yeni yeni keşfetmeye çalışan liseli bir gencin yaşadıklarını izliyoruz. İlk 1-2 bölüm sakin gelebilir fakat dizi hemen sonrasında açılıyor ve bize bir 'çizgi film' olmadığını, aksine yukarıda da bahsettiğim 'The boys' dizisindeki gibi akıllıca hazırlanmış göndermeleri olan bir yapım olduğunu gösteriyor. Ben büyük bir keyifle izledim, darısı başınıza... ---------- [RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/184/10/tek-tek-taniyalim-netflix-imzali-ask-101-dizisi-oyunculari-kimler-780x439.png[/RESIM] Modunu Seç ►
15b
0
2 yıl
Efsane Rolleri Reddeden 8 Efsane Oyuncu!
Efsane Rolleri Reddeden 8 Efsane Oyuncu!
Yıllardan beri pek çok iyi film izledik. Pek çoğunun bazı sahneleri, hatta o sahnelerde başrollerin söylediği replikler hala aklımızda. Fakat o iyi filmler için, yönetmenlerin ilk tercihleri gerçekten o başroller miydi? Ben söyleyeyim; "Hayır"... Çünkü "kült" olarak nitelendirdiğimiz pek çok filmin başrolünü oynama teklifi önce başka oyunculara götürülmüştü... İşte ben de o efsane rolleri reddeden oyuncuları şöyle bir araştırdım ve çok ilginç bilgiler buldum. Hadi gelin onlara birlikte bakalım ve birlikte şaşıralım!  1. Efsane rolleri reddeden oyuncular listemizin ilk sırasında "Matt Damon" yer alıyor. Kendisi "Avatar" ve "The Dark Knight" filmlerinden gelen teklifleri reddetti. [RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/66/87/efsane-rolleri-reddeden-8-efsane-oyuncu-780x439.jpg[/RESIM] Matt Damon, IMDB'den çok iyi bir puan alan "The Bourne Ultimatum" ve "Invictus" filmleri için, tarihin en çok hasılat yapan 2 filmini reddetmek zorunda kaldı. Efsane oyuncuya Avatar filminde başrol, The Dark Knight filminde ise Harvey Dent karakterini oynama teklifi götürülmesine rağmen 2 teklifi de reddetti çünkü diğer filmlerde oynamayı tercih etti.  Matt Damon Filmleri ► 2. Will Smith  ise "The Matrix" filmindeki "Neo" karakterini reddetti![RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/66/85/efsane-rolleri-reddeden-8-efsane-oyuncu-780x439.jpg[/RESIM] Sinema tarihinin en ünlü filmleri arasında yer alan "The Matrix" filmindeki ünlü "Neo" karakteri önce Will Smith'e teklif edildi, fakat Will Smith reddedince teklifi Keanu Reeves kabul etti ve Neo karakterine o hayat verdi. Yıllar sonra Will Smith bu film için "Ben olsam batırırdım Keanu Reeves çok iyi iş çıkardı" dedi.  Will Smith Filmleri ► 3. "Jack Nicholson", The Godfather filmi teklifini reddetti[RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/66/15/efsane-rolleri-reddeden-8-efsane-oyuncu-780x439.jpg[/RESIM] Efsane "Baba" filmindeki Michael Corleone karakterini oynama teklifi önce Al Pacino'ya değil, Jack Nicholson'a götürüldü. Fakat Jack Nicholson, "Sinemada Hintlileri Hintliler, İtalyanları da İtalyanlar oynamalı" diyerek bu teklifi geri çevirdi.  4. Denzel Washington, "Se7en" filmindeki David Mills karakterini oynama teklifini reddetti[RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/66/21/efsane-rolleri-reddeden-8-efsane-oyuncu-780x439.jpg[/RESIM] Hiç şüphesiz Se7en filmi, Brad Pitt'i çok yukarılara taşıyan bir filmdi. Filmdeki David Mills karakteri ise Denzel Washington'a teklif edilmiş fakat ünlü oyuncu bu filmi "Çok karanlık" bulduğu gerekçesi ile reddetmişti. Brad Pitt ise teklifi kabul etti ve şahane bir oyunculuk çıkardı.  Denzel Washington Filmleri ► Brad Pitt Filmleri ► 5. Sean Connery, Yüzüklerin Efendisi ve The Matrix filmlerini reddetti![RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/66/77/efsane-rolleri-reddeden-8-efsane-oyuncu-780x439.jpg[/RESIM] Efsane aktör Sean Connery,  ünlü film serisi "The Lord of the Rings" kadrosundaki Gandalf'ı oynamayı reddetti. Yine farklı bir zamanda The Matrix filmindeki Morpheus karakteri teklifi de usta aktöre götürülmüş fakat usta oyuncu bu teklifi de geri çevirmişti.  6. Kevin Costner, sinema tarihinin en ünlü filminde başrolü oynamayı reddetti![RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/66/47/efsane-rolleri-reddeden-8-efsane-oyuncu-780x439.jpg[/RESIM] 90'lı yıllarda sinemanın en ünlü aktörleri arasında olan Kevin Costner, sinemanın en ünlü filmi olan The Shawshank Redemption, yani Esaretin Bedeli filmindeki başrolü oynama teklifini reddetti. Yıllar sonra bunun için pişman olduğunu da dile getirdi.  7. Sylvester Stallone, Terminatör filminin başrolü olmayı reddetti[RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/66/20/efsane-rolleri-reddeden-8-efsane-oyuncu-780x439.jpg[/RESIM] James Cameron, ünlü Terminatör filmi için önce Sylvester Stallone'u düşünmüştü fakat ünlü oyuncu teklifi reddetti. Bunun sonucunda teklifi Arnold Schwarzenegger kabul etti ve filmden sonra Stallone Arnold Schwarzenegger için "O bu rol için doğmuş" dedi.  8. Ve son olarak Leonardo DiCaprio, 90'lı yılların en iyi filmlerinden Boogie Nights kadrosunda oynama teklifini reddetti...[RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/66/62/efsane-rolleri-reddeden-8-efsane-oyuncu-780x439.jpg[/RESIM] Titanik gibi dünyaca bilinen bir filmde oynadıktan sonra aradığı projeyi tam bulamayan DiCaprio, Boogie Nights filminin başrolünde oynama teklifini geri çevirdi. Sonraları ise bu rolü Mark Wahlberg kaptı ve ortaya şahane bir film çıkmış oldu. DiCaprio ise sonraları verdiği röportajlarda "Keşke Boogie Nights filminde ben de olsaydım, o gün bu potansiyeli göremediğim için çok üzgünüm" demişti.  Leonardo DiCaprio Filmleri ► Görüldüğü gibi izlediğimiz pek çok ünlü film, bildiğimiz ünlü oyunculardan önce başka oyunculara teklif edilmiş fakat her biri de çeşitli nedenlerden dolayı bu büyük filmleri reddetmiş. Şimdilerde çoğu pişman olan bu ünlü oyuncuların yerinde siz olsaydınız neler düşünürdünüz? Hepsi tamam da Kevin Costner nasıl olur da Esaretin Bedeli gibi bir filmde oynama şansını elinin tersiyle iter, işte bu beni fazlasıyla şaşırttı... E ne diyelim.  Moduna Göre Film Önerisi Seç! ►  
9.5b
0
5 yıl
Efsanevi Türk Kadın Hükümdar "Tomris Hatun" Filmi Geliyor!
Efsanevi Türk Kadın Hükümdar "Tomris Hatun" Filmi Geliyor!
Sizlere şu yazımda daha önce "Dağ" ve "Börü" gibi yapımlarla tanıdığımız başarılı Türk yönetmen Alper Çağlar'ın "Göktürk Üçlemesi" film serisinin yolda olduğundan bahsetmiştim. İşte biz "Türk" vurgusunun yapıldığı bu nefis seriyi beklerken, Kazakistan'dan gelen bir haber, bu tarz filmleri izlemeyi bekleyen herkesi heyecanlandırdı. Efsanevi Türk kadın hükümdar Tomris Hatun filmi haberi hızla yayıldı ve birçok kişi bu filmi beklemeye başladı. Peki Tomris Hatun filmi konusu nedir? Tomris Hatun filmi ne zaman vizyona girecek? Nasıl izlenebilecek? Gelin şimdi tüm bu sorulara yazımızda cevap verelim.  Zamanda Yolculuk Konulu Film Tavsiyeleri İçin Tıkla ► İşte Türk kadın hükümdar Tomris Hatun filmi detayları!  Film, Kazakistan eski devlet başkanı Nursultan Nazarbayev'in özel isteği ile çekildi[RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/97/29/efsanevi-turk-kadin-hukumdar-tomris-hatun-filmi-geliyor-780x439.jpg[/RESIM]Çok yakın bir tarihte istafa eden, Kazakistan'ın 80 yaşındaki eski devlet başkanı, dünya tarihine damga vuran Türk kadın hükümdar Tomris Hatun'un bir filmi olması gerektiğini ve bunun da Kazakistan tarafından çekilmesinin doğru olacağını ifade etti. Filmin çekilmesi için gerekli kişilere görevi veren Nazarbayev, film için gerekli yardımda da bulundu.  "Peki Tomris Hatun filminin konusu ne?"[RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/97/15/efsanevi-turk-kadin-hukumdar-tomris-hatun-filmi-geliyor-780x439.jpg[/RESIM]Film, M. Ö 6. yüzyılda yaşayan efsanevi Türk kadın hükümdar Tomris Hatun'un hayatını, yaşadıklarını ve büyüme evresini konu alıyor. Türk tarihinin en büyük, en güçlü kadın savaşçısı olaran bilinen Tomris Hatun, İskit Türkleri'nin de başbuğu idi. Pers kralı 2. Kyros'un kanını bir fıçıya doldurmuş ve "Sen insanların kanını içmeye doymazdın, al şimdi kendi kanında boğul" diyerek kellesini de o fıçıya atmıştı. Bu ve daha birçok hareketi ile düşmanlarına korku dolu bir nam salmış ve Türk dünya tarihinde büyük ve önemli bir konum edinmişti. İşte film de bu büyük ve korkusuz hükümdarın hayatını konu alıyor.  2017'de başlanan çekimler nihayet bitti![RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/97/1/efsanevi-turk-kadin-hukumdar-tomris-hatun-filmi-geliyor-780x439.jpg[/RESIM]Filmin çekimlerine 2017 yılında başlanmıştı. Sosyal medyadan duyurulmuş ve daha çekimlerine yeni başlanmışken bile büyük merak uyandırmıştı. Geride bıraktığımız yıl 2018'in sonunda filmin çekimleri tamamlandı. Fakat vizyona girmesi konusunda bazı pürüzler çıktı.  Tomris Hatun'u oynayacak oyuncu 15 bin kişinin arasından seçildi![RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/97/43/efsanevi-turk-kadin-hukumdar-tomris-hatun-filmi-geliyor-780x439.jpg[/RESIM]Evet, muhtemelen bu bilgi sizi de şaşırttı fakat doğru. Tomris'i oynayacak oyuncu, tam 15 bin başvuru arasından seçildi. Üstelik, Tomris Hatun'u oynamaya hak kazanan "Almira Tursın" ismindeki bu kişi, bir oyuncu bile değildi. Kişisel gelişim uzmanı ve Psikolog olan "Almira Tursın" oyuncu seçmelerine başvuru yaptı ve yüz şekli, sert bakışları ve Tomris Hatun'un karakter özelliklerini taşıdığı sebebiyle rolün sahibi oldu.  Yönetmen koltuğunda ise "Akan Satayev" oturuyor[RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/97/22/efsanevi-turk-kadin-hukumdar-tomris-hatun-filmi-geliyor-780x439.jpg[/RESIM]Kazakistanlı yönetmen Akan Satayev, eski devlet başkanından gelen film teklifini değerlendiren yönetmen oldu ve Tomris Hatun filmi yönetmen koltuğunda oturmayı başardı. Filmin senaryosunda, tüm eski kaynaklardan yararlanıldı. Kazakistan düzlüklerinde çekilen film için birçok dekor kuruldu. Oyuncular ise en çok sıcak havada, rol icabı giydikleri kalın giysilerden şikayetçi oldu. Tabi bir de eski Türk diline dillerinin dönmemesinden... "Peki Tomris filmi ne zaman vizyona girecek?"[RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/97/93/efsanevi-turk-kadin-hukumdar-tomris-hatun-filmi-geliyor-780x439.jpg[/RESIM]Film, Kazakistan'da SATAI film tarafından gösterime girmeye hazırlandı. Yakın bir süre içinde film, Kazakistan'da ve ardından farklı ülkelerde vizyonda olacak. Maalesef Türkiye için ise bir plan görünmüyor. Sosyal medyada birçok kişi, Türk sinemacılardan bu filmin Türkiye'de vizyona girmesi için talepte bulunuyor. Eğer Tomris Hatun filmi Türkiye'de vizyona girecek olursa, bu bilgiyi de buradan güncel olarak takip edebilirsiniz.  GÜNCELLEME: "Tomris" filminin Türkiye yayın hakları sahibi "Siyah Beyaz Film" yapımdan Ahmet Kara, tarafımıza ulaşarak filmin Türkiye'de 2020 yılında vizyona gireceğini, fakat net bir gün belirlemek için çalıştıklarını söyledi. Bu önemli bilgiyi de ilk ağızdan sizlere aktarmak istedik.  İşte Tomris Hatun filmi fragmanı;[VIDEO]https://www.youtube.com/watch?v=UIxUNcqV0wo[/VIDEO] ♦ Ayrıca aşağıdaki butona da tıklayarak modunuza göre film önerisi bulabilirsiniz![RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/101/61/burcunuza-gore-size-en-uygun-2-nokta-atisi-film-onerisi-780x439.png[/RESIM] Modunu Seç ►
39b
0
4 yıl
Recep İvedik 6: Türk Sinemasının Rekor Kıran Hüsran Serisinin Son Halkası | Eleştiri
Recep İvedik 6: Türk Sinemasının Rekor Kıran Hüsran Serisinin Son Halkası | Eleştiri
Öncelikle bugün burada bahsedeceğim şeyler, Recep İvedik 6 filmini izlememiş ve izlemeyi düşünenler için spoiler sayılabilir. Bu yüzden eğer Google'a "Recep İvedik 6 izle" yazarak yolunuz bu eleştiriye düştüyse üzülerek söyemek istiyorum ki burada aradığınızı bulamayacaksınız. Hatta bulamayacağınız gibi bir de Recep İvedik 6 hakkında tadınızı kaçıracak bir eleştiriye de maruz kalacaksınız, şimdiden uyarayım. Fakat gerçekten iyi filmler izlemek, nefis film tavsiyeleri almak istiyorsanız hemen şimdi aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz. Bu kıyağımı da unutmayın.  Bittiğinde "Oha" Dedirten Film Tavsiyeleri ► Hadi gelin şimdi gişede rekor kıran şu meşhur Recep İvedik 6 hakkında biraz sohbet edelim. Dua edelim Kenya bu filmi izlemesin...[RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/130/51/recep-ivedik-6-turk-sinemasinin-rekor-kiran-husran-serisinin-son-halkasi-elestiri-780x439.jpg[/RESIM] Serinin 6. filminde Konya yerine Kenya uçağına binen Recep, kendini Kenya'da buluyor ve birden ordakilere medeniyet öğretmek için bir liderliğe soyunuyor. Fakat filmde Kenya, aşırı ilkel ve çağ dışı olarak gösteriliyor. Bu durum sadece beni rahatsız etmiş olamaz diye bakındım ve birçok eleştirmenin de bu durumdan yakındığını gördüm. Biz nasıl Hollywood filmlerinde deve üzerinde fesli Türk tiplemesini görünce rahatsız oluyorsak Kenya'yı da çağ dışı bir yer olarak göstermek gerçekten çok aşağılayıcı bir durum.  Serinin 1 filmini izlediyseniz geri kalan 5'ini izlemenize gerek yok[RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/130/86/recep-ivedik-6-turk-sinemasinin-rekor-kiran-husran-serisinin-son-halkasi-elestiri-780x439.jpg[/RESIM] Recep İvedik 6 filmini eleştirirken bu çok ilginç duruma da değinmeden geçmek istemedim. Recep İvedik deyince herkesin kafasında tek karakter ve benzer olaylar canlanıyor. Çünkü Recep İvedik hep aynı. Hiç değişmiyor. Yani hiç ama hiç merak duygusu uyandırmıyor. Recep İvedik serisinin ilk filminde de eğitimli kişilerle kaba kuvvet ile mücadele eden ağzı bozuk, saygısız ve ukala birini izliyorduk, serinin son filminde de yine aynı adamı izliyoruz. Yani bu karakter ve film, üzerine bir gram bile bir şey katmadan yıllardır ilerliyor. 5 film ile 25 milyon seyircisi vardı. Recep İvedik 6 ise 3. gününde 1 milyonu geçti[RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/130/59/recep-ivedik-6-turk-sinemasinin-rekor-kiran-husran-serisinin-son-halkasi-elestiri-780x439.jpg[/RESIM] Filmin içeriği topluma, gençlere hiçbir şey katmıyor. Dünyada da bir anlam ifade etmiyor. Fakat nasıl oluyor da Türk sinemasının rekorları bu serinin elinde oluyor? İşte burada arz-talep dengesi devreye giriyor. Bizim ülkemizde bu sistem çalışıyor. Bizim insanımız, elit bir restoranda garsona küfürler etmeyi komik buluyor. Eğitimli bir şirket yöneticisinin tekme tokat darp edilmesine alkış tutuyor. Peki insanımız Recep İvedik karakterinde kendini mi buluyor? Aslında bana sorarsanız pek öyle değil. Bizim insanımız, absürd hareketleri görmeyi istiyor. Filmden çıkıp Recep İvedik karakterine yine sövüyor, fakat onu izlemek için de sinemaya gidip bilet alıyor. Bu dengesiz tutumu dünyanın hiçbir yerinde göremezsiniz.  Bir ülke düşünün; Gişe rekorunu elinde tutan bir filmin yönetmeninin başka filmi yok![RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/130/68/recep-ivedik-6-turk-sinemasinin-rekor-kiran-husran-serisinin-son-halkasi-elestiri-780x439.jpg[/RESIM] Togan Gökbakar... Evet, Recep İvedik serilerinin yönetmen koltuğunda Şahan'ın kardeşi Togan oturuyor. Bu korkunç bir durum. Bir ülkenin en çok izlenen filminin yönetmen koltuğunda oturan kişinin başka filmi yok. Üstelik tanınmıyor bile... Normalde, bir ülkede gişe rekorunu elinde tutan bir filmin yönetmeninin köklü bir geçmişi olması gerek. Bakın iyi filmleri demiyorum, birçok farklı filmi olması yeterli. İşte bu durum, ülkemizdeki sinema seyircisinin de seçici olmadığının en büyük göstergesi.  Hep mi kötü eleştiri? Hayır. İyi eleştirilerim de var tabii...[RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/130/61/recep-ivedik-6-turk-sinemasinin-rekor-kiran-husran-serisinin-son-halkasi-elestiri-780x439.jpg[/RESIM] Öncelikle, filmin içeriğini es geçersek, bu film serisi Türkiye'de neredeyse 30 milyon kişiyi sinemaya götürdü mü? Götürdü. İşte bu bir başarıdır. Tıpkı Enes Batur'un Türkiye'nin en büyük kanalı olması gibi. Yani içerik olarak vasat mı? Vasat. Fakat kendine alıcı bulabiliyor mu? Bulabiliyor. İşte o zaman bu durum bizi aşıyor. Bir de şöyle bir durum var ki; İnsanların sinemaya gitmesi, sosyal hayatta aktif olması bir ülke için gerçekten güzel bir haber. Çünkü bu sayede, devlet bile bu talebi görüyor ve sinemada kendini göstermek isteyenlere destek veriyor. Onları teşvik ediyor. İşte Recep İvedik gibi filmlerin toplumumuza tek yararı bu diyebilirim.  Her Türk Vatandaşının İzlemesi Gereken Yerli Filmler İçin Tıkla ► Aileler için not: Recep İvedik 6 şu an Türkiye'deki salonlarda gösterimde. Size uyarım, bu filme küçük çocuklarınız ile gitmemeniz yönünde. Filme gideceksiniz gidin, o konu beni aşar fakat lütfen çocuklarınızı Recep İvedik'in kötü diyaloglarına, yere tükürmelerine, kaba davranışlarına maruz bırakmayın. 15 yaş altı çocuklar, gördüklerini taklit etmeye çok meyillidir. Kaba bir adamın alkışlandığını ve özellikle ailesi tarafından alkışlandığını görmesi onu, ona benzemeye itecektir. Bu uyarıyı yapmaya kendimi sorumlu hissediyorum. Dipnot:  Şahan, lütfen artık iyi oyuncular ile dişe dokunur filmler yapmaya çalış. "Celal ile Ceren" gerçekten sevdiğim romantik komediler arasında mesela. Gerçekten yıllar önce eğlenerek izlediğimi hatırlıyorum. Kazandığın bu paralar ile müthiş projelere imza atabilirsin, yıllar yıllar önce "Recep İvedik" karakterinin ilk ortaya çıktığı skeçlerin hala aklımda ve birçoğuna hala gülüyorum. Şahane bir film ortaya çıkar ve şu Recep İvedik'i bize unuttur.  ● Aşağıdaki butona tıklayarak hemen modunuza göre film tavsiyesi seçebilirsiniz![RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/28/58/simdiye-kadar-nasil-izlememisim-diyeceginiz-7-film-tavsiyesi-780x439.png[/RESIM] Modunu Seç ►  
8.3b
0
4 yıl
Bu Gençlikte İş Var! Farklı Alanlardaki Başarıları ile Alkışı Hak Eden 9 Türk Genci
Bu Gençlikte İş Var! Farklı Alanlardaki Başarıları ile Alkışı Hak Eden 9 Türk Genci
Bugün "Keşfettiklerim" köşemde sizi pırıl pırıl gençler ile tanıştırmak istiyorum... Onların her biri de tüm olumsuzluklara, tüm engellere rağmen bir şeyleri başardılar. Şahsen her biri de benim geleceğe olan umudumu bir nebze olsun yeşertmeyi başardı.  1. İlk gencimiz, başarısı ile Amerika'da adını herkese duyuran "Kenan Pala"... [RESIM]http://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/23/5/bu-genclikte-is-var-farkli-alanlardaki-basarilari-ile-alkisi-hak-eden-9-turk-genci-780x439.jpg[/RESIM]Kenan Pala, yıllar önce Türkiye'den Amerika'ya göç eden bir ailenin oğlu ve sadece 13 yaşında. Fakat 13 yaşında olması bir şeyler için engel mi? Tabi ki de hayır... Kenan da böyle düşünmüş olacak, okulunu da işin içine katarak yaşadığı yerde "Toplum İçin Çocuklar" isminde bir dernek kurdu ve bu dernek ile binlerce kimsesiz, evsiz insana yardım etmek için bir organizasyon başlattı. Olay, çok kısa sürede tüm ABD'ye yayıldı ve birden binlerce insan, 13 yaşındaki bu çocuğun başlattığı bir organizasyonun bir parçası oldu. Kenan ve ekibi, binlerce kişiye ihtiyaç malzemelerini tek tek paketleyip gönderdi. Bitti mi? Hayır, şimdi sıkı durun! Olayın büyümesi ile San Diego yönetimi 23 Ocak tarihini "Kenan Pala Günü" ilan etti! 2. Gurur tablomuza yine 13 yaşındaki başarılı bir genç ile devam ediyoruz; "Arya Nur Güneş" ile tanışın... [RESIM]http://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/23/35/bu-genclikte-is-var-farkli-alanlardaki-basarilari-ile-alkisi-hak-eden-9-turk-genci-780x439.jpg[/RESIM]Arya, İzmir'de yaşayan 13 yaşındaki bir genç, fakat yaşadıkları ve başardıkları o kadar dev ki, hikayesini öğrenen herkes önce şaşırıp sonra da onu ayakta alkışlamak istiyor. Arya 6 yaşlarına geldiğinde müziğe ilgi duyuyor ve o küçük parmaklar, tek haneli yaşına rağmen müthiş bir şekilde piyano çalmaya başlıyor. Üstelik çaldığı şeylerin bazılarını da kendi yazıyor, yani besteliyor. Fakat tüm bunların yanında Arya 9 yaşına geldiğinde ona "Epilepsi" teşhisi konuyor. Fakat Arya onu da yeniyor ve 13 yaşına geldiğinde Litvanya'da düzenlenen büyük bir yarışmada farklı ülkelerden 600 kadar müzisyeni eleyerek Jüri Özel Mansiyon Ödülü'nü alarak ülkemizi gururlandırıyor... 3. Yaşının 2 katı kadar altın madalyası olan 12 yaşındaki "Efe Çetiz" ile tanışın!  [RESIM]http://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/23/42/bu-genclikte-is-var-farkli-alanlardaki-basarilari-ile-alkisi-hak-eden-9-turk-genci-780x439.jpg[/RESIM]İzmirli Efe, ailesinin teşvik etmesi ile buz sporlarına katılıp büyük başarılar elde eden bir genç yetenek. Kendisi İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Sporları salonunda yetişip, serpilmiş ve bugüne kadar kazandığı 29 madalyadan 24'ü Altın! Hatta bu başarıları ile Golden Book'a girmeyi de hak kazanan bu pırıl pırıl gencimiz, bu kitaba adını yazdırmayı başaran ilk Türk patencimiz oldu! 4. Sıradaki gencimiz, Apple'dan büyük övgüler almayı başaran bir lise öğrencisi; "Yiğit Can Yılmaz" [RESIM]http://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/23/57/bu-genclikte-is-var-farkli-alanlardaki-basarilari-ile-alkisi-hak-eden-9-turk-genci-780x439.jpeg[/RESIM]Yiğit, Kahramanmaraş'ta yaşayan henüz 16'sında bir lise öğrencisi. Onu özel kılan şey ise yazılım konusuna olan merakı ve yeteneği... Yiğit, dev isim Apple'ın bünyesindeki Siri uygulamasında açık buldu ve bunu bildirdi. Apple, bu hatayı bulan Yiğit'i "Apple Onur Listesi" kapsamına aldı ve teşekkür etti. Fakat Yiğit bununla yetinmedi ve Safari'de de bir açık bulup onu da Apple'a iletti. Apple ise bu sefer Yiğit'i şirketin teşekkür listesine aldı. Bu adım, gelecekte Yiğit'in kariyerinde çok büyük bir rol oynayacak ve onu iyi yerlere taşıyacak... 5. Hastalıkların teşhis edilmesi konusundaki projesi ile ödül alan bir genç; "Mert Ege Arıcı"... [RESIM]http://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/23/93/bu-genclikte-is-var-farkli-alanlardaki-basarilari-ile-alkisi-hak-eden-9-turk-genci-780x439.jpg[/RESIM]Mert, İzmir'de eğitim gören bir lise öğrencisi. Kendisinin bu gurur tabosunda olma sebebi ise Uluslararası Mostratec yarışmasında 3 dalda birden elde ettiği birincilik... Mert, Alzehimer ve Diyabet gibi hastalıkların teşhis edilmesine büyük yardımcı olan projesi ile dünyada çok büyük bir ses getirdi ve ödül aldı...  6. "Şampiyon" unvanını fazlasıyla hak eden pırıl pırıl bir genç, "Ayşe Begüm Onbaşı" ile tanışın!  [RESIM]http://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/23/83/bu-genclikte-is-var-farkli-alanlardaki-basarilari-ile-alkisi-hak-eden-9-turk-genci-780x439.jpg[/RESIM]17 yaşındaki Ayşe, "Altın Kız" olarak biliniyor. Bunun ise yerinde bir sebebi var. Ayşe, Dünya Aerobik Cinmastik şampiyonumuz. Kendisi Avrupa Aerobik Jimnastik Şampiyonası'nda dünya şampiyonu oldu ve altın madalyayı kaptı. Ayşe'nin Altın'ın yanında Gümüş madalyaları da bulunuyor...  7. Sırada, 7 çocuklu bir ailenin 17 yaşındaki şampiyon kızı var, "Mizgin Ay" ile tanışın...  [RESIM]http://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/23/59/bu-genclikte-is-var-farkli-alanlardaki-basarilari-ile-alkisi-hak-eden-9-turk-genci-780x439.jpg[/RESIM]Mizgin, Batman'dan tarım işçisi olarak gelip Beypazarı'na yerleşen 7 çocuklu bir ailenin 17 yaşındaki spor sevdalısı kızı. Fakat Mizgin, antrenmanlara gelmeyince Antrenörü Muhsin Soysal, babayı arıyor ve "Kızım tarlada, gelemez!" cevabını alıyor. Sonralarda babanın da ikna edilmesi ile Mizgin çalışmalara başlıyor ve Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda birinci olarak altın madalyayı kapıyor...  8. Microsoft tarafından "Yılın En Başarılı Kadın Yazılım Geliştiricisi" seçilen lise öğrencisi; "Neval Çam" [RESIM]http://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/23/99/bu-genclikte-is-var-farkli-alanlardaki-basarilari-ile-alkisi-hak-eden-9-turk-genci-780x439.jpeg[/RESIM]Neval, Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi. Kendisi, engelli insanlar için işaret dilini tercüme eden bir yazılım geliştirdi. Bu başarısı ile Stanford Üniversitesi'ne tam burslu kabul edildi ve Microsoft tarafından ''Yılın En Başarılı Kadın Yazılım Geliştiricisi'' seçildi ve göğsümüzü kabartmayı başardı... 9. Son olarak sizi 11 yaşındaki Tuana ile tanıştırmak istiyorum... [RESIM]http://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/23/54/bu-genclikte-is-var-farkli-alanlardaki-basarilari-ile-alkisi-hak-eden-9-turk-genci-780x439.jpg[/RESIM]Kendisi, bir şampiyon ya da bir yazılım geliştiricisi değil. O, biraz farklı bir şekilde göğsümüzü kabartmayı başardı. Tuana, her hafta sonu İstiklal'de keman çalarak topladığı para ile sokak hayvanlarına mama alıp, barınak yaptırıyor. Kendince bir şeyler yapmak isteyen bu güzel kalpli genç, kısa bir sürede birçok kişi ve kuruluştan alkış almayı başardı... Bilimle, sanatla, sporla, teknoloji ile uğraşan "vicdanı hür, aklı hür" gençler bu ülkeyi ileriye taşıyacak. Biz de elimizden geleni yapıp onları paylaşıp daha çok kişiye duyuralım ve destek olalım.  Afferin çocuklar! 
13b
0
6 yıl
Netflix'in "Atiye" Dizisi Nasıl Olmuş? Detaylar | Karakter İncelemesi!
Netflix'in "Atiye" Dizisi Nasıl Olmuş? Detaylar | Karakter İncelemesi!
Biliyorsunuz, size buradaki şu kategorimizde, izleyip beğendiğim iyi Netflix filmlerini tavsiye ediyorum. Fakat Netflix, Hakan Muhafız ile birlikte artık orijinal Türk dizilerine de imza atmaya başladı ve aylar önceden, Beren Saat başrollü "Atiye" dizisini duyurdu. Geride bıraktığımız hafta ise Atiye dizisi Netflix'te yayınlandı ve dizi büyük bir atak yaparak sosyal platformlarda en çok konuşulan konu oldu. Yayınlandığı süre üzerinden günler geçmesine rağmen başlığı hala Ekşi Sözlük'te, hakkında en çok yazılanlar kısmında yer alıyor.  Atiye ve Dark Dizisi Arasındaki 7 Benzerlik İçin Tıkla ► Ben de sıvadım kolları ve 2 günde izleyip bitirdiğim Atiye dizisi hakkında sizlere bir inceleme yazmak ve Atiye dizi oyuncuları hakkında bazı detaylara değinmek istedim. Bugün bu içerikte, Atiye dizisinin olumlu ve olumsuz yönlerini ve Atiye dizisi karakterlerinin incelemesini okuyacaksınız. Hadi gelin şimdi hazırsanız Atiye dizisi nasıl olmuş? sorusunun cevabına bir bakalım.  İncelemeye Geçmeden Önce: "Ee Kaan yani ne diyorsun?" diyenler varsa bence bu dizi olmuş. O yüzden hala diziyi izlemediyseniz aşağıdakilere göz atmadan önce izleyip gelin derim.  Hazırsanız Atiye dizisi incelemesine, dizideki sevmediğim şeyler ile başlamak istiyorum[RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/155/30/netflix-in-atiye-dizisi-nasil-olmus-detaylar-ve-karakter-incelemesi-780x439.jpeg[/RESIM]Görüntü kalitesi neden böyle? Sadece bana mı öyle geliyor yoksa dizinin görüntü kalitesinde ciddi bir teknik sorun mu var? Koca sezonu bitirdim fakat görüntü kalitesi hep kötüydü. Bunu "çok kötü sahneler vardı, sinematografi berbattı" olarak anlamayın, sadece görüntü teknik olarak parlak, net değildi. Dizinin atmosferi gereği "Şöyle görüntüyü biraz mat, bazı yerleri de flu yapalım gizemli olalım" mı dediler acaba? Ki böyle düşündülerse de bile, gerçekten uygulamaya geçirme konusunda sorun yaşamışlar çünkü sonuç ortada.  Neden her şeyi bize açıklıyorsunuz? Dizideki tüm sırları, farklı karakterler üzerinden bize neden anlatıyorsunuz? Bırakın biz çözelim, çözünce mutlu olalım. Her şeyi, her detayı, her sırrı farklı oyuncular, farklı sahnelerde sürekli konuşuyor ve bunu seyirciye açıklıyorlar. Bu olay bir süre sonra insanın canını gerçekten çok sıkıyor. Bırakın biz "Vay anasını bu öyleyse, o da öyle o zaman" diyerek olayı çözelim ve ufkumuzu açalım. Bizi salın. İstanbul'dan 5 dakikada nasıl Adıyaman'a, Urfa'ya gidiyorsunuz? Yahu ışınlanmayı buldunuz da o sahneyi kaçırdım mı acaba diye bile düşündüm. Kız Adıyaman'da kaybolmuş, e ne yapalım? Hadi hemen tam da bu şekilde hemen Adıyaman'a geçelim diyorlar ve bir bakıyoruz, birden Adıyaman'dalar. Tamam 15 dakika yolculuk izlemeyelim ama bari bir uçak kanadı, şehir manzarası falan gösterin de nasıl gittiğiniz anlayalım. Bu tip önemsenmeyen detaylar bizi çok üzüyor, bilesiniz.  Bazı replikler o kadar zorlama ki... Şimdi şunu hatırlayın. "Lanet olsun! Gidelim ve şu Nemrut'taki gizemi çözelim!"... Yahu bu ne? Bu nasıl bir replik? Kimse de "Aga biz ne yapıyoruz? Tamam İngilizce'den çeviriyoruz ama çok kötü olmadı mı bu?" demedi mi yahu? Böyle zilyon tane kötü, yersiz ve zorlama replik var. Tam mistik olaylar içindeyiz, böyle bir repliği bir duyuyorum, bütün o gizemli etkileyici hava uçup gidiyor sanki. [RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/155/39/netflix-in-atiye-dizisi-nasil-olmus-detaylar-ve-karakter-incelemesi-780x439.jpg[/RESIM] Hadi gelin şimdi bir de dizimizde beğendiğim şeylere şöyle bir bakalım[RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/155/97/netflix-in-atiye-dizisi-nasil-olmus-detaylar-ve-karakter-incelemesi-780x439.jpeg[/RESIM]Dizinin atmosferi gayet başarılı Dizinin ilk 2 bölümü şahaneydi diyebilirim. Gerildim, merak ettim ve hatta yer yer ürktüm. İzlerken bir yandan da bir yabancı gözüyle izledim diziyi ve gerçekten ilk bölümlerde çok beğendim. Mistik, gizemli hava dizide çok iyi yansıtılmış.  Anadolu kültüründe zaten var olan mistik olayların ele alınması şahane!  Yıllardır hep söylenir dururdum. Yahu topraklarımızda o kadar çok esrarengiz hikaye var ki, neden bunları filmleştirmiyoruz? diye. Sağ olsun Netflix bu olaya el attı ve Anadolu'daki olayları ve geçmiş tarihi inceleyip ortaya böyle mistik, gizemli bir dizi çıkardı. Gerçekten bundan çok mutlu ve gururluyum.  Dizi sürüklemeyi başarıyor!  Böyle gizem-gerilim konulu yapımlar, izleyiciyi sürükleyemezse, bir sonraki adımı merak ettiremezse bir hiçtir. Fakat bu dizi yani Atiye, izleyeni peşinden sürüklemeyi başarıyor. Hakan Muhafız, bu konuda yer yer sıkıyordu. Fakat Netflix, Atiye dizisi ile bu açığı bence kapatmayı başarmış.  Turistik açıdan şahane sahneler!  Göbeklitepe'nin dünya tarihinde kapladığı yerin büyüklüğünü biz Türklerin hala kavrayamadığını düşünüyorum. Bakın arkadaşlar burası dünya üzerinde şimdiye kadar bulunmuş en ama en eski yapı. Mısır piramitlerini ya da diğer şeyleri bir kenara bırakın. Çünkü Göbeklitepe hepsinden daha eski ve bizim ülkemizde yer alıyor! Sadece bunu dünyaya göstermeyi başardığı için bile bu dizi alkışlanması gereken bir yapım. Bir de bunun üzerine daha Nemrut gibi pek çok şahane bölgemizi de ele alıyor Atiye dizisi. Bu yüzden bunun, ülkemiz ve tarih bilimi açısından da çok iyi bir adım olduğuna inanıyorum. Şimdi gelelim Atiye dizisi oyuncuları tarafından hayat verilen o karakterlere; Beren Saat ve Atiye ile başlamak istiyorum[RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/155/55/netflix-in-atiye-dizisi-nasil-olmus-detaylar-ve-karakter-incelemesi-780x439.jpg[/RESIM]Allah aşkına, Beren Saat'i "Bihter" dışında bir rolde izleyen var mı? Atiye'yi izlerken neden hala Bihter'i izliyor gibi hissediyoruz? Bunun, Bihter karakterinin unutulmaz olduğuyla falan ilgisi yok, Beren Saat yıllardır oyunculuğunun üzerine hiçbir şey koymadan ilerlemeye çalışıyor. Atiye dizisi konusu beni çok şaşırtmıştı fakat onca mistik olayın içinde Beren Saat hala Bihter'i oynuyor. O yüzden dizimizin başrolü Beren Saat'in oyunculuğunu iyi bulmadığımı söyleyebilirim. Mehmet Günsür ve Erhan[RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/155/46/netflix-in-atiye-dizisi-nasil-olmus-detaylar-ve-karakter-incelemesi-780x439.jpg[/RESIM]Fark ettiniz mi bilmiyorum ama Mehmet Günsür hala Fi dizisinde oynuyor gibi. Yahu gizem dolu bir dizidesin, neden hala son bıraktığımız gibisin? Aşk Tesadüfleri Sever'e bakın, ya da Muhteşem Yüzyıl'daki rolüne. Sonra da Atiye'yi izleyin. Aynı Günsür'ü izleyeceksiniz, çünkü Beren Saat gibi, Günsür de hala aynı... Erhan isminde bir Arkeolog rolünü oynuyorsun, tozun toprağın içindesin, biraz ortama uyum sağla, bu neyin kibarlığı... Metin Akdülger ve Ozan[RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/155/47/netflix-in-atiye-dizisi-nasil-olmus-detaylar-ve-karakter-incelemesi-780x439.png[/RESIM]İşte bu! Oyunculuk, her yapımda kendine bir şeyler katma olayı bu. Yukarıda söylediğim her şey Akdülger'de mevcut. Bu adam gerçekten rollerini yaşıyor. Ağzından tükrükler saça saça oynuyor ve bu da gerçeklik açısından bize geçiyor. Ozan rolüne cuk oturmuş diyebilirim.  Melisa Şenolsun ve Cansu[RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/155/56/netflix-in-atiye-dizisi-nasil-olmus-detaylar-ve-karakter-incelemesi-780x439.png[/RESIM]İşte bu diziyi dünyaya pazarlarken kullanmamız gereken yüz... Şenolsun, oyunculuğu çok üst düzey olmasa da dizide parlıyor. Hani bazı ünlüleri yolda görürsünüz de hiç ünlü değil gibidir ya, heh işte Melisa Şenolsun onlardan değil. Bu kız şu Hollywood'a da gitse, yine adından söz ettirebilir. Cüretkar sahneleri, yaşadığı duygu patlamaları ile Cansu rolüne cuk oturmuş diyebilirim.  Son olarak Tim Seyfi[RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/155/49/netflix-in-atiye-dizisi-nasil-olmus-detaylar-ve-karakter-incelemesi-780x439.jpg[/RESIM]Ozan'ın babası rolünde karşımıza çıkan bu oyuncumuz ise yarı Alman yarı Türk bir oyuncuymuş. Mış diyorum çünkü kendisi hakkında bu diziye kadar pek bir bilgim yoktu. Hala da var sayılmaz tabi, fakat şunu söyleyebilirim ki; Bu abimiz, bu diziye gizemli bir hava katmaya çalışsa da bu olmuyor. Soğuk kanlı, acımasız ve gizli planları olan zengini oynuyor fakat onun olduğu sahnelerde nedense tadımın kaçtığını fark ettim. Belki daha otoriter, daha iri yapılı ve ağır bir oyuncu seçilebilirmiş. Tabi yine de çok kötü değil, fakat çok iyi de değil derim.  ● Aşağıdaki butona tıklayarak modunuza göre film tavsiyesi seçebilirsiniz![RESIM]https://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/28/58/simdiye-kadar-nasil-izlememisim-diyeceginiz-7-film-tavsiyesi-780x439.png[/RESIM] Modunu Seç ►
6.7b
1
4 yıl
Soğuk Sevenlere: Bol Macerası ve Aksiyonu ile İç Titreten 8 İyi Kış Filmi Önerisi
Soğuk Sevenlere: Bol Macerası ve Aksiyonu ile İç Titreten 8 İyi Kış Filmi Önerisi
"Kış mevsimi" denince çoğunlukla akla kasvetli, kapalı, gri havanın hakim olduğu durgun günler gelse de aslında Kış'ın da kendince bir büyüsü vardır. Bazı filmler bunu romantik anlamda kullansa da bazıları gerçekten bu çetin mevsimin zorlu koşullarını müthiş bir şekilde yansıtmayı başarıyor. İşte bugün de burada tam olarak o iyi kış filmlerinden bazılarını göreceğiz. O halde hadi gelin aksiyon ve macera dolu o iyi kış filmi önerileri nelermiş birlikte görelim!  1. Listemizdeki ilk kış filmi önerisi "De 12. Mann" yani "12 Adam" oluyor...[RESIM]http://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/46/42/soguk-hava-sevenlere-bol-macerasi-ve-aksiyonu-ile-ic-titreten-7-iyi-kis-filmi-onerisi-780x439.jpg[/RESIM]●"Kaan nedir bu film? Konusu ne? IMDB puanından ne haber?" diyenler hemen şuraya tıklayarak film hakkında yazmış olduğum kısa ve öz tavsiye metnine ve diğer bilgilere ışınlanabilir!  2. Bir diğer kış filmi önerisi ise "Till the End of the World", yani "Dünyanın Sonuna Kadar"...[RESIM]http://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/46/21/soguk-hava-sevenlere-bol-macerasi-ve-aksiyonu-ile-ic-titreten-7-iyi-kis-filmi-onerisi-780x439.jpg[/RESIM]●Filmin tavsiye metnine ışınlanmak için burayı tıklayın!  3. Sırada, kışın çetin koşullarında yapılan bir hayatta kalma savaşı var: "The Grey", yani "Gri Kurt"![RESIM]http://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/46/25/soguk-hava-sevenlere-bol-macerasi-ve-aksiyonu-ile-ic-titreten-7-iyi-kis-filmi-onerisi-780x439.jpg[/RESIM]●Filmin tavsiye metnine ışınlanmak için burayı tıklayın!  4. İzlemeniz gereken bir diğer kış filmimiz ise "Wind River" yani bizdeki adıyla "Kardaki İzler"[RESIM]http://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/46/6/soguk-hava-sevenlere-bol-macerasi-ve-aksiyonu-ile-ic-titreten-7-iyi-kis-filmi-onerisi-780x439.jpg[/RESIM]●Filmin tavsiye metnine ışınlanmak için burayı tıklayın!  5. "Into the White" yani "Beyazlar İçinde" filmi ise listemizdeki bir diğer iyi kış filmi önerisi oluyor...[RESIM]http://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/46/58/soguk-hava-sevenlere-bol-macerasi-ve-aksiyonu-ile-ic-titreten-7-iyi-kis-filmi-onerisi-780x439.jpg[/RESIM]●Filmin tavsiye metnine ışınlanmak için burayı tıklayın!  6. Bol karlı bol kışlı bir diğer iyi film önerimiz ise "Everest"...[RESIM]http://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/46/60/soguk-hava-sevenlere-bol-macerasi-ve-aksiyonu-ile-ic-titreten-7-iyi-kis-filmi-onerisi-780x439.jpg[/RESIM]●Filmin tavsiye metnine ışınlanmak için burayı tıklayın!  7. Sırada "Walking Out" yani "Tehdit Altında" filmi var...[RESIM]http://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/46/92/soguk-hava-sevenlere-bol-macerasi-ve-aksiyonu-ile-ic-titreten-7-iyi-kis-filmi-onerisi-780x439.jpg[/RESIM]●Filmin tavsiye metnine ışınlanmak için burayı tıklayın!  8. Listemizin son sırasında ise diğerlerinden farklı olarak kış konulu bir vampir filmi var: "30 Days of Night"![RESIM]http://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/46/37/soguk-hava-sevenlere-bol-macerasi-ve-aksiyonu-ile-ic-titreten-7-iyi-kis-filmi-onerisi-780x439.jpg[/RESIM]●Filmin tavsiye metnine ışınlanmak için burayı tıklayın!  BONUS: Konumuz Kar, Kış, Macera ve Aksiyon olur da hiç "The Revenant" filminin olmadığı bir liste olur mu? Tabi ki de olmaz. Her şeyi ile iyi bir kış filmi: "Diriliş"...[RESIM]http://www.kaanintavsiyesi.com/pictures/kesfet/46/3/soguk-hava-sevenlere-bol-macerasi-ve-aksiyonu-ile-ic-titreten-7-iyi-kis-filmi-onerisi-780x439.jpg[/RESIM]●Filmin tavsiye metnine ışınlanmak için burayı tıklayın!    ● Bunlar kesmedi mi? :) O zaman tam da buraya tıklayarak modunuza göre film tavsiyesini anında bulabilirsiniz!   
48b
0
5 yıl

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.